Marcela A. (mylove) ID 127626 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)
♥*¨*♥ Zmrzlina z Bananu ♥*¨*♥
[ recept č. 28592 zo dňa 23.6.2010 ] PRO INSPIRACI
POTREBNÉ PRÍSADY
dobre dozrete banany :-)
POSTUP PRÍPRAVY
Kocky, toto som nasla pred par dnami na nete a chcela som to vyskusat, pretoze som neverila, ze s bananu sa da spravit mrazena fajnota. A da :-), vraj koli tuku, ktory je v bananoch.
Takze postup je fakt jednoduchy:
- nakrajat banan na kruzka a po jednom naukladat na tanier, tacku
- dat do mraznicky na 3 hodiny (ak dlhsie, tak potom sa strasne tazko davaju dole s taniera)
- zmrazene kusky bananu hodte do mixera a mix, mix, mix :-)
- najskor sa Vam banan rozdrti na kusky, tak ako napr. orechy, ale po case sa s neho stane hmota takmer identicka zmrzline
- tuto ´zmrzlinu´ mozete pouzivat ako zaklad a dochutit napr. javorovym sirupom, ovocim, atd.
Mrazeny banan mozete hned servirovat, alebo dat opat do nadobky a do mraznicky, aby ste zmrazenu masu mohli formovat a dat do kornutkov (treba vybrat na cca 5 min. aby hmota nebola tvrda ako skala ,-) ). |
 | Zlatica T. (zlatúšik) ID 5950, mimibazar.sk/zlatusik (13.8.2010, 20:03) |
tak toto musím vyskúšať - moji krpci stále pýtajú zmrzlinu a v obchodoch nie vždy majú niečo mrazené vhodné pre nich. Akurát, že mám iba ponorný mixér a neviem, či mi to s ním pôjde. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Darina R. (dadulka19) ID 8655, mimibazar.sk/dadulka19 (4.8.2010, 10:20) |
no moje baby moc banány nechcú jesť ,ale zmrzlinu by jedli v kuse,takže určite vyskúšam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Katarína N. (Hugi) ID 54673 (29.7.2010, 12:42) |
SUPER SUPER SUPER RECEPT!!!! Teraz som ho vyskusala, robila som zo 4bananov, no, musela som sa krotit, aby mi zostalo do zasoby do mrazaku Nepridavala som nic, ale urcite to zavisi aj od kvality bananu, nabuduce si vyskusam s kakaom,karobom aj inac Davala som to do umelohmotnych kelimkov na pudingy, na vrch bezlepkove keksiky - teda ked sa to vyklopi budu dole - a do sackov zamrazila co zostalo. Potom len nakratko dam do teplej vody a vyklopim Som velmi vdacna, zmrzlinu som nejedla uz si ani nepamata kedy, kedze nemozem mlieko  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Liana R. (liaro) ID 62105 (4.7.2010, 18:31) |
Prave vyskusane .Syn-alergik milujuci zmrzlinu sa prave napchava,Mali sme len jeden na skusku,Musime este kupit banany.Vdaka, ze si sa s nami podelila o super receptiiiiiiiiiiiiiiiiik  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Marcela A. (mylove) ID 127626 (12.7.2010, 20:35) |
Lianka, super!!!! Som rada, ze som mohla pomoct Ak sa ti da kupit agavovy sirup (totalne prirodny, bez pridavkov), tak je to super pridat do rozmixovaneho bananu pred mrazenim (alebo pred jedenim, ak ho mix uz nemrazis).  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Gabriela T. (nogate) ID 22107 (upravené 4.7.2010, 18:36) |
vyskúšali sme ... mám len ponorný mixér tak sme s tým bojovali ale mali sme na skúšku iba pol banánu, ale ina neskutočné perfektné..mala by som si zadovážiť lepší mixér lebo inak to veru neurobím  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Marcela A. (mylove) ID 127626 (12.7.2010, 20:38) |
Gabika, som rada ze sa nieco na skusku podarilo Ja mam tiez len ponorny mixer (normalny velky sa mi praskol), a toto robim v pridavnom nadstavci, kde sa moze drtit lad, sekat cibula, atd. A ide to tak, len treba tam dat plnu hrst mrazenych bananovych kuskov, a potom ked sa rozdrvia, vareskou ich potlacit / zoskrabkat dole a mix mix mix, pokial sa nevytvory zmrzlinova masa.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Liana Š. (Liana1982) ID 149766 (27.6.2010, 22:17) |
môže to byť super určite vyskúšam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Alena Kovencova (alka2404) ID 20456 (24.6.2010, 10:19) |
waw urcite sa vyskusam!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Janka S. (sokolík) ID 62782 (24.6.2010, 9:38) |
Ja som to videla na TV paprika, 4 banany postup identický, ale dodali tam aj mrazené maliny a to na zafarbenie |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Renáta I. (Dobrota) ID 41578, mimibazar.sk/dobrota (24.6.2010, 8:02) |
Macka, o mrazených banánoch som čítala už veľmi dávno a tiež ich robievam, akurát že ich dávam mraziť väčšinou vcelku. Musím k tomu úprimne povedať, že je to síce zaujímavé, ale ja to nejako extra nemusím, má to takú zvláštnu "pachuť", ale hlavne, že naše to baštia a to je hlavné, no nie? Dokonca kdesi v južnej (alebo strednej? teraz neviem... ) Amerike ich mrazia dokonca so šupou a potom z nich ďalej pripravujú všelijaké dobroty...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (27.6.2010, 22:34) |
no ja to na taky priamy konzum vidim aj s mojim na kolieska nakrajanym uz tri dni sa mraziacim bananom dokonca som si kupila vlastny,aby som nemusela kradnut babatku a nakoniec som si uvedomila,ze moj mixer asi nezvladne rozmixovat pevne casti bez tekutiny tak bud si to spravim s jogurtom alebo pohladam knizocku od mixera,ci sa neda drvit lad s inym nastavcom. na takom by tom mohlo ist,ze? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Marcela A. (mylove) ID 127626 (12.7.2010, 20:41) |
Ahoj, urcite taky nadstavec, kde sa drti lad, bude v pohode. Ja pouzivam len nadstavec na ponornom mixery, dam za hrst bananov a mixujem. Najskor sa fakt spravia len take ´struzliny´, potom ich vareskou potlacim dole (viac krat, pretoze sa radi lepia po stenach nadstavcu), a mixujem do vtedy, pokial nemam masu. Ide to aj bez tekutin, len to trva trosku dlhsie. Agavovy sirup (urcite aj javorovy) je v tom super!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (23.6.2010, 21:37) |
čmajznem neterke banany a vyskusam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Marcela A. (mylove) ID 127626 (23.6.2010, 21:38) |
daj vediet ako sa podari - ja som vcera takto schnapla az 3 bananiky.....  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (23.6.2010, 21:43) |
u nas je furt nedostatok bananov, vzdy sa pojedia skor ako stihnu poriadne dozriet (nedajboze by som chcela prezrete na kolac, bez sance ) jediny,kto ma narok na dostatok bananov a nikto si nedovoli jej brat,je sestrina dcerka (8mes.) ale ja jej ukradnem,ked sa nebude pozerat  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Marcela A. (mylove) ID 127626 (23.6.2010, 21:46) |
no ty si teda potvora takto okradat babo na toto treba dobre dozrete banany, inac tam ten tuk asi tak pracovat nebude  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (23.6.2010, 21:51) |
ved ja si to u nej vyzehlim.. akurat vcera som jej potiahla jeden banan do pudingu,tak snad sa postasti uchmatnut dalsi ona ma vzdy fajne vyzrete banany,aby neboli horke a dali sa lahko popucit  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Liana R. (liaro) ID 62105 (23.6.2010, 20:36) |
aj my sme alergici, vdaka za tip  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | kristína s. (nigina) ID 32120 (23.6.2010, 20:27) |
Kto má robot "Ronic", tak v návode na použitie, či prílohe k robotu je táto, či trocha podobná zmrzlina - zmrazený banán (stačí na väčšie kúsky) sa vhodí do misky robota, spustí sa a cez otvor sa pridáva trocha kondenz. sladeného mlieka. hotovo. Podobne sa tak robí v Ronicu aj s malinami, jahodami... + kondenz. mlieko, trocha šľahačk. smotany... a fuk to ešte do mrazničky. Je to dobré, ale mne viac chutí normálna zmrzka. Ale ak je niekto alergický, isteže ako náhrada je toto veľmi vhodné  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Marcela A. (mylove) ID 127626 (23.6.2010, 21:37) |
Ja by som pre zmrzlinu aj niekoho snad zaskrtila..... .....ale mne hrozne vadia chemikalie, a cim dalej tym viac aj cukor (mlieko tiez cerstve nepijem....) Takze sa snazim najst mrazene veci, ktore si mozem doma spravit, aby som Haagen Dazs mala len obcas Urcite v robotiku (zmrzlinovaci) sa toho da viac spravit, viem ze avokado sa da podobne zmrazit (s javorovym sirupom), taktiez husty biely jogurt (trosku osladeny), cerstva biela masa s kokosu (vraj je to uplne uzasne!!!), atd. Zatial ho nemam, tak hladam co sa da robit bez neho  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Katarína N. (Hugi) ID 54673 (23.6.2010, 20:11) |
jeeej, musim to vyskusat, zmrzlinu som nejedla kv.potravinovým alergiam uz neviem kolko rokov....jooooj, to by bolo super!!!!!!!!!!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Marcela A. (mylove) ID 127626 (23.6.2010, 20:20) |
Katka, ved prave preto som aj ja hladala nieco ´normalnejsie´ bez chemikalii, cukru, a farbiv , pretoze zmrzku zboznujem.... Tento banan je fakt super, aj ked ´zmrzka´ bola trosku horka, ale to asi kazdy banan bude inac chutit. Ak si vies zohnat, tak skus na to dat nektar s agavu, je to uplne mnam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Katarína N. (Hugi) ID 54673 (23.6.2010, 21:00) |
Mam javorovy sirup - ako si pisala v recepte, alebo ma este napadlo, co keby som do toho dala este cistu mandlovu pastu.....idem na banany  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Marcela A. (mylove) ID 127626 (23.6.2010, 21:34) |
tak ta mandlova pasta to ani neviem co je musim pohladat |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  | Katarína N. (Hugi) ID 54673 (24.6.2010, 8:32) |
Ja pouzivam od f.Rapunzel - pasta z lupanych mandli/je aj z nelupanych, tu som este neskusala/ Nie je to velmi lacne, ale zas nepouzivam ju denne a tiez sa nemusi vela Ja z toho robievam mandlove mlieko - riedim s horucou vodou a zalievam si bezlepkove vlocky,hrozienka, semiacka a pod  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |