Natalia L. (Natinka22) ID 86833 |
 |
Oblasť: Bratislava |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 13.3.2009 |
Naposledy: 25.12.2024 18:06 |
Aktualizácia: 4.11.2010 15:04 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)
Creme Fraiche
[ recept č. 28871 zo dňa 1.7.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
1 kyslá smotana (alebo cmar, prípadne kyslé mlieko), 1 šľahačková smotana
POSTUP PRÍPRAVY
Obe smotany zmiešame, misku odložíme na teplé miestečko a po 24 hodinách máme honosne znejúci Creme Fraiche hotový :o)
Pri podávaní stačí krém premiešať, ale je možné ho aj vyšľahať na hustú šľahačku. V chladničke v uzavretej nádobe vydrží čerstvý aj niekoľko dní. Krém je možné použiť aj na zaustenie omáčok, do prívarkov či polievok a má jednu výhodu oproti kyslej smotane - nezráža sa.
Ja som ho tentokrát použila v Matkinom vynikajúcom čerešňovom koláčiku. |
 | zuzana v. (tokaji) ID 16570 (2.7.2010, 10:11) |
Super inšpirácia !!! Toto rovno zapisujem do svojho receptára, pretože už dlho si na to brúsim zuby. Ďakujem za recept a v prípade, že skrývajú sa v Tvojej zbierke ďalšie takéto skvelé inšpirácie, neváhaj a podeľ sa s nami ......  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (1.7.2010, 14:53) |
Natalka,jej,tak sa vydaril? velmi sa tesim teraz sa uz mozem pustit smelo do skusania  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Natalia L. (Natinka22) ID 86833 (1.7.2010, 16:11) |
Matka, je to lahke ako pierko vsak vlastne sa len caka a ako som pisala, ak sa chce zachovat krem hutnejsi, je lepsie do slahacky pridat menej smotany ci kysleho mlieka. Inak ceresnovy kolacik som este neochutnala, ale vyzera bozsky chcem s nim vsak pockat na muzika  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (1.7.2010, 16:24) |
juuj,tak vam prajem prijemne chvile pri kolaciku  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Gabriela T. (nogate) ID 22107 (1.7.2010, 13:59) |
to naozaj vyskúšame, a nepokazí sa to za ten deň v teple?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Natalia L. (Natinka22) ID 86833 (1.7.2010, 14:07) |
Gabi, ono to prave musi byt v teple koli tomu, ze sa sladka smotana akoby infikuje laktobacilom a necha sa jemne zakysnut. Krem pekne zhustne. V niektorych receptoch som dokonca videla pomer slahacka 250g a cmar/smotana kysla 2-3 lyzice. Ja som urobila 1:1 a kremik vysiel pekne hladky. Ale ja som ho pouzila do kolacika. Ak by som nim chcela len doplnit napriklad cerstve maliny, tak dam menej kyslej smotany...aby sa zachoval tuk a krem sa dal pekne vyslahat. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Gabriela T. (nogate) ID 22107 (1.7.2010, 14:14) |
super, raz ho sestra pouzila do kolaca ... bolo to velmi fajnučkééé..a máš nejaký tip na koláčik s krémikom...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  |  | Gabriela T. (nogate) ID 22107 (1.7.2010, 14:30) |
No vidiš ..ja som si nevšimla že toho marcipánového ide ... ten plánujem urobiť ..paráda Nati, ďakujem Ti za receptik  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |