. .. .. .. .. .. .
. .

MOUSSE Z BIELEJ ČOKOLÁDY - RECEPT 27985

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 14163 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)


MOUSSE Z BIELEJ ČOKOLÁDY


[ recept č. 27985 zo dňa  ]


MOUSSE Z BIELEJ ČOKOLÁDY


POTREBNÉ PRÍSADY

250 ml smotany na šľahanie, 200 g bielej čokolády, 150ml mlieka, 50 g cukru, 1 vanilková tobolka (struk), 2 žĺtky, 10 g hladkej kukuričnej múky

POSTUP PRÍPRAVY

Pripravíme si vanilkový krém:
1. Mlieko zmiešame s cukrom. Pridáme doň kaviár z rozrezanej vanilkovej tobolky a aj samotnú tobolku. Spolu to zohrievame na ohni tesne pod bod varu (Nesmie to vrieť!). Necháme postáť aj 20 minút, aby sa vôňa vanilky čím najviac vylúhovala. Potom tobolku vyberieme.
2. Do misky dáme žĺtky, kukuričnú múku a zľahka to premiešame.
3. Potom žĺtkovú hmotu pomaly vmiešavame do mlieka (musí byť teplé, ak vychladlo, znova ho zahrejeme). Dobre miešame, aby sa žĺtky nezrazili.
4. Ďalej miešame na miernom ohni, až kým krém nezhustne, čo môže trvať aj niekoľko minút.
5. Stuhnutý krém necháme vychladnúť pri izbovej teplote.

Dokončenie:
1. Smotanu na šľahanie vyšľaháme do tuha.
2. Bielu čokoládu roztopíme nad parou. Zytočne ju nemiešame, aby sa nezrazila.
3. Do roztopenej čokolády primiešame vychladnutý vanilkový krém a šľahačku.
4. Celú zmes vylejeme do kovovej nádoby a necháme aspoň 1 hodinu postáť v chladničke.
5. Podávame s ovocím - najlepšie s niečím menej sladkým, ako sú čučoriedky, černice.

Poznámka:
1. Ja som miesto obyčajného cukru použila domáci vanilkový, aby sa vôňa znásobila - (postup na domáci vanilkový cukor mám v receptoch).
2. Marcel Ihnačák uvádza vmiešavať žĺtky do mlieka, ja to robím naopak - mlieko pomaly vlievam do žĺtkov, ľahšie sa mi to tak rozmieša.
3. Nemám kukuričnú múku, tak som dala 10 g polohrubej múky. A bielu čokoládu v našom malom obchodíku nemali, tak som dala bielu čokoládovú polevu.
4. Je to taká sladká mňamka, ktorá mi pripomína chuť jesienky...
<< Vanilkovo-smotanová torta na letné dni | MOUSSE Z BIELEJ ČOKOLÁDY | na oslavu 50tky >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Andrea D. (Adusha22) ID 135731 (9.6.2010, 0:43)
toto je urcite mnam mnam, uz dlhsie sa na to chystam :-p A co tak pridat aj vlastnu fotos? :-$
ODPOVEDAŤ
Eva P. (hugino) ID 14163, mimibazar.sk/hugino (9.6.2010, 7:43)
mam nafoteny postup, len som to nestihla nahodit. A musim sa priznat, ze "výsledok" sa mi nepodarilo tak pekne nafotit a naaranzovat, tak som to odfotila z knizky :-$
ODPOVEDAŤ
Andrea D. (Adusha22) ID 135731 (9.6.2010, 14:31)
hlavne ze chutilo ,-))
ODPOVEDAŤ
Eva P. (hugino) ID 14163, mimibazar.sk/hugino (9.6.2010, 15:01)
No chutilo uzasne, uz sa tesim, kedy to zas urobim, ale momentalne sa mi chladi zmzlina, tak najprv si pochutime na nej :-)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (rikinka) ID 16490 (8.6.2010, 11:28)
Tak toto Evi skúsim. Biela čokoláda je (zajic) (zajic)

(Y)
ODPOVEDAŤ
Eva P. (hugino) ID 14163, mimibazar.sk/hugino (8.6.2010, 12:30)
No mne sa napriklad nepodarilo cokoladu roztopit uplne, lebo som uz bola nedockava :-), tak som v tej mousse sem-tam pri jedeni natrafila na maly kusok, co ma tiez potesilo (zajic). Je to jednoduche a celkom rychlo hotove....
ODPOVEDAŤ
Martina P. (rikinka) ID 16490 (9.6.2010, 8:41)
či roztopená, alebo vcelku, v kúskoch, zmrzlina, torta... všetko jedno, všetko dobréééé (zajic) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva P. (hugino) ID 14163, mimibazar.sk/hugino (9.6.2010, 10:50)
daj potom vedieť, ako sa ti to podarilo |:o)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu