končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
RYBY A DARY MORA |
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)Smažené kalmáre a plody mora podľa Nigelly[ recept č. 28231 zo dňa 14.6.2010 ] POTREBNÉ PRÍSADY mrazené kalmáre a zmes morských plodov, olej, hrubá múka alebo krupica, kukuričný škrob (polovičné množstvo ako múky), soľ, mletá paprika (príp. iné korenie, podľa chuti) POSTUP PRÍPRAVY Pre milovníkov morských plodov - skvelá chuťovka, so zeleninovým šalátom, s majonézou, dresingom, ako kto chce. Ak morské plody nemusíte, obrázkový postup si radšej ani nepozerajte :-). Keďže som mala celé kalmáre, tedy "se vším všudy", nafotila som aj postup ich spracovania. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI Takto vyzerá rozmrazený celý kalmár, čakajúci na spracovanie. Ako prvé vytiahneme z kalmára jeho "útroby". Chytíme na oboch koncoch a ťaháme. Výsledok predchádzajúceho snaženia - v jednej ruke hlava s chápadlami, v druhej telo. Najprv hlava - nožom odrežeme škaredšiu časť aj s očami (snažíme sa do nich nezarezať :-). Toto je prvá časť, ktorú ďalej použijeme, chápadlá. Chápadlá stisneme a vytlačíme tuhšiu guličku - tiež poputuje do odpadu. Po "guličke" ostala dierka a chápadlá sú pripravené na obaľovanie. Na rade je telo. Prstami nahmatáme priesvitnú "chrupavku" a vytiahneme ju. Vyzerá ako z priehľadného plastu. Takto tá "chrupavka" vyzerá. Je to vlastne pozostatok schránky. Telo ošúpeme, ide to ľahko, a nakrájame na cca 2cm krúžky (alebo aj tenšie, ak chcete). Vo vyššej mise zmiešame hrubú múku alebo krupicu s polovičným množstvom kukuričného škrobu, ochutíme soľou a ml. červenou paprikou (alebo ľubovoľným iným korením). Nigella obaľuje v sáčku, mne sa lepšie pracovalo s misou. Kalmáre a plody mora po častiach poobaľujeme a vysmážame niekoľko minút do chrumkava a dozlatista vo vyššej vrstve oleja. A tu je výsledok. Jedávame to pokvapkané citrónom, so zeleninovým šalátom. V Nigellinom recepte bola prílohou cesnaková majonéza. Dobrú chuť! OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Zuzana D. (zuzana1403) ID 47223, mimibazar.sk/zuzana1403 (13.3.2012, 11:49) | |
ja ich zbožňujem, môžem sa spýtať, kde kupujete takéto celé kalamáre? Ď. | |
ODPOVEDAŤ |
Ivana P. (Ika) ID 2154, mimibazar.sk/ika (14.3.2012, 16:01) | ||
Kupovala som ich tuším v Carrefoure , mrazené | ||
ODPOVEDAŤ |
Irena W. (irmuska) ID 105511 (18.6.2010, 22:00) |
musia byť skvelé |
ODPOVEDAŤ |
Aneta S. (ssassanka) ID 40362 (15.6.2010, 8:52) | |
kalamare su snad moje najoblubenejsie jedlo. aaaach mnaaaaaaaaaam | |
ODPOVEDAŤ |
sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (15.6.2010, 0:43) | |
hm...vyzerá to výborne Určite niekedy vyskúšame.Nigelu so pár krát videla variť ,je perfektná Máš knihu,či? | |
ODPOVEDAŤ |
Ivana P. (Ika) ID 2154, mimibazar.sk/ika (15.6.2010, 19:20) | ||
Áno, mám knihu Nigella express | ||
ODPOVEDAŤ |