Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
Janka B. (JANUSKA6) ID 119089 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 58 návštěvníkov)
Karamelove rezy
[ recept č. 27790 zo dňa 2.6.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Cesto: 100g práškového cukru, 70g masla, 280g hladkej múky, štipka sódy bikarbóny, 3 PL kyslej smotany, 1 vajce Krém: 0,5 l mlieka, 3 PL hrubej múky, 150g kryštálového cukru, 100g masla, 100g práškového cukru
POSTUP PRÍPRAVY
Cesto dobre vypracujeme a rozdelíme na tri časti. Každú vyvaľkáme, položíme na plytký, suchý plech, poprepichujeme vidličkou a upečieme (pri 180 °C asi 7 minút). Kryštálový cukor upálime na karamel a zalejeme mliekom, v ktorom sme rozmiešali múku. Miešame nad ohňom do zhustnutia. Do vychladnutej kaše postupne pridávame vymiešané maslo s cukrom. Medzi upečené pláty cesta natierame krém. Koláč zaťažíme a odložíme na chladné miesto. Na druhý deň krájame. Koláč vydrží aj dva týždne. |
Celkom: 37 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |
Maja M. (majulienka27) ID 75727 (14.6.2011, 22:22) |
ako leješ alebo nanášaš tie čiary z tmavej čokolády že sú také tenučké a rovné ďakujem Maja |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Martina Z. (Maťa149) ID 90159 (3.5.2011, 21:42) |
Janka zákusok som piekla minulý týždeň a dávala som aj do krabice na svadbu.Koláčik je úžasný ,krásne do druhého dňa zmäkol až sa rozplýval na jazyku.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Dana B. (danicqa) ID 97581 (11.7.2010, 20:57) |
pečiem veĺa zákuskov, ale ten koláč bol nepodarok, tenký, tvrdý, musela som prerezať napoly a spojiť aby bol koláč vysoký, ten recept nie je úpný. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Alena Č. (alenacvirigova) ID 139934 (9.7.2010, 18:59) |
Janka, prepáč, že ťa zas otravujem, ale, zasa som to domrvila. Dala som to na hlboký plech zo zadu, ale aj tak to mám nejaké nízke, ale nie nižšie ako minule. Ale zase som domrvila krém. Stalo sa mi to aj minule. Ako som do vychladnutého krému dala maslo, tak to zostalo také zgrcnuté. Proste to maslo sa pekne nespojilo. Čo som zase spravila?Ja sa asi odstrelím. Napadlo ma to trocha prihriať, ale len máličko. Dala som to medzi tie pláty, ale ako som to teraz pozerala, tak aj tak je to zgrcnuté.Nevadí, jesť sa dá.A zaťažila som ho len hlbokým plechom.Stačí? Ďakujem. S pozdravom antitalent z BN.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Alena Č. (alenacvirigova) ID 139934 (27.6.2010, 7:07) |
Ahoj Janka chcela by som sa ťa opýtať, kde som spravila chybu. Piekla som včera tieto krásne rezy, ale nevyšlo mi to. Cesto bolo strašne tenké a tvrdé. Neviem kde som spravila chybu. Môže to byť tým, že som to dala na veľký plech a nechala dlho v rúre? Lebo boli aj troška hnedkasté. Majú byť tie pláty také bielučké ako pri dobošových rezoch?A ešte niečo. Keď varím tu plnku, tak ju mám dlhšie variť aby z toho už za horúca bola taká hustejšia kaša? Ďakujem. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Janka B. (JANUSKA6) ID 119089 (28.6.2010, 0:05) |
Alenka cesto nesmie zhnednúť pečiem na opaku hlbokého plechu,cesto od krému zmekne až na druhý deň krém odstaviť hneď ako zhustne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Alena Č. (alenacvirigova) ID 139934 (29.6.2010, 7:26) |
Ďakujem Janka. Skúsim to znovu a výsledok ti určite napíšem. Som na materskej dovolenke, tak sa skúšam aspoň niečo naučiť. Ešte raz veľmi pekne ďakujem. Si super.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Miriama L. (miracko) ID 11257, mimibazar.sk/miracko (23.6.2010, 21:04) |
Janka, klobúk dole Chcela by som to vedieť ale ani si neviem predstaviť ako sa ten vzor robí, to je nad moju fantáziu....musela by som vidieť  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Nada P. (badena) ID 118859 (22.6.2010, 14:39) |
Máte skutočne ukážkové zákusky, aj ked to hovoríte ako samozrejmosť, že píšete špáratkom osmičky či čo, ja tomu vôbec nerozumiem. Najprv koláč polejete čokoládou, necháte ju stuhnúť a potom tam píšete tým špáratkom? Môžete mi to prosím vysvetliť? Nada |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Janka B. (JANUSKA6) ID 119089 (27.6.2010, 23:56) |
čokoláda musí byť ešte tekutá,ked stuhne už sa sňou robiť nedá  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Katarína B. (katka 777) ID 129764 (22.6.2010, 5:06) |
vyzerajú úžasne,vyskúšam cez víkend,máme oslavu......ďakujem za inšpiráciu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Gabriela C. (abrila) ID 29865 (21.6.2010, 19:00) |
Janka,ten koláč je úžasný ,len by som chcela vedieť akú značku bielej čokolády používate,dakujem.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Janka B. (JANUSKA6) ID 119089 (21.6.2010, 23:16) |
Gabika používam bielu cukrársku polevu v dukátikoch  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Darina B. (danda3) ID 104195 (7.6.2010, 21:54) |
Janka, určite tento recept posuniem mamine, ona tiež pekáva vo veľkom a myslím, že takýto ešte vo svojej zbierke nemá. Máš ho krásne ozdobený!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Janka B. (JANUSKA6) ID 119089 (8.6.2010, 23:27) |
Darinka ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Bozena M. (bombiska) ID 79911 (7.6.2010, 21:46) |
Pekne rezy.... vlastne vsetky,co mas v ponuke su uzasne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Janka B. (JANUSKA6) ID 119089 (8.6.2010, 23:26) |
ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (7.6.2010, 18:02) |
Janka, rezy su naaaaadherne. Nemohla by si pridat postup na tu nadhernu polevu?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Janka B. (JANUSKA6) ID 119089 (7.6.2010, 20:21) |
Adrika rezy sú poliate bielou čokoládou do ktorej robím čiary z tmavej a špáradkom robím osmičky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Želka G. (dzaja26) ID 80145 (7.6.2010, 12:58) |
sú úžasné, my ich poznáme pod názvom štolverkové rezy ako sa zdobí ten vrch Janka? .... len tak laicky si myslím, že naťahajú sa čokoládové čiary.... a potom špáratkom nejako cez to kreslíš osmičky či sa mýlim ........... ale je to nááááádherné  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Janka B. (JANUSKA6) ID 119089 (7.6.2010, 20:17) |
želka presne tak som tú polevu robila  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | kristína s. (nigina) ID 32120 (6.6.2010, 15:45) |
No tak tie sú krásne, ako od profíka Škoda, že tu nie je aj návod na polevu, lebo je nááádhernááá aa aj úhľadne pokrájané, čo sa mne nikdy nepodarí Môžem prísť na školenie?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Janka B. (JANUSKA6) ID 119089 (6.6.2010, 22:22) |
Kristínka môžeš prísť hoci kedy  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Helena K. (helka333) ID 78665 (6.6.2010, 12:09) |
Chcela by som tento krásny /a určite aj výborný/ zákusok vyskúšať, ale zdá sa mi, že na 3 pláty rozmer plechu 30x40 je toho cesta málo. Nemala by som dávku zdvojnásobiť? Ďakujem !  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Janka B. (JANUSKA6) ID 119089 (6.6.2010, 22:20) |
Helka nemusíš zdvojnásobiť úplne to stačí pretože sa to pečie na opačnej strane toho plechu a spodok má menší rozmer  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Mária M. (likavka) ID 53375 (5.6.2010, 20:34) |
No niečo podobne som našla v starej maminej knihe napisane na boku.A to ta kniha je zo 70-tych rokov!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zuzana A. (dina02) ID 52407, mimibazar.sk/dina02 (5.6.2010, 12:59) |
tie sú náááááááádherné krajšie ako z obchodu ukladám medzi oblúbené a určite vyskúšam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Tana L. (backa11) ID 28088 (4.6.2010, 11:41) |
ty vypadají nádherně ,hned bych si dala pěkně nazdobené  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Celkom: 37 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |