
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Helena P. (Hela17) ID 23679 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Tvarohový nákyp[ recept č. 2848 zo dňa 14.11.2007 ] POTREBNÉ PRÍSADY ½ kg mäkkého tvarohu - najlepší je nízkotučný termizovaný, 3 žĺtky, 15 Dag krupicového cukru, 12 Dag masla (alebo Palmarin, Hera ...), 1 lyžica maizeny, 2 lyžice krupice, 1 lyžička prášku do pečiva, 3 bielky na sneh, 1 vanilkový cukor POSTUP PRÍPRAVY 1. Maslo alebo margarín vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom. Postupne primiešavame žĺtky a potom tvaroh. 2. Vyšľaháme si sneh, ktorý jemne primiešame s maizenou, krupicou a práškom do pečiva do tvarohovej masy. 3. Vylejeme do vymasteného pekáča, zapekacej misy .... a na vrch môžme poklásť ovocie - priznám sa, že u nás vedú mrazené maliny. Pečieme, kým po skúške s ihlou, ostane ihla čistá. U nás je to jeden z najobľúbenejších zákuskov. Ja dávam kúsok menej cukru, na výslednom efekte to nič nemení. DOkonca som minule zabudla na prášok do pečiva a nič sa nestalo. Je to dobrý dezert aj teplý, ale najlepší je, keď kúsok odstojí v chlade. V lete je doslova s kyslastým ovocím osviežujúci. DObrú chuť. |
![]() | Eva V. (ewytta) ID 131394 (30.1.2010, 22:00) |
Helenka, ďakujem za tento recept. Je veľmi jednoduchý a vynikajúci. Robievam ho dosť často ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |