končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
KURACIE MÄSO A HYDINA |
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)*♥*Grilované copy v medovej marináde*♥*[ recept č. 28538 zo dňa 21.6.2010 ] POTREBNÉ PRÍSADY 4 ks kuracích pŕs, naplátkovaná anglická slanina alebo šunka, špáradlá, 3-4 čL mexiko korenia, 4 čL korenia na kura*** Marináda : 4 PL oleja, 1 čL mexiko korenia, 1 čL korenia na kura, horčica (podľa chuti), kečup (podľa chuti), 1 čL balsamico octu, 2 čL medu, sójová omáčka, worchester, pár kvapiek tabasca (u nás sa minulo, tak som dala Kimbal) a 3 PL kyslej smotany*** Šťava : časť výpeku - zvyšok marinády kúsok masla, 1/2 -1 čL hladkej múky, kúštik kuracieho bujónu (ja mám najradšej KNORR), 2 strúčiky cesnaku POSTUP PRÍPRAVY Kuracie prsia naklepeme cez fóliu, ale dáme pozor, aby sme ich nerozmašírovali. Z jednej strany ich posypeme lyžičkou mexiko korenia a z druhej strany korením na kura. Prsný plát po dĺžke nakrojíme na dvoch miestach tak, aby mäso na jednom konci zostalo vcelku. Na jednotlivé pásiky položíme plátky slaniny alebo šunky a pásy spletieme ako copy. Háklivé miesta spevníme špáradlami, aby sa copky nerozpadli. Pripravíme si marinádu pomiešaním všetkých uvedených ingrediencií. Copy obalíme v marináde, napokon ich do nej uložíme a uzavreté vložíme do chladničky na jeden až dva dni. Copy vyberieme z marinády a kladieme na rozohriatu a trocha pomastenú grilovaciu plochu. Grilujeme pomaly zo všetkých strán. Pre istotu sa po prekrojení v polovici môžeme presvedčiť, či je mäsko ok ... ale dávame pozor, aby sa nespálilo. Hotové vyberieme a dáme do tepla (do rúry). Dorobíme šťavu k mäsku. Do panvice kvapneme olej, kúsok masla, nakrájaný cesnak a trocha hladkej múky. Porestujeme chvíľu a zalejeme vodou, dobre rozmiešame, pridáme kúštik bujónu a zvyšok marinády. Doriedime buď vodou alebo ak chcete, kvapkou bieleho vínka (mne to s vínom bolo moc kyslé, dala som len vodu). OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI Kuracie prsia naklepeme cez fóliu, ale dáme pozor, aby sme ich nerozmašírovali. Z jednej strany ich posypeme lyžičkou mexiko korenia a z druhej strany korením na kura. Prsný plát po dĺžke nakrojíme na dvoch miestach tak, aby mäso na jednom konci zostalo vcelku. Na jednotlivé pásiky položíme plátky slaniny alebo šunky a pásy spletieme ako copy. Háklivé miesta spevníme špáradlami, aby sa copky nerozpadli. Tak, hotovo... Pripravíme si marinádu pomiešaním všetkých uvedených ingrediencií. Po primiešaní smotany je marináda dosť hustá... Copy obalíme v marináde, napokon ich do nej uložíme a uzavreté vložíme do chladničky na jeden až dva dni. Copy vyberieme z marinády a kladieme na rozohriatu a trocha pomastenú grilovaciu plochu. Grilujeme pomaly zo všetkých strán. Pre istotu si jeden vyberieme a po prekrojení v polovici sa môžeme presvedčiť, či je mäsko ok ... inak pokračujeme, ale dávame pozor, aby sa nespálilo. Hotové vyberieme a dáme do tepla (do rúry). Dorobíme šťavu k mäsku. Do panvice kvapneme olej, kúsok masla, nakrájaný cesnak a trocha hladkej múky. Porestujeme chvíľu a zalejeme vodou, dobre rozmiešame, pridáme kúštik bujónu a zvyšok marinády. Doriedime buď vodou alebo ak chcete, kvapkou bieleho vínka (mne to s vínom bolo moc kyslé, dala som len vodu). Copy môžeme servírovať vcelku so zeleninovými šalátmi, alebo ich môžeme šikmo poprekrajovať, popritom aj vybrať špáradlá a kladieme ich do taniera, kde sme si už pripravili horúcu omáčku a oblohu. Dobrú chuť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Zuzana K. (zuzanaxyz) ID 78236 (21.7.2010, 11:20) |
bude velkou chybou, ak tam nedam (lebo nemam) balzamikovy ocot? |
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (21.7.2010, 11:32) | ||
myslím, že to až tak chýbať nebude... skúste dať miesto neho trocha citrónovej šťavy,,,viac worchestru možno | ||
ODPOVEDAŤ |
Zuzana K. (zuzanaxyz) ID 78236 (21.7.2010, 13:04) | ||
presne tak som to urobila. potom dam vediet ako dopadlo to moje kuchtenie | ||
ODPOVEDAŤ |
Irena W. (irmuska) ID 105511 (25.6.2010, 20:47) |
toto je dobrotka , v jednej reštike to volajú copy Anny Kurnikovovej |
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (26.6.2010, 15:52) | ||
Fuuuha a ja, že aký objav som urobila Furt rozmýšľam, odkial mám ten nápad, neviem na to prísť, ale z reštiky to nemám veru. Irenka a v ktorej reštike to robia? zrejme si to mala | ||
ODPOVEDAŤ |
Irena W. (irmuska) ID 105511 (26.6.2010, 21:01) | ||
V Poluse na poschodí, ale neviem ako sa volá, len kde je (to som celá ja), nabudúce pozriem. Vlastne sa to u nich volá vrkoče a je to z morčacích pŕs. Je to fakt dobré, ale medové to tuším nebude. A dobre, že si to vymyslela, môžeme si spraviť doma | ||
ODPOVEDAŤ |
Iveta S. (yvett) ID 11052 (22.6.2010, 8:37) | |
perfektný nápad s tými copmi, mäsko takto vyzerá veľmi efektne, už aj odkladám receptík | |
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (26.6.2010, 15:53) | ||
Ivetka, ahoj jasne, vyskúšaj to, bolo to super. | ||
ODPOVEDAŤ |
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (21.6.2010, 20:21) |
el Bombastico |
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (26.6.2010, 15:54) | ||
ODPOVEDAŤ |
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (21.6.2010, 19:49) | |
no, Brutus...vracias uder to sa ani neda nazvat inak jak šaľene, naskutku šaľene | |
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (21.6.2010, 20:14) | ||
Chachacháááá moje šalene copy? Hej, boli šialene dobré, ale aj tak lepšie boli tie špenátovo-nivovo-cesnakovo-smotanov-šampiňónovo vyšpekulované cestoviny Stali sa naším najobľúbenejším jedlom Janík a ja budem musieť asi začať vymýšľať recepty iného druhu... napr. voda s mrkvou, mrkva s vodou, kapusta s cibuľou, brokolica s paradajkou a tak... za trest Ešte ti poviem, že som včera robila koláčik podľa Adriky280...rakocy rezy... som dala do fotiek.. no a to už bol vrchol obžerstva. Tak teraz pre zmenu idem sušiť hubu |
||
ODPOVEDAŤ |
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (21.6.2010, 20:26) | |||
ja som podobne copy jedla v jednej restike v PO,ale s inou omackou a vobec,ten napad zapliest maso do vrkocikov je strasne mily a originalny. taka pekna zmena. no a toto co si ty vymyslela... musi to byt paradne. skusim,ked sa vrati Matko a budem zase varit len pre nas dvoch,lebo neviem,ci by sa mi chcelo babrat s niecim takym pre takych pazrosov ako sme tu u nasich som rada,ze tie salenoty chutia hmmm,no,neviem,neviem,ale ked budes na vodovej mrkve aspon mam vyriesenu dilemu a mozem odciarknut jednu sikovnu provokaterku. nebude ma matat,ze nestiham skusat idem mrknut tie rezy |
|||
ODPOVEDAŤ |