
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
PIZZA |
katarína j. (KAcickaaa) ID 149575 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Talianská pizza Margherita[ recept č. 28295 zo dňa 16.6.2010 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY * 250g hladkej múky * 20 g droždia * 1 ČL soli * voda podľa potreby Paradajková omáčka : * 5 PL kečupu * paradajkový pretlak malý * bazalka * soľ * čierne korenie * paradajky Na obloženie: * mozarella * strúhaný syr * bazalka čerstvá POSTUP PRÍPRAVY Z múky, droždia, soli a vody vymiesime cesto . Rozdelíme na dve bochníky a odložíme na dve hodiny na teplé miesto, aby cesto vykyslo. Po dvoch hodinách cesto vyberieme. Nevaľkáme ale rukami vytvarujeme kruhy, ktoré potrieme paradajkovou omáčkou ( môže byť aj len kečupom). Obložíme mozarellou, strúhaným syrom a lístkami čerstvej bazalky. Kto chce môže na vrch pridať na štvrtinky rozrezané cherry paradajky. Pečieme pri 300°C asi 10 minút. Cesto sa dá obložiť hociím. nemusí to byť striktne mozarella či iný syr . Ja to robím takto, no ako sa vraví fantázii sa medze nekladú. Paradajková omáčka: V miske zmiešame pretlak, kečup, na kúsky pokrájané paradajky, bazalku, soľ a korenie |