ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)
Lienka k MDD
[ recept č. 27683 zo dňa 31.5.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Piškota: 4 vajcia, 75g, skrobovej mučky, 200g cukru, 200g polohrubej muky, kora z jedneho citrona, 2 - 3 PL mlieka, 250 g masla, prasok do peciva, 2 vanilkové cukre. Krem: 250 ml slahacky, 1 stužovač šlahačky, 2 PL cukru. Poleva: 1 čokoláda na varenie( 100g), a 80 g cery Poleva: 200g prask. cukru, 3 PL citronovej štavy, 2 lentilky, toffife, červene potravinarske farbivo
POSTUP PRÍPRAVY
Cukor, maslo, vanilkový cukor, vymiešame pridame vajcia, koru z citronu, muku, skrobovú muku, 2 - 3 PL mlieka, dame pliect do okruhlej tortovej formy s priemerom 26 cm, pri teplote 175 C na 20 - 25 minut. Krem: slahačku vymiešame so stužovacom a cukrom. Poleva: 100g cokolada a 80g cery rozpustim nad parou Poleva 2: cukor a citornovú stavu vymiešame
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
Na upečený korpus, natrieme slahačkovu plnku, na plnku dáme hlavu lienky, ktorá je potretá čokoládovou polevou, a krídla ktoré sme natreli citronou polevou do ktorej sme zmiesali červené potravinarske farbivo na krídla poukladame lentilky. |
|
Na cokoladovu hlavu dame 2 tofiffe, cervene usta, obocie a hlavu olemujeme citronovou polevou, ja som ju olemovala slahackou. |
|
xx |
|
xx |
|
xx |
|
xx |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |