. .. .. .. .. .. .
. .

Domáce kaiserky alebo skôr žemličky :-) - RECEPT 27464

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

DOMÁCE PEKÁRNE

ID 44947 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)


Domáce kaiserky alebo skôr žemličky :-)


[ recept č. 27464 zo dňa  ]


Domáce kaiserky alebo skôr žemličky :-)


POTREBNÉ PRÍSADY

320 ml vlažnej vody, 3 PL oleja, 1 PL cukru, 2 KL soli, 300 g hladkej múky, 100 g polohrubej múky, 100 g ražnej celozrnnej múky, 1 sáčik droždia dr. oetker a semienka podľa chuti.

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept som našla už dávno na stránke labuznik.com, ale vyskúšala som až teraz. Kaiserky nemajú chybu. Moja 2.5 ročná dcéra ich chcela jesť ešte horúce :-) Cesto som si pripravila v pekárni a po vykysnutí som formovala kaiserky. (moje sú skôr žemle, lebo sa pri pečení dosť zdvihli)Vyšlo mi 12 kúskov. Potrieme bielkom a posypeme napr. sezamom. Piekla som na 180 C do zlatohneda.
<< Snehové muffiny | Domáce kaiserky alebo skôr žemličky :-) | Makrela... >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Veronika G. (veronika45) ID 20591 (18.6.2011, 10:41)
peciem.... teda este su v pekarnicke..... (hello)
ODPOVEDAŤ
valéria m. (sankvik) ID 57236 (9.12.2010, 16:59)
dobry vecer,kolko g je sacok s drozdim od dr.oetkera?dakujem
ODPOVEDAŤ
Andrea M. (andy29) ID 44947 (24.2.2011, 18:02)
Drozdie od Oetkera ma 7 g. Prepácte, že odpovedám až teraz.
ODPOVEDAŤ
Danka L. (dankachino) ID 168230 (9.10.2010, 14:46)
ahoj Andrejka, skusala som vcera tvoj receptik, zemlicky pekne narastli ale ked vychladli tak mi dost stvrdli a aj cesto bolo take nejake huste, tazke. Nevies mi poradit kde som spravila chybu? okrem chlebika som v DP nic nepiekla tak nemam vela skusenosti :-S :´(
ODPOVEDAŤ
Andrea M. (andy29) ID 44947 (6.11.2010, 14:38)
Ahoj Danka, prepáč, že odpovedám tak neskoro. pokiaľ si mala rovnaké množstvo múky a vody, ako v recepte, tak by nemal byť problém, ale ak bolo cesto ťažké, možno bolo treba pridať viac vody.Cesto z celozrnnej múky byva také hutnejšie. Nabudúce, keď si rozdelis cesto na menšie bochničky (žemličky), skús ich každú ešte trochu premiesiť, ako keby si robila buchty. Dúfam, že som aspoň trošku pomohla.
ODPOVEDAŤ
Alžbeta B. (babetka) ID 159230 (26.7.2010, 18:33)
(Y) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Zuzana B. (zuwa1984) ID 90556 (23.6.2010, 18:42)
Sú jednoznačne skveléé (clamp) Dnes som ich vytvorila, jedli sme ich este teplé.
PS. Kto nedáva sušené droždie stačí polka kocky riadneho droždia (Y)
ODPOVEDAŤ
Andrea M. (andy29) ID 44947 (29.5.2010, 22:21)
Ďakujem za milé komentáre
(F) (F) (F)
Určite vyskúšajte, sú ako kúpené v pekárni, akurát, že lepšie :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Mária C. (macsa) ID 27966 (27.5.2010, 11:38)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (27.5.2010, 11:12)
mňam. krásne sú!!!!
ODPOVEDAŤ
Halina M. (anilah) ID 93483 (26.5.2010, 15:55)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 121205 (26.5.2010, 15:26)
kraasne suu =].....mi ich milujem,len .ja robim sice extra zdrave ale velmi chutne ,nasi sa nevedia dojest .......davam len celozrnnu muku a makky odtucneny tvaroh v pomere 1:1 .....a trosku sodybikarbony..... :-)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu