. .. .. .. .. .. .
. .

*♥*Grilované copy v medovej marináde*♥* - RECEPT 28538

kristína s. (nigina) ID 32120
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 12.1.2008
Naposledy: 22.10.2019 0:07
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 2
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 201
NÁVODY 0

KURACIE MÄSO A HYDINA

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)


*♥*Grilované copy v medovej marináde*♥*


[ recept č. 28538 zo dňa  ]


*♥*Grilované copy v medovej marináde*♥*


POTREBNÉ PRÍSADY

4 ks kuracích pŕs, naplátkovaná anglická slanina alebo šunka, špáradlá, 3-4 čL mexiko korenia, 4 čL korenia na kura*** Marináda : 4 PL oleja, 1 čL mexiko korenia, 1 čL korenia na kura, horčica (podľa chuti), kečup (podľa chuti), 1 čL balsamico octu, 2 čL medu, sójová omáčka, worchester, pár kvapiek tabasca (u nás sa minulo, tak som dala Kimbal) a 3 PL kyslej smotany*** Šťava : časť výpeku - zvyšok marinády kúsok masla, 1/2 -1 čL hladkej múky, kúštik kuracieho bujónu (ja mám najradšej KNORR), 2 strúčiky cesnaku

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie prsia naklepeme cez fóliu, ale dáme pozor, aby sme ich nerozmašírovali.
Z jednej strany ich posypeme lyžičkou mexiko korenia a z druhej strany korením na kura.
Prsný plát po dĺžke nakrojíme na dvoch miestach tak, aby mäso na jednom konci zostalo vcelku.
Na jednotlivé pásiky položíme plátky slaniny alebo šunky a pásy spletieme ako copy. Háklivé miesta spevníme špáradlami, aby sa copky nerozpadli.

Pripravíme si marinádu pomiešaním všetkých uvedených ingrediencií. Copy obalíme v marináde, napokon ich do nej uložíme a uzavreté vložíme do chladničky na jeden až dva dni.
Copy vyberieme z marinády a kladieme na rozohriatu a trocha pomastenú grilovaciu plochu. Grilujeme pomaly zo všetkých strán. Pre istotu sa po prekrojení v polovici môžeme presvedčiť, či je mäsko ok ... ale dávame pozor, aby sa nespálilo. Hotové vyberieme a dáme do tepla (do rúry).

Dorobíme šťavu k mäsku. Do panvice kvapneme olej, kúsok masla, nakrájaný cesnak a trocha hladkej múky. Porestujeme chvíľu a zalejeme vodou, dobre rozmiešame, pridáme kúštik bujónu a zvyšok marinády. Doriedime buď vodou alebo ak chcete, kvapkou bieleho vínka (mne to s vínom bolo moc kyslé, dala som len vodu).


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Kuracie prsia naklepeme cez fóliu, ale dáme pozor, aby sme ich nerozmašírovali.


Z jednej strany ich posypeme lyžičkou mexiko korenia a z druhej strany korením na kura.


Prsný plát po dĺžke nakrojíme na dvoch miestach tak, aby mäso na jednom konci zostalo vcelku.


Na jednotlivé pásiky položíme plátky slaniny alebo šunky a pásy spletieme ako copy.


Háklivé miesta spevníme špáradlami, aby sa copky nerozpadli.


Tak, hotovo...


Pripravíme si marinádu pomiešaním všetkých uvedených ingrediencií.


Po primiešaní smotany je marináda dosť hustá...


Copy obalíme v marináde, napokon ich do nej uložíme a uzavreté vložíme do chladničky na jeden až dva dni.


Copy vyberieme z marinády a kladieme na rozohriatu a trocha pomastenú grilovaciu plochu.


Grilujeme pomaly zo všetkých strán.


Pre istotu si jeden vyberieme a po prekrojení v polovici sa môžeme presvedčiť, či je mäsko ok ... inak pokračujeme, ale dávame pozor, aby sa nespálilo. Hotové vyberieme a dáme do tepla (do rúry).


Dorobíme šťavu k mäsku. Do panvice kvapneme olej, kúsok masla, nakrájaný cesnak a trocha hladkej múky. Porestujeme chvíľu a zalejeme vodou, dobre rozmiešame,


pridáme kúštik bujónu a zvyšok marinády. Doriedime buď vodou alebo ak chcete, kvapkou bieleho vínka (mne to s vínom bolo moc kyslé, dala som len vodu).


Copy môžeme servírovať vcelku so zeleninovými šalátmi, alebo ich môžeme šikmo poprekrajovať, popritom aj vybrať špáradlá a kladieme ich do taniera, kde sme si už pripravili horúcu omáčku a oblohu. Dobrú chuť.



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< *♥*Rýchle kuracie ražníky*♥* | *♥*Grilované copy v medovej marináde*♥* | *♥*Treska bola u nás dneska *♥* >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Zuzana K. (zuzanaxyz) ID 78236 (21.7.2010, 11:20)
bude velkou chybou, ak tam nedam (lebo nemam) balzamikovy ocot? *-)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (21.7.2010, 11:32)
myslím, že to až tak chýbať nebude... skúste dať miesto neho trocha citrónovej šťavy,,,viac worchestru možno *-) (Y)
ODPOVEDAŤ
Zuzana K. (zuzanaxyz) ID 78236 (21.7.2010, 13:04)
presne tak som to urobila. potom dam vediet ako dopadlo to moje kuchtenie :-) (hello)
ODPOVEDAŤ
Irena W. (irmuska) ID 105511 (25.6.2010, 20:47)
toto je dobrotka (zajic), v jednej reštike to volajú copy Anny Kurnikovovej (smich) (Y)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (26.6.2010, 15:52)
Fuuuha (Y) a ja, že aký objav som urobila ,-) Furt rozmýšľam, odkial mám ten nápad, neviem na to prísť, ale z reštiky to nemám veru. Irenka a v ktorej reštike to robia? ,-) zrejme si to mala :-)
ODPOVEDAŤ
Irena W. (irmuska) ID 105511 (26.6.2010, 21:01)
V Poluse na poschodí, ale neviem ako sa volá, len kde je (to som celá ja), nabudúce pozriem. Vlastne sa to u nich volá vrkoče a je to z morčacích pŕs. Je to fakt dobré, ale medové to tuším nebude. A dobre, že si to vymyslela, môžeme si spraviť doma ^o) (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (22.6.2010, 8:37)
perfektný nápad s tými copmi, mäsko takto vyzerá veľmi efektne, už aj odkladám receptík (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (26.6.2010, 15:53)
Ivetka, ahoj :-) jasne, vyskúšaj to, bolo to super. |:o) |:o) (hello)
ODPOVEDAŤ
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (21.6.2010, 20:21)
(Y) (Y) (Y) el Bombastico (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (26.6.2010, 15:54)
(L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (21.6.2010, 19:49)
no, Brutus...vracias uder (pirko) to sa ani neda nazvat inak jak šaľene, naskutku šaľene (Y)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (21.6.2010, 20:14)
Chachacháááá ,-) ,-) moje šalene copy? Hej, boli šialene dobré, ale aj tak lepšie boli tie špenátovo-nivovo-cesnakovo-smotanov-šampiňónovo vyšpekulované cestoviny :-p :-p :-p :-p :-p Stali sa naším najobľúbenejším jedlom (pl) Janík a ja budem musieť asi začať vymýšľať recepty iného druhu... napr. voda s mrkvou, mrkva s vodou, kapusta s cibuľou, brokolica s paradajkou a tak... ,-) za trest
Ešte ti poviem, že som včera robila koláčik podľa Adriky280...rakocy rezy... som dala do fotiek.. no a to už bol vrchol obžerstva. Tak teraz pre zmenu idem sušiť hubu :-D (L)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (21.6.2010, 20:26)
,-) ja som podobne copy jedla v jednej restike v PO,ale s inou omackou a vobec,ten napad zapliest maso do vrkocikov je strasne mily a originalny. taka pekna zmena. no a toto co si ty vymyslela... musi to byt paradne. skusim,ked sa vrati Matko a budem zase varit len pre nas dvoch,lebo neviem,ci by sa mi chcelo babrat s niecim takym pre takych pazrosov ako sme tu u nasich ,-)
som rada,ze tie salenoty chutia :-p hmmm,no,neviem,neviem,ale ked budes na vodovej mrkve aspon mam vyriesenu dilemu a mozem odciarknut jednu sikovnu provokaterku. nebude ma matat,ze nestiham skusat :-D :-D :-D
idem mrknut tie rezy :-p
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu