
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
TORTY |
Gabriela H. (gabikia) ID 20287 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Moja tortová prvotinka:-)[ recept č. 2814 zo dňa 12.11.2007 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY Tortový korpus: 6 celých vajec 30dkg kryšt,cukru menej ako deci horúcej vody 25 dkg poloh.múky 1/2 prášk.do peč. Krém: 1/2 l mlieka, 120 g kryšt.cukru, vanilk.cukor, 2 Zlaté klasy, 400 g masla jahodový lekvár jahody penové cukríky-1 bal.Marschmellows,prípadne ešte nejaké farebné penové cukríky ozdôbky veľa času a chuti do pečenia :-) POSTUP PRÍPRAVY Tortový korpus: 6 celých vajec 30dkg kryšt,cukru menej ako deci horúcej vody Toto všetko vyšľaháme do peny.Najlepšie na tom je, že nemusíme oddeľovať bielka:-) Potom pridáme 25 dkg polohrubej múky a 1/2 prášku do peč.Toto sa používa na formu 24 cm, kt.sa vymastí maslom a posype polohrubou múkou. Pečie sa pri 180" asi 45 min, treba kontrolovať špáratkom. Ja osobne tort. formu 24 cm nemám, tak som korpus piekla v hrnci vystlanom papierom na pečenie.A upiekol sa mi výborne:-)A ešte aby nebolo málo, som použila moju malú formu cca 21 cm a upiekla ešte jeden korpusík a použila som 3 vajcia-celé:-),10 dkg kryšt.cukru,100ml oleja, 100 ml vlažnej vody, 20dkg poloh.múky a prášok do peč. Zas som z vajec vyšľahala penu,pridala olej, potom vlažnú vodu a stále šľahala. Potom som pridala cukor a nakoniec múku s prášk. do peč. A upiekla som ho tak ako prvý. Takto som si urobila korpusy o deň skôr.Na druhý deň som si väčší korpus dvakrát prekrojila a malý raz. Priravila som si medzitým krém- uvarila som klasicky puding a potom vychladený pridala k maslu a do hladka vyšľahala, až kým nebol krásne jemný. Začala som plniť korpusy- dala som krém, na ďalšiu vrstvu jahodový lekvár a jahody, potom krém a ak ešte boli jahody:-)...Vznikol mi taký tortový "hamburgerík", kt.som potom ponatierala zvyšným krémom. A nakoniec som si urobila poťah s Marschmellow cukríkov - dala som do mikrovlnky s trochou citrónovej šťavy na 20 s, potom som pridávala prášk.cukor, až kým mi nevznikla hmota vhodná na vyvaľkanie plátu:-)Inak perfektne sa mi to robilo. Chcela som vyskúšať aj falošný marcipán, z kt. som urobila kvietky.Treba si na to nechať nejaký čas, kt. som ja nemala a rýchlo čosi ako kvietky som v rýchlostoi stvorila:-) Na faloš. marcipán treba: sušené mlieko, prášk.cukor,1ČL masla,potravinárske farbivo v kvapôčkach vody(s tou opatrne,lebo spravíte marcipánu na kilá:-)Pri práci s ním používajte Solamyl,aby sa nelepil...Najlepšie je s ním pracovať na posolamylovanej:-)potrav. fólii....A ak marcipán stvrdne , tak treba do neho pridať nejakú kvapku oleja,čo ja som ani nestihla, keďže návšteva už bola takmer za dverami:-) Inak tie zelené lístočky som urobila rozpustením 2 zelených penových cukríčkov a zmiešaním s cukrom- je to rýchlejší spôsob zdobenia...Môžem odporučiť farebné penové cukríčky pre "rýchlejšie "ručičky:-) Tak rýchlo do toho a potešte svojich blízkych!!!Naši sa zalizovali aj za ušami:-)Torta bola výborná a dúfam, že postupom času zdokonalím aj výzdobu...Rozhodne si na ňu vyhraďte viac času...Ale o tom nabudúce:-) Držím palčeky!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A zároveň ďakujem všetkým mamičkám i nemamičkám tu na MMB a na českom MMB za skvelé recepty, z kt. som ako začiatočníčka čerpala : Ďakujem a dobrú chuť!!!!!! |
![]() | Gabriela H. (gabikia) ID 20287, mimibazar.sk/gabikia (18.11.2007, 18:09) |
Ďakujem za kompliment a myslím, že aj Tvoja prvotina je fajn ![]() ![]() ![]() ![]() Ale chuťovo bola ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | lenka t. (plienočka) ID 13045, mimibazar.sk/plienocka (14.11.2007, 23:02) |
tvoja torta je krajšia ako moja tortová prvotina ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |