končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
OMÁČKY |
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 52 návštěvníkov) Domáca majonéza resp. tatarská omáčka[ recept č. 279 zo dňa 7.8.2006 ] POTREBNÉ PRÍSADY 3 vajíčka * olej * NA DOCHUTENIE: 1PL soli * horčica * cibuľa * 1 PL octu * 1 PL kryštálového cukru * MČK POSTUP PRÍPRAVY Výroba domácej majonézy alebo tatarskej omáčky Vám zaberie až 5 minút z Vášho drahocenného času. Toto množstvo používam asi na 1 liter tatarskej, do šalátu asi na 3-4 kg zemiakov. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI 1. Do mixéra na najsilnejšie obrátky šupnete tri celé vajíčka. Za svet si neviem spomenúť, ako som odfotila túto fotku. Čo som mala foťák na hlave??? Alebo v zuboch? 2. Cez redukciu lejete opatrne olej, keď nemáte redukciu, lejte pomaličky, samozrejme za predpokladu, že ste už mixér zapli. Vajíčka sa vyšľahajú s olejom do úplného zhustnutia, musíte to robiť pomaly, a sledovať v mixéri situáciu. Spotrebujete asi 1- 1,5 dcl oleja na jedno vajíčko. 3. Keď sa Vám v mixéri urobí vzduchová bublina, znamená to, že majonéza je vyšľahaná a viac oleja by sa už nespojilo s vajíčkami. 4. Správna hustota majonézy. Zatiaľ nemá žiadnu chuť, tak z nej urobíme tatarskú omáčku. Ak chcete iba majonézu,už ju iba osoľte. Ja robievam na zemiakový šalát tatarskú omáčku, je redšia a zemiaky sa jej pekne napijú a vtedy nemá šalát konkurenciu. Zvlášť na Vianoce :-)) 5. Pokračujeme ďalej, zapnite mixér a hoďte do majonézy celú cibuľu. Ak nemáte radi cibuľu v tatarskej omáčke, nedávajte ju tam, ale bez cibule to už nie je to pravé orechové. 6. Pridajte lyžicu horčice.... 7. ..... lyžicu soli ..... 8. okoreňte mletým čiernym korením..... 9. ... dosypte lyžicu kryštálového cukru... 10. ................ a opatrne lyžicu octu. Toť vsjo. Tatarská je na svete. 11. Túto tatarskú omáčku používam hlavne na zemiakový šalát, ale nebránim sa ani 1/2 litríku k hranolkám :-)))) Za predpokladu, že nasledujúci mesiac nič nezjem. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Celkom: 29 (zobrazuje sa 21-29) | << predošlé 1, 2 |
Eva S. (skovka) ID 38880 (31.8.2009, 12:43) |
odkedy som prvy krat urobila domacu tatarku (asi pred rokom a tristvrte) tak mi ta kupovana vobec nechuti. ble ble. takze vrelo odporucam domacu. mnam mnam |
ODPOVEDAŤ |
Marika S. (finka) ID 64179 (30.4.2009, 15:01) | |
Robievame ju tiež, no cibuľku lúbime ked ju tam chrumkáme a dávame tam aj uhorku, ktorú tiež na jemno nakrájame - nepomixujeme... ....je to oveľa lepšie... |
|
ODPOVEDAŤ |
Bibiana V. (raguzza) ID 71704 (30.4.2009, 14:56) |
ja ju tiež robievam ,ale davam tam aj kyslu uhorku. |
ODPOVEDAŤ |
Miska K. (fiji11) ID 348, mimibazar.sk/fiji11 (25.1.2009, 11:37) | |
dnes som vyskusala tento receptik, potrebovala som to do druheho rceptu http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=2694, a msuim povedat ze od dnes nekupujem tatarsku ale budem robit tuto, je mnamkovaaaaaaaaaaaaaaaaa dakujem za uzasny receptik |
|
ODPOVEDAŤ |
vladimir U. (udo) ID 36718 (7.8.2008, 22:09) |
zabudla si na kyslu uhorku |
ODPOVEDAŤ |
Monika M. (addel) ID 35979 (23.3.2008, 18:23) | |
AHOJ MARCELKA DNES SOM AJ JA ROBILA TATARKU DO ZEMIAKOVEHO SALATU JE OZAJ VELMI DOBRA MOC NAM CHUTILA MOZEM JU KAZDEMU ODPORUCIT DAKUJEM MONIKA | |
ODPOVEDAŤ |
Monika K. (Monika78) ID 26937 (23.3.2008, 13:33) |
Akurát som dorobila tatarku, je vynikajúca. Odporúčam všetkým vyskúšať. Mňam,mňam |
ODPOVEDAŤ |
julia r. (raganova) ID 5753, mimibazar.sk/raganova (2.3.2008, 12:18) |
mňam mňam, prave som ju dorobila, ešte ju trochu zachladim, a myslim ze je super. julia |
ODPOVEDAŤ |
Eva S. (kao) ID 1893, mimibazar.sk/kao (8.12.2006, 19:09) |
Nedávno som sa rozhodla viac chrániť zdravie svojej rodinky pred všelijakými E-čkami. Takže sledujem zloženie všetkých potravín, ktoré kupujem. A kupovaná majonéza ich obsahuje hojné množstvo.. takže som sa rozhodla na vianočný zemiakový šalátik použiť Tvoju domácu majonézu, ktorú som už dávnejšie zaregistrovala medzi receptami. Dúfam, že sa mi podarí. |
ODPOVEDAŤ |
Sára777 T. (Sára777) ID 89069 (30.4.2009, 14:26) | ||
Ahojte, my tiež doma sledujeme zloženie potravín, a zistili sme, že skoro do všetkých potravín sú pridávané éčka, a väčšinou všade pchajú sorban draselný čo je rakovinotvorná látka a zakázaná, nájdete ho na každej ochutenej minerálke okrem MATTONI, v každej tatarskej omáčke, nátierkových maslách a podobne. Takže sa prikláňam tiež skorej k domácej výrobe potravín. No a túto tatarskú asi najbližšie vyskúšame . Len by som chcela vedieť aká je jej trvanlivosť ? lebo sú tam surové vajíčka, to by sa malo asi hneď aj zjesť ni ? | ||
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 29 (zobrazuje sa 21-29) | << predošlé 1, 2 |