Ivana Č. (likerik) ID 39884 |
|
Oblasť: Prievidza-Bojnice |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 22.3.2008 |
Naposledy: 30.4.2022 18:00 |
Aktualizácia: 7.12.2011 20:23 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)
Vegetky
[ recept č. 28639 zo dňa 25.6.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
CESTO: 450g polohrubej muky, 250g hery, 1KL praskoveho cukru, 2KL soli, 1KL prasku do peciva, 200ml mlieka. PLNKA: 250g masla, 200g tvrdeho syra, 1KL mletej cervenej papriky, 2KL vegety
POSTUP PRÍPRAVY
Zo surovin vypracujeme cesto, rozdelime na 6 casti. Odlozime do chladnicky cca na 1 hod. Do zmaknuteho masla nastruhame na jemno syr, pridame ostatne ingrediencie a dobre zmiesame. Bochnicky rozvalkame natenko, natrieme plnkou a zrolujeme do tvaru rolady. Tieto roladky si opat odlozime do chladnicky najlepsie na 24 hod. Na druhy den roladky krajame asi na polcentimetrove kolieska, ktore dame piect do rury na suchy plech. Su naozaj uzasne!!!!!! Ja ich robim na Vianoce, Velku noc a dalsie väcsie oslavy. No a dnes ma moja Miska rozlucku so ZŠ, tak to bude namiesto chipsov.....
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
potrebne ingrediencie
cesto rozdelime na bochniky
plnka
na vyvalkane cesto natrieme plnku a zrolujeme do rolady
Roladky na 24 hod do chladnicky
Na druhy den, nakrajame na male kolieska a pecieme dozlatova
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
| Lenka W. (Slenky) ID 302403 (7.4.2015, 10:16) |
spravila som cesto v piatok a upiekla v sobotu. Vyslo ich teda hodne, ale to je dobre, lebo len ja zozeriem tak 15 za den vegetky su uplne super, zozali velky uspech na Velku Noc dnes som doniesla zopar do prace, len sa za nimi zaprasilo budem robit castejsie |
ODPOVEDAŤ |
| | Ivana Č. (likerik) ID 39884 (5.5.2015, 19:21) |
velmi ma to tesiiiiiiiiiiiiii |
ODPOVEDAŤ |
monika z. (mimozka) ID 42486 (16.12.2011, 16:15) |
ahojte chcela by som sa spýtať môžem použiť miesto hery aj palmarin?dakujem za info |
ODPOVEDAŤ |
| | Ivana Č. (likerik) ID 39884 (16.12.2011, 21:39) |
Jasne, ja pouzivam aj palmarin a nevidim v tom rozdiel |
ODPOVEDAŤ |
| Janka P. (Joanne) ID 6922 (25.11.2011, 21:02) |
|
ODPOVEDAŤ |
| Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (21.9.2010, 17:45) |
mňam, vegetky robím presne 17 rokov bola som vtedy tehotná so synom a na vianoce som skoro nič nejedla, len vegetky, recepty boli z časopisu Život, ktorý som vtedy pravidelne kupovala |
ODPOVEDAŤ |
| Zuzana K. (*emica*) ID 115925 (20.9.2010, 17:00) |
Ivka robila som tieto vegetky na stretávku a mali veľký úspech., tak som bola za šikovnú . Díky za recept. |
ODPOVEDAŤ |
| | Ivana Č. (likerik) ID 39884 (21.9.2010, 17:31) |
tak to je super . Ja dakujem za komentarik |
ODPOVEDAŤ |
Denisa P. (denip) ID 17850 (20.9.2010, 15:14) |
Vegetky robievam často a vždy majú veľký úspech. Je to skvelý recept. Trošku náročnejší na čas, ale oplatí sa. Väčšinou ich pečiem s úmyslom, odložiť si trochu do mrazáku, aby som mala pre nečakanú návštevu, ale akosi mi to nikdy nevyjde, keďže sú hneď fuč. |
ODPOVEDAŤ |
| | Ivana Č. (likerik) ID 39884 (21.9.2010, 17:33) |
ja si to robievam tiez vzdy na dvakrat. Jeden den je nachystam roladky a na druhy den ich peciem. Aj teraz v som ich piekla na sobotu. mamina mala 60rokov, tak na oslavu |
ODPOVEDAŤ |
Katarína P. (katarinnka) ID 69116 (11.9.2010, 9:04) |
haloo haloo a nakolko sa pecu? to nie je ani v tej knihe uvedene a ani tu. na kolko stupnov mam zapnut ruru? dakujem za odpoved, vecer sa ich chystam piect. |
ODPOVEDAŤ |
| | Ivana Č. (likerik) ID 39884 (11.9.2010, 19:32) |
ospravedlnujem sa , ale bola som dnes v praci a az teraz som sa dostala k pocitacu. Ja peciem tak na 170-180 a budes vidiet ked budu take do zlatova. cca 15-20min. |
ODPOVEDAŤ |
Zuzana C. (zch) ID 21747, mimibazar.sk/zch (7.8.2010, 7:45) |
Vegetky u nas uz roky nesmu chybat na Vianoce Ja ich uplne milujem a v krabiciach aj velmi dlho vydrzia. Recept som mala z nejakeho casopisu a od prveho vyskusania to bola "laska na prvy pohlad" |
ODPOVEDAŤ |
| | Ivana Č. (likerik) ID 39884 (10.8.2010, 17:19) |
aj u nas patria na stol na kazdu väcsiu oslavu |
ODPOVEDAŤ |
| marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (25.6.2010, 13:16) |
a nie je to suche ? ked ta plnka je iba z papriky a vegety ?či tam ide aj maslo? skôr si myslim ,že ano |
ODPOVEDAŤ |
| | Ivana Č. (likerik) ID 39884 (25.6.2010, 13:20) |
vobec nie su suche. Do plnky ide maslo so syrom a to pusti stavu. Vyskusaj, aj sa vela urobi z jednej davky |
ODPOVEDAŤ |
| | | marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (25.6.2010, 13:22) |
ale maš pisane ,plnka je vegeta a parika,asi si to zle napisala ? nie? |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Ivana Č. (likerik) ID 39884 (25.6.2010, 13:43) |
Tak som to prepisala , Ja som to pisala pod seba a v receptoch mi to vyskocilo v riadku a bola z toho haplanina. Ospravedlnujem sa |
ODPOVEDAŤ |
| | | | | marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (25.6.2010, 13:49) |
Ivka dakujem , som rada , len ak by niekdo nevedel že to tak ma byt , ale istotne vyskušam |
ODPOVEDAŤ |
| Silvia M. (sikovnica) ID 5882 (25.6.2010, 13:14) |
Ajaj, toto vyzera dobre, urobim, mnam Aj ked - nenahnevaj sa - mi to trochu pripomina ten vtip o svokre... "Ako volas svoju svokru?" "Vegeta" "A preco?" "Lebo sa do vsetkeho miesa..." |
ODPOVEDAŤ |
| | Ivana Č. (likerik) ID 39884 (25.6.2010, 13:21) |
Tak ich sprav a ponukni ju, ked pride na navstevu.... mozno????? |
ODPOVEDAŤ |
| kristína s. (nigina) ID 32120 (25.6.2010, 12:41) |
Mňam, toto robievam Myslím, že to je podľa knihy, ktorú mám i ja ...Recepty zo života , však? Výborná |
ODPOVEDAŤ |
| | Ivana Č. (likerik) ID 39884 (25.6.2010, 13:10) |
Presne tak a je tam aj odfotena |
ODPOVEDAŤ |