Anna L. (anka29) ID 111855 |
mimibazar.sk/anka29 |
Oblasť: Spišská Nová Ves |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 8.9.2009 |
Naposledy: 18.4.2025 15:36 |
Aktualizácia: 11.6.2014 7:11 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)
Jahodové potešenie z BIO Jahôd :o) alias bublanina
[ recept č. 28852 zo dňa 30.6.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Piškótové cesto - 4 vajíčka, 120 g práškový cukor, 120 g polohrubá múka, 1 prášok do pečiva, 400 g bio jahôd / z babičkinej záhradky Na ozdobu - čokoladova poleva alebo čoko topping + šľahačka
POSTUP PRÍPRAVY
Vajíčka izbovej teploty ....oddelíme žĺtky od bielkov. Do žĺtkov pridáme práškový cukor a vyšľaháme do penista. Preosejeme si polohrubú múku do ktorej pridáme prášok do pečiva. Postupne po lyžičkách pridávame do žĺtkovej hmoty a na záver pridáme vy-šľahaný sneh z bielkov do ktorých som dala štipku soli. Pomaly zmiešame veľmi jemno, aby sme nezničili bublinky. Polovicu cesta najelema na plech vyložený papierom na pečenie, poukladame na štrvrtinky nakrájané jahôdky´a opät na vrch nalejeme zvyšok cesta. Dáme piesť do vyhriatej rúry na stupnov cca 30 - 40 minúť. Upečený koláčik polejeme čokoladou polevou tak ako to má každý rád a ozdobíme šľahačkou. Prajeme dobrú chuť.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Bublaninka tesne po vybratí z rúry....ach ta vôôôna |
![]() |
Ešte za horúca polejeme čokoladovou polevou, alebo topingom ....kto ako ma rád. |
![]() |
Nakrájaná...pripravená na maškrtenie |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |