Slavka H. (Archaa) ID 84161 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)
BAKLAZANOVE MARMARIS alias "SAKSUKA"
[ recept č. 27227 zo dňa 19.5.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
1 väcsi baklazan, 4väcsie paradajky, 2 cibule, 3 struciky cesnaku, 1 paprika, 1 CL tymianu, 1 CL vegety, 1 PL paradajkoveho pretlaku alebo paprikovej pasty, sol,MCK, olivovy olej, gyros korenie alebo len oregano
POSTUP PRÍPRAVY
Baklazan zbavime supky,prekrojime a nakrajame na kusky.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
asi na take kusky |
![]() |
na 15 min ich ponorime do osolenej citronovej vody(voda s trochou citronovej stavy).Potom scedime a prelozime dohrnca zalejeme vodou,osolime a varime asi 10min |
![]() |
potom si na olivovom oleji spenime cibulku a cesnak,pridame papriku,uvareny na drobno nakrajany baklazan,na stvrtky nakrajane paradajky,osolime,okorenime,pridame tymian a vegetu,oregano a paradajkovy pretlak.a dusime asi 15min.Este dochutime podla chuti |
![]() |
nechame cez noc v chladnicke odstat a podavame s hriankami alebo bagetou.Vyborne aj ako predjedlo. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | veronika r. (venora) ID 67574 (21.8.2011, 11:23) |
Slávka, uvarila som to a je to naozaj dobručké, vďaka za recept  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Slavka H. (Archaa) ID 84161 (20.10.2011, 10:43) |
Veronika, tesím sa ze chutilooo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (25.5.2010, 20:04) |
Ahoj Slávka. Toto bude určite dobrotka. Samé dobré suroviny. Mňááám. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Slavka H. (Archaa) ID 84161 (25.5.2010, 21:30) |
jasnackaaaaaaaaaaaa Zlatiiiiiiiii  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Darina B. (danda3) ID 104195 (22.5.2010, 14:33) |
Mňam, Slávka, tak týmto si ma dostala, keď zbadám baklažán, už viem, čo s ním...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Slavka H. (Archaa) ID 84161 (22.5.2010, 15:30) |
a urcite sa nesklames  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | slavka b. (slawi75) ID 113183 (21.5.2010, 12:51) |
Slavka presne taketo mnamky milujem.Nevies nahodou ako dlho to vydrzi v chladnicke?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Slavka H. (Archaa) ID 84161 (21.5.2010, 13:13) |
tak u nas sa to zje hned ale myslim ze tak 3 dni v pohode  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Miroslava B. (mbroska) ID 49837, mimibazar.sk/mbroska (20.5.2010, 14:12) |
tak toto určite vyskúšam Slávka, vyzerá to na svelú delikatesku . Aj zdravučkú . Keď pozerám na tú foku, tak sa mi zdá, že to otrasné počasie pominie a príde sladké . Super  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Slavka H. (Archaa) ID 84161 (20.5.2010, 14:19) |
Mirka,veru je to ohromna delikatesa a este viac zdravuckou ju robi to,ze baklazan nie je dopredu opekany na oleji,kde by nasal obrovske mnozstvo tuku ako to robia original v turecku ale len uvareny vo vode (moj zlepsovak) juuuuuuuuuj snad uz sa budeme coskoro ozvi sa potom papaaaaaaaaaa  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Žaneta J. (tweetinka) ID 4775, mimibazar.sk/tweetinka (20.5.2010, 14:02) |
jeej,, opat Slavka vyzera to super pridavam medzi oblubene a ked sa otepli, tak vyskusam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Slavka H. (Archaa) ID 84161 (20.5.2010, 14:17) |
Zanetka,veru je uzasne vyskusaj niekedy a daj vediet ako vam chutiloooooo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | alije k. (alka36) ID 79302 (19.5.2010, 17:02) |
Slavka , vsak ty mas za suseda nejakeho Turka ked poznas toolko vela tureckych specialitiek ...super receptik  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Slavka H. (Archaa) ID 84161 (19.5.2010, 17:11) |
Alkaaaa keby si videla kolko susedov tu takych je ale to nielen preto,ja sa dost zaujimam a co ochutnam hned sa pytam vyskusaj,je to mnamka aj ku grilovacke  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |