končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
TORTY |
kikuska t. (jasidielko) ID 56687 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Torta JAŠIDIELKO plus pokus o fotopostup[ recept č. 29035 zo dňa 4.7.2010 ] POTREBNÉ PRÍSADY CESTO- 8 pl. praskoveho cukru, 8 vajec, 8 pl. polohrubej muky, 3 pl. kakaa, 1 pl. rumu, 50 ml vody, 1 vrecusko prasku do peciva...........................JAHODOVA PLNKA- 3 konzervy jahod (ja som mala giana 425 ml jedna), 100 g krystaloveho cukru, 3 zlate klasy.......................KAVOVA PLNKA- 1 Hera, 100g masla, 150 g horkej cokolady, 6 pl praskoveho cukru, 2 pl. kavy, 2 pl. rumu...........................Na ozdobu- bonbony podla Adriana B. (Aďka27) , 350 ml slahacky 33 percentnej, 2 vanilkove cukry, cokoladove hoblinky POSTUP PRÍPRAVY Pri obrazkoch OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI Tento mixer je stary asi 100 rokov:o) ale posluzil statocne....kedze sa mi pokazil nas, musela som si pomoct tymto pozicanym od starej mamy a veru, slaha lepsie ako tie novodobe rachotiny, co sa pokazia po dvoch pouzitiach Zltky si poriadne vymixujeme s praskovym cukrom uplne "dobiela". Polohrubu muku zmiesame s preosiatym praskom do peciva a rovnomerne zmiesame Do zltkov s cukrom pridame kakao, vodu, rum, vymiesame a pomaly prisypeme polohrubu muku s praskom do peciva, v dalsej miske si pripravime sneh z bielkov a spojime obe masy Vymastime si formu a "prilepime" na jej dno papier na pecenie, vysypeme hrubou mukou Pripravene cesto do nej nalejeme a supneme do vopred vyhriatej rury na 150 stupnov, kym sa nezacne upecene cesto odliepat od okrajov Hotove cesto nechame vychladnut a nakrajame si jahody na mensie kusy Kym nam chladne cesto, nalejeme stavu z jahod do kastrolika, je to zhruba 900 ml, asi 200 ml odoberieme (na vymiesanie zlatych klasov) do zvysnej pridame krystalovy cukor a na miernom ohni zacneme varit Medzitym si vymiesame zlate klasy z trochou odobranej stavy Ked nam stava zacne v kastroliku vriet, pridame tu zo zlatymi klasmi, jahody a uvarime hustu kasu Vychladnuty korpus prerezeme na dve casti Jednu cast vlozime spät do formy, nalejeme na nu hustu jahodovu plnku a dame do chladnicky stuhnut Ked je jahodova plnka stuhnuta, prilozime druhu cast cesta a z masla, hery, praskoveho cukru, kavy, rumu a v mikrovlnke roztopenej cokolady si vyslahame hladky krem Pripravenu plnku natrieme navrch druheho cesta a potrieme aj okraje torty Hotovu tortu potrieme dotuha vyslahanou slahackou, ...tu som akosi zabudla fotit:o) a ozdobime podla vlastnych schopnosti a fantazie:o) Ja som sa inspirovala Adriankinymi bonbonmi na ktore som spotrebovala 5 kusov napolitaniek delissa, 5 pl lyzic orieskoveho kremu z Tesca, 100 g cokolady roztopenej v mikrovlnke, a hrst lieskovych orieskov. Napolitanky treba nadrobno rozmixovat alebo posekat pomocou robota, lieskove oriesky na väcsie kusky, nie uplne na drobno, a zmiesat to z orieskovym kremom a cokoladou. Vznikne mäkkulinka hmota, z ktorej tvarujeme bonbony a nechame ich poriadne vychladit na papieri na pecenie Tu su uz vychladnute.....v chladnicke...ale musela som tam prilepit odkaz, lebo brat si na ne brusil zuby, co som mu hned zatrhla...:o) No a vysledny efekt mal byt uuuuuuuuplne iny....ale pri tom nehoraznom teple a "zenskych bolestiach" som rada, ze ta torta aspon pevne stoji na tacke...:o) Prajem dobru chut vsetkym, ktorych som tymto vytvorom aspon trochu oslovila OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Diana S. (Lilidia) ID 14652, mimibazar.sk/lilidia (5.7.2010, 10:09) | |
Vždy ma tu medzi umeleckými dielami poteší takáto pravá "skutočná" torta z lásky, aké doma občas vyrobím aj ja... | |
ODPOVEDAŤ |
kikuska t. (jasidielko) ID 56687 (5.7.2010, 11:12) | |
podla mna budu mat taketo torty vzdy miesto medzi tymi modernymi, ved sme na nich vyrastali dakujem pekne za komentik | |
ODPOVEDAŤ |
alije k. (alka36) ID 79302 (5.7.2010, 10:06) | |
Kika torticka vyzera veelmi pekne a urcite aj chutiiiii ... | |
ODPOVEDAŤ |
kikuska t. (jasidielko) ID 56687 (5.7.2010, 11:10) | |
dakujem za komentarik, od takych odbornicok vzdy velmi potesi :o) je sladko kyselkava...taka na osviezenie | |
ODPOVEDAŤ |
Iveta S. (yvett) ID 11052 (5.7.2010, 6:58) | |
ODPOVEDAŤ |
kikuska t. (jasidielko) ID 56687 (5.7.2010, 9:51) | |
tolki smajlici mi hned zlepsili naladu | |
ODPOVEDAŤ |
Martina P. (Mata406) ID 48300 (5.7.2010, 6:12) | |
Kikuška - prvý fotopostup si zvládla na 1*** - SUPER a ešte k tomu aká milená ... no a musím povedať, že to je jedno akých máme pomocníkov do kuchyne /a ten babičkin je skvelý/ - hlavne, že nám uľahčia prácu - nie? mne keď sa pokazil šľahač - som ani takmer nepiekla ŠIKUĽKA | |
ODPOVEDAŤ |
kikuska t. (jasidielko) ID 56687 (5.7.2010, 9:50) | |
jaj dakujem Martinka tvoj komentar ma hreje dvojnasobne, | |
ODPOVEDAŤ |