Ivana B. (levicaiva) ID 94691 |
|
Oblasť: Banská Bystrica |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 4.5.2009 |
Naposledy: 30.8.2014 8:39 |
Aktualizácia: 4.6.2014 17:30 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)
Slane bochnicky
[ recept č. 28311 zo dňa 17.6.2010 ] PRO INSPIRACI
POTREBNÉ PRÍSADY
350g polohrubej muky, 150g hladkej muky, 1/2 kocky drozdia, 1 PL soli, 1 CL cukru, 240ml zakysaneho mlieka, 100ml bieleho jogurtu, vajce na potretie, papier na pecenie, Prisady: pazitku, 100g nastruhaneho syra (eidam),+ kazdemu podla chuti Ja som zvolila olivy. Vyborne su aj s tuniakom, sampionami, zeleninove. Syr by mal byt vzdy!
POSTUP PRÍPRAVY
Zmes muky dame do misky, osolime, pridame cukor, ohriate zakysane mlieko, jogurt, a rozmrvene drozdie (teda ho nerozpustame). Vymiesime cesto, ktore sa nebude lepit po okrajoch misky. miesime este 2-3 min. pomucime. Nechame hodinu kysnut. \r\n\r\nCesto si naberame do dlane a formujeme placku, do ktorej pridavame syr a vami zvolene ingredencie. Vyformujeme gulky, ktore nechame este nakysnut na plechu s papierom na pecenie asi 15 min. Ak chceme mozeme na vrchu urobit nozom mriezku , ale nie hlboko!! Tesne pred pecenim potrieme vajcom a posypeme syrom. Pecieme 20-25 min. pri 180°C. Najlepsie su este teple!!
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
Po upeceni vnutro.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
| melania l. (lararuby) ID 130989 (17.6.2010, 18:34) |
Ivka,krásne žemličky a aj tá plnka sa mi páči, určite je to veľmi dobrá inšpirácia. |
ODPOVEDAŤ |
| Martina P. (Mata406) ID 48300 (17.6.2010, 15:34) |
krásne bochničky |
ODPOVEDAŤ |
| Michal L. (MIHAELKO) ID 124102 (17.6.2010, 11:48) |
mmm, Ivi, vyzeraju naozaj lakavo. A aj su pekne gulatucke Ked budem najblizsie robit pecivo urcite sa necham tebou inspirovat. Nech sa ti dari |
ODPOVEDAŤ |