Eva T. (Evulqa) ID 33802 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)
Rošáda
[ recept č. 27348 zo dňa 22.5.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
200g čokolády na varenie, 100g cery, 100g mletých orechov, 200g podrvených detských piškót, 100g medu, 2 vajíčka, 50g masla, 3-4 banány, číra želatína
POSTUP PRÍPRAVY
Nad parou rozpustíme asi 150g čokolády s cerou, potom pridáme vajíčka a med. Miešame kým sa nám spojí hmota , potom pridáme piškóty a orechy. Tortovú formu vyložíme papierom na pečenie, masu dáme do formy a rovnomerne ju proztláčame. Potom si nad parou rozpustíme zbytok čokolády s maslom a nalejeme na masu. Dáme do chladničky stuhnúť a vychladiť asi na 1-2 hodinky. Potom na stuhnutú čokoládu poukladáme banány a zalejeme želatínou pripravenou podľa návodu na obale. Ja som do želatíny dala asi 3PL kryštálového cukru a trochu citrónovej esencie. Vložíme do chladničky , kým želatína dobre stuhne.
Dievčatká túto maškrtu včera robili v relácii "Bez servítky" a tak ma oslovila, že som ju musela hneď vyskúšať. Až na banány som mala všetko doma, tak som nelenila a hneď som behala do obchodu na nákupy. Poviem Vám, že neľutujem čas strávený prípravou tejto dobrotky, len škoda, že tá želatína netuhne tak rýchlo, ako rýchlo mizne zákusok z taniera.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
s banánmi a jahodami |
![]() |
trochu nevydarené foto |
![]() |
jahodová |
![]() |
mňam |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Marta M. (marta1979) ID 104721 (15.7.2011, 19:06) |
Evička,rošádu som skúšala tento týžden,až na to ,že som dodrbkala želatinu,tak som na vrch dala šľahačku a bolo to výbornééé,ten spodok nemá chybu.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (6.8.2011, 15:05) |
a čo sa pobabralo so želatínou, mňa ešte táto nikdy nesklamala, ale dobre si sa vynašla  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Miriam P. (mimapa) ID 84018 (7.9.2010, 13:06) |
Vyzerá to veľmi lákavo a jedlo, len ma tam odrádzajú tie vajíčka v tom spodku. Mali sme salmonelu a odvtedy nemám odvahu používať tepelne málo upravené vajíčka. Nedalo by sa to niečím nahradiť? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (15.9.2010, 12:03) |
Mirka, prepáč, že odpisujem tak neskoro aj my sme mali salmonelu a myslím si že sa toho nemusíš báť, lebo tie vajíčka idú do horúcej cera a ešte sa dosť varia kým sa tá hmota nespojí ale rozhodnúť sa musíš sama, či to vyskúšaš, ja by som možno skúsila z polovičnej dávky aj bez vajíčok, možno by to šlo daj mi prosím vedieť, či si to skúsila bez a ako to funguje, možno pomôžeme aj iným, čo sa boja tých vajíčok  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (6.9.2010, 23:44) |
Tak hlasim, ze vyskusane, ochutnane a vlastne uz aj zjedene Ten spodok nema chybu a kto ma rad zelatinu, ci zele v kombinacii s ovocim, tak si urcite pride na svoje fotecka je nic moc, ale tak aku mala , taku dala http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=735057diskuse |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (15.9.2010, 11:58) |
že fotečka nic moc, také chute si mi narobila, že by som zjedla aj tú fotečku vydaril sa ti suprovo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (29.8.2010, 19:09) |
Uz sa chladiiiiiiiiiiii spodna cast. Draha, to si mi preco nevychvalila az do neba, nech to skusam skor Vsak to je neskutocne vyyyyyyyyyyyyborneeeeeeeeeee. Teda aspon ten spodok. Veru mala som co robit, aby som sa krotila v ochutnavani lebo mozno by som ani nemala co tam natriet. Je to bozskeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Som zvedava chutovo na celok, ale uz len pre ten spodok sa to oplati urobit. Potom nahodim fotecku  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (29.8.2010, 19:21) |
keď ty ma nikdy nepočúvaš keby si sa nekrotila v ochutnávaní, tak by ti stačila aj tá 20cm forma len neviem čo by si ponúkla návšteve sa teším na výsledok  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Kristína T. (jašidielko) ID 56687 (29.8.2010, 18:32) |
evicka prosim ta...ake zele si presne pouzila? chcela by som cervene len neviem...ake, moze byt tortove od oetkera?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (29.8.2010, 19:36) |
ešte ma napadlo, na tú banánovojahodovú som mala jahodovú želatínu , čo mi posiela sestra z Anglicka, ale na tú čisto jahodovú som dala do šťavy z jahodového kompotu želatínu a na tú banánovú som dala tú , čo je pri tom čučoriedkovom koláči asi pred dvoma rokmi som kúpila v Tescu jahodové Jelly a mali aj malinové , ale od vtedy som to šťastie nemala , v tomto recepte je na druhom obrázku http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=5341&user=33802 viac ti už asi nepomôžem, ale dúfam, že si poradíš, daj mi vedieť, či si mala šťastie pri zháňaní  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Kristína T. (jašidielko) ID 56687 (29.8.2010, 19:42) |
evicka dakujem ti za ochotu...aj fotecku ti potom ukazem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (29.8.2010, 19:19) |
Kikuška, ja tie tortové želé neveľmi rada kupujem, tie sú na rýchly konzum, mám s tým takú skúsenosť, že veľmi dobre nedržia, skoro sa akoby menili na vodu, čiže rozpúšťali, tie sú dobré na poháre, radšej kupujem tie, kde je v názve želatína, tie sú tuhšie a držia tvar v chlade aj niekoľko dní , keď sa to nepoje ja som použila túto http://www.oetker.sk/oetker_sk/html/default/debi-7q2bw3.sk.html ale rada robím aj s tou želatínou čo mám v tomto recepte, ale je na 4 obrázku zdola nech sa ti darí  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (29.8.2010, 17:31) |
Draha chystam sa robit, len neviem aku velkost formu mam pouzit? Staci 20 cm? alebo radsej 24 cm?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (29.8.2010, 18:26) |
dúfam, že nie je neskoro, táto je v 26cm aj banánovojahodová a čo som robila včera tú čisto jahodovú je v 24cm forme  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (29.8.2010, 10:54) |
Marti, to je skutočne dobré, treba skúsiť  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Kamila B. (Sothis) ID 135564 (23.5.2010, 15:46) |
U nas by za obet padol len ten spodok.. ale urcite vyskusam..  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (30.5.2010, 20:13) |
tak to by som potom na ten vrch mohla k vám poslať staršiu dcéru, jej ten spodok zas moc nesadol a neviem prečo, veď to je dobručké  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Valeria R. (Val) ID 2061, mimibazar.sk/val (22.5.2010, 23:21) |
Vajicka amed pridavame stale nad parou? Val |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (30.5.2010, 20:12) |
prepáč, že takto neskoro, áno pridáme nad parrou , ale voda nesmie v hrnci vrieť, ozaj len pariť  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (22.5.2010, 23:16) |
Draha, tak toto vyzera neodolatelne. Urcite vyskusam. Som rada, ze si konecne daco pridala a este aj taku mnamku k tomu. Super  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (30.5.2010, 20:10) |
ďakujem , po týždni som ju robila zas, ale inú verziu, je to ozaj dobrota  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Iveta S. (yvett) ID 11052 (22.5.2010, 20:26) |
Evka tú reláciu som nepozerala, ale koláčik isto vyskúšam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (30.5.2010, 20:09) |
Skúšaj Ivka, ja som včera robila zas , ale trochu inú, neskôr nahodím na inšpiráciu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |