Adriana S. (adrika280) ID 34442 |
 |
Oblasť: ANGLICKO |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 3.2.2008 |
Naposledy: 29.7.2018 9:04 |
Aktualizácia: 27.3.2011 14:50 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)
Kokosovy sorbet v cokoladovej misticke s jahodami
[ recept č. 27288 zo dňa 21.5.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Kokosovy sorbet: 2x 120 g kokosoveho mlieka v prasku ( ja som nedostala kupit, tak som pouzila kokosovy krem 200 g-vid v obr. postupe), 100 g praskoveho cukru, 50 - 100 ml kokosoveho likeru ( v mojom pripade biely kokosovy rum:) ), 400 ml vody******** Cokoladove misticky: 100 g horkej cokolady, trochu kokosovej mucky na ozdobu********* Jahodove ragu: 500 g cerstvych jahod , stava z 1/2 limetky, 50 g praskoveho cukru, 5-6 mensich balonov
POSTUP PRÍPRAVY
Robila som aj taketo cokoladove misticky. Opat som pouzila nafuknute balony . Kokosovy sorbet bol eno-nuno. Samozrejme, ze nie je to zmrzlina, ale bolo to fajn, taky osviezujuci dezertik. Kokosove mlieko v prasku by malo byt dostat v hypermarkete na oddeleni s azijskymi potravinami . Ja som nezohnala v prasku a tak som pouzila kokosovy krem (vid obrazok v obrazkovom postupe). Nemozno zamenit so struhanym kokosom.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
![]()
najprv si pripravime cokoladove misticky. Postup rovnaky ako v predoslom recepte. Balony nafukneme vo velkosti mensieho pomaranca (tak akurat do dlane:) ), oplachneme, osusime a polozime bokom. Nad parou rozpustime (prip. v mikrovlnke) cokoladu a namacame v nej balony
![]()
v cokolade namoceny balon polozime do pohara "hore nohami" anechame stuhnut. Ak by sa vam zdala cokoladova vrstva velmi tenka, tak mozeme opakovat namocenie balona do cokolady, aleprva vrstv musi byt upne zatuhnuta. Posypeme struhanym kokosom a odlozime do chladnicky k uplnemu stuhnutiu. Balony som si pripravila den vopred
![]()
takto vyzeral po vybrati z chladnicky
![]()
kokosovy krem, ktory som pouzila
![]()
kokosovy krem a biely kokosovy rum, ktory som pouzila miesto kokosoveho likeru:)
![]()
priprava sorbetu: vodu som prevarila s praskovym cukrom, do tepleho som zamiesala kokosovy krem, obcas premiesala, kym sa krem dobre nerozpustil
![]()
vychladnutu kokosovu zmes som vyslahala mixerom, pridala rum
![]()
kedze nemam zmrzlinovac, tak som kokosovu zmes vyliala do plastovej nadoby od zmrzky, prikryla a odlozila do mraznicky . Priblizne kazdu hodinku som premiesala, aby sa sorbet rovnomerne "zmrazoval" Mal by tuhnut 6-8 hod. U mna celu noc
![]()
pred servirovanim som vybrala cokoladovy balon z chladnicky, prepichla opatrne balon pri uzliku, kde bol zviazany a pomaly vypustala z balona vzduch. Nakoniec som ho pekne vylupla von
![]()
Jahodove ragu: asi tretinu jahod rozmixovat s praskovym cukrom a stavou z limetky. Zbytok jahod pokrajat na drobne kocky a pridat k rozmixovanym jahodam. Ja som nemixovala, len som popucila s vidlickou. Nerobila som cele mnozstvonaraz, ale postupne:)
![]()
do hlbsieho taniera alebo inej vhodnej misky dame jahodove ragu, postavime cokoladovu misticku, ktoru naplnime kokosovym sorbetom, dozdobime cestvou jahodou a podavame
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Celkom: 22 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |
Eva H. (hansutovaeva) ID 172138 (12.4.2012, 21:46) |
Môžem sa spýtať,prosím vás koľko vám vyšlo z tej jednej dávky mištičiek? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Hana B. (čertík1) ID 164815 (18.9.2010, 23:44) |
vyzerá to fantasticky a určite aj chutí. tie čokomisky sú skvelý nápad  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (19.9.2010, 11:49) |
Dakujem Hanka za pochvalu. Ano , je to skvely napad, len skoda , ze nie moj . Ja neovplyvam takymi skvelymi napadmi Ked nieco zaujimave vidim, tak to vyskusam a ak to stoji zato , velmi rada posuniem dalej.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Zuzana Z. (dorothea) ID 68264 (5.9.2010, 22:06) |
to musela byt fantazia...mnam... a to s tymi balonmi...superny napad  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (18.9.2010, 23:37) |
Zuzka dakujem.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Michal L. (MIHAELKO) ID 124102 (11.6.2010, 18:53) |
wooow, tak takato cokoladova miska to je jaka bomba. Vyzera to velmi efektne. Ked budem mat najblizsie nejaku navstevu uz viem ako budem servirovat zmrzlinu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (11.6.2010, 19:19) |
Ahoj Misko, tesi ma, ze ta cokoladove misticky oslovili. Skus pozriet predchadzajuci recept, tie duhovane, tie su este zaujimavejsie  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lucia S. (petrofka) ID 116803 (10.6.2010, 11:46) |
Ak náhodou nemôžete zohnať kokosové mlieko, tak ja som ho našla v Bille, ale musíte hľadať konzervu (ako Salko). V prášku som ešte nevidela.. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (18.9.2010, 23:40) |
Zuzka, ked som potrebovala k tomuto receptu, tak som tiez nevedela zohnat kokosove mlieko v prasku, tak som pouzila ten kokosovy krem. Teraz som videla v Tescu ( v Anglicku) od vyrobcu Magi. Bola som velmi prekvapena.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (11.6.2010, 18:33) |
Lucka kokosove mlieko nedoporucujem. To nie je kokosova zmrzlina, ale sorbet. Ani ja so m nezohnala v prasku a preto som pouzila ten kokosovy krem.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Bozena M. (bombiska) ID 79911 (9.6.2010, 22:32) |
Wow.....to je pecka. Kde ty na tie receptiky chodis,Adrika? Klobuk dole...si majster v peceni  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (11.6.2010, 19:20) |
Mila Boba bola pecka, ked sme konzumovali Teraz nam uz len spomienky ostali Dakujem za pochvalu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Irena W. (irmuska) ID 105511 (28.5.2010, 20:54) |
mňaaaaaaaaam to musí byť úžas  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (30.5.2010, 9:19) |
Irenka bol, zial uz nie je  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Miriam Š. (happyMia) ID 26271 (24.5.2010, 18:39) |
Úžasne to vyzerá, proste nádhera. Ako z luxusnej reštaurácie, fakt, klobúk dolu.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (25.5.2010, 19:48) |
Mirka, dakujem za pochvalu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Mária M. (maja155) ID 101196 (22.5.2010, 17:51) |
Adrika, vyzerá to perfektne, chcela by som sa opýtať kde dostať ten kokosový krém kúpiť  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (23.5.2010, 0:15) |
Majka ja som kupila v Tescu, tu v Anglicku. Myslim, ze by nemal byt problem kupit ani u nas. Kokosove mlieko bud v prasku alebo tento krem, co som kupila ja. Hladaj v regaloch s azijskymi potravinami  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Anna P. (tetrisss) ID 49991 (22.5.2010, 17:24) |
Super napad, perfektne.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | kristína s. (nigina) ID 32120 (22.5.2010, 16:05) |
Aďka, ty si naisto profíčka Vyzerá to nádherne a chutí to asi ešte lepšie Adri, čím by sa dal coconut cream? U nás to iste nebude možné zohnať.. čo by mi až tak nevadilo, keby som vedela, čo iné do toho? Môže byť dáky ľahký krémik? alebo zmrzlina? Oceňujem tvoju kreativitu - tie balóny to je úplne filištínske  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (23.5.2010, 0:12) |
Kristinka proficka v com? Akoze vo vareni, ci peceni? Co si. Som uplne normalna (teda aspon dufam ) pracujuca zena, ktora rada vari a pecie. Keby som bola profesionalna kucharka, ci cukrarka, tak tie moje vytvory by vyzerali trochu inak . Ved aj misticiky su akoby ich mysky-hryzky poobjedali . No co uz.... Vies co, skus pozriet v nejakom hypermarkete na oddeleni, kde su azijske potraviny kokosove mlieko v prasku alebo tento krem, co som kupila ja, pretoze som tiez nedostala kupit praskove. Kupila som tento krem v Tescu, takze si myslim, ze by nemal byt problem ani u nas kupit. Inak mozes si naplnit akymkolvek sorbetom alebo zmrzkou alebo ako ja som plnila tie duhovane parizskou slahackou. Pobavil ma ten tvoj vyraz vraj filistinske, co ty teda nevymyslis  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Darina B. (danda3) ID 104195 (22.5.2010, 13:47) |
Adrika, tak toto nemá chybu, vyzerá to úžasne a určite to bola veľká mňamka!!!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (23.5.2010, 0:00) |
Darinka dakujem za pochvalu. Bolo to take prijemne, svieze aj na pohlad, aj na chut  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (22.5.2010, 13:45) |
klobuk dole! krasny dezertik Adrika, naservirovany a upraveny dokonale profesionalne ja sa uz neviem dockat sezony jahod, juuuj, to bude  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (22.5.2010, 23:59) |
Evulik zlatulik, dakujem ti velmi pekne za tvoj krasny komentarik  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (22.5.2010, 12:39) |
Adrika,toto je normalne bozsky dezertik nevahala by som ani sekundu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (22.5.2010, 23:58) |
Matka ved ani my sme nevahali A manzelovi tiez velmi chutil  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Monika Š. (moniqueR) ID 105322, mimibazar.sk/moniquer (22.5.2010, 11:29) |
Krásna lákava maškrta Keby mi mal kto urobiť to je fakt na také milé hranie sa Musí to byť dobrota  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (22.5.2010, 23:57) |
Bola Monika dobrotka, ale zial, uz nie je  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Livia J. (Livia J.) ID 11706, mimibazar.sk/liviaj (22.5.2010, 10:16) |
to vyzera super luxusne krasne hned by som sa ponukla  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (22.5.2010, 23:57) |
Ano, ano vyzera a aj chutovo nezaostava za vzhladom  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Martina P. (Mata406) ID 48300 (22.5.2010, 6:39) |
jeej Adrika .. ja som včera obdivovala tie dúhované /neskutočný nápad / .. a tieto s kokosom určite tiež nemajú chybičku ... krásna a chuť si len predstavujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (22.5.2010, 23:56) |
Matka, aj mne sa napad s tymi mistickami zapacil, tak som skusila a posuvam ho dalej. Tesim sa, ze zaujal aj inych. Kokosovy sorbet bol super a v kombinacii s jahodkami priam mnamozny  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Celkom: 22 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |