. .. .. .. .. .. .
. .

RYCHLY ZAPEKANY BAKLAZAN - RECEPT 23972

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

BEZLEPKOVÁ DIETA

ID 127626 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)


RYCHLY ZAPEKANY BAKLAZAN


[ recept č. 23972 zo dňa  ]


RYCHLY ZAPEKANY BAKLAZAN


POTREBNÉ PRÍSADY

stredne velky baklazan, mozzarella, cerstva bazalka (nemusi byt), 1 konzerva nakrajanych paradajok, trosku cukru, cierne korenie, citronova stava, olej (pouzivam zeleny), cesnak.

POSTUP PRÍPRAVY

Uplne uzasna lahka vecera, alebo obed. Pecenie aj s pripravou trva cca 15-20 minut max.

- otvorit paradajkovu konzervu a dat ju do sucheho mensieho hrnca s troskou cukru, dat pomaly varit - aby sa zacala vyparovat tekutina z paradajok, obcas premiesat, aby sa stava nepripalila

- pokym sa robi paradajkova stava umyt cely baklazan, dat prec baklazanovu stopku a nakrajat baklazan pozdlzne na cca 5mm hrube platky

- zapnut ruru na najvyssi stupen

- vo vacsej miske zmiesat citronovu stavu s olejom (cca 1 velku lyzicu), ciernym korenim podla chuti, nadrobno nasekanym cesnakom (podla chuti) a zacal v tejto marinade rychlo namacat baklazanove platky

- namarinovane baklazanove platky dat hned na suchy pekac a ked ste skoncila, tak zvysok marinady vyliat rovnomerne na baklazan (baklazan nesmie v marinade plavat, ale kazdy kusok ma mat na sebe trochu citronovo-olejovej stavy, aby velmi nevyschol pri peceni)

- pekac dat do rury

- ak sa uz tekutina takmer vyparila s paradajkovej stavy, tak ju odstavit a vmiesat do nej trosku olivoveho oleja (aby bola krasne vlacna), cierne korenie a umyte natrhane bazalkove listky

- nakrajat mozzarellu na 5-8mm hrube platky

- ked je baklazan uz upeceny (to sa musite naucit odhadnut....zacne trosku hnednut po krajoch a priesvitniet v strede) tak vybrat pekac s rury

- povyberat baklazanove platky (sirokym nozom sa dobre vyberaju) na velky tanier, potom na ten isty pekac polozit najsirsie platy upeceneho baklazanu na spodok a striedavo na ne polozit mozzarellu, pokym nevytvorite vyssiu vezicku (kopu)

- dat pekac naspat do rury na par minut, pokial sa mozzarella nezacne topit (mne sa to nechcelo robit, takze na foto vidite mozzarellu topenu na baklazane v mikrovlnke - nie idealne, ale bola som velmi hladna :-)))

- vybrat von z rury, premiestnit na tanier a nakopit na toto vsetko zredukovanu paradajkovu stavu

PAR KRAT PO ROBENI TOHOTO RECEPTU VAM TO BUDE TRVAT PAR MINUT - JE TO FAKT RYCHLOVKA - A HLAVNE MNAM MNAM CHUTNA :-)))))))))

Dobru chut x
<< Slané paličky so sézamom | RYCHLY ZAPEKANY BAKLAZAN | Domáci čokoládový jogurt/dezert/termix >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Peter D. (diffie) ID 191801 (11.3.2011, 8:26)
Zapekany baklazan je specialitka. My ho robime s kuracim masom a syrovou omackou. Nas recept je tu http://www.kajman.net/maesove-recepty/55-melanzane-con-pollo-zapekany-baklazan-s-kuracim-masom
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (26.2.2010, 20:32)
baklažán milujem /síce doma si ho jem občas sama - lebo osadenstvo nevie čo je dobré, záleží kam ho skryjem ,-) +o( (zip)/ - vyskúšam i túto Tvoju verziu, som presvedčená, že bude supeeer (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Marcela A. (mylove) ID 127626 (26.2.2010, 21:27)
U nas je to takisto, to len ja a mama vieme co je dobre :-p Dufam ze sa ti toto bude pacit, tak drzim palce pri peceni a dobru chut |:o) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu