Andrea Č. (Lenina77) ID 73144 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)
Dvojfarebná torta- skúšobná
[ recept č. 26919 zo dňa 13.5.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
korpus, parížska šlahačka, banány, čokoláda: 250g masla, 250g práš. cukru, 1bal. vanilkového cukru, 6 vajec, 2 lyžice kakaa, 370g hladkej múky, 1 PDP
POSTUP PRÍPRAVY
Prvý krát som robila tieto korpusy, nevedela som ako to dopadne, ale výsledok ma prekvapil. Maslo vymiešame s cukrom + vanilkový cukor do penista. Po jednom pridávame vajcia ( celé ), keď sa to náhodou trochu zgrcne nevadí, múka to napraví, a dôkladne vyšlaháme. Múku zmiešame s PDP a primiešame k hmote. Cesto rozdelíme na poli a do jednej časti dáme kakao.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Potom striekame striedavo svetle a tmave cesto, kedže mám jednu formu, tak som si vystrihla 3 kruhy z papiera a na tie som nastriekala cesto. |
![]() |
dva korpusy začíname tmavým cestom a jeden korpus začíname svetlým cestom |
![]() |
takto vyzerá už upečené, keď som to vybrala z formy tak, biele cesto bolo trošku vyššie ako tmave, tak som to prevrátila na plech papierom hore a vyrovnalo sa to, len pod ten vrch dajte tiež papier, aby sa to neprilepilo |
![]() |
už upečené |
![]() |
takto to vyzerá vo finále |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Žaneta G. (Janette4) ID 63063, mimibazar.sk/janette4 (1.8.2010, 10:32) |
Vyzerá to super,určite vyskúšam.ale netuším,čo je parížska šľahačka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Andrea Č. (Lenina77) ID 73144 (12.8.2010, 16:01) |
No to je šľahačková smotana, kakao a cukor, privedieš to do varu, odstavíš, necháš vychladnuť, dáš do chladničky a na druhý deň vyšlaháš s mixérom, je to super plnka strašne lahká a chutná. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Žaneta G. (Janette4) ID 63063, mimibazar.sk/janette4 (13.8.2010, 9:54) |
Jéééj,veď takú som už jedla .Ďakujem za vysvetlenie  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eva F. (Evkaf) ID 133841 (14.5.2010, 21:23) |
super, nieco nove, toto urcite vyskusam, vyzera to naozaj velmi dobre  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (14.5.2010, 1:14) |
to si piekla na plechu?? perfektné Mne by sa to určite nepodarilo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Andrea Č. (Lenina77) ID 73144 (14.5.2010, 11:35) |
v okrúhlej tortovej forme a na dno som dala papier, podarilo by sa ti to, nie je to nič zložité  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (15.5.2010, 13:40) |
ja som asi slepá Veď to máš na forme  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Želka G. (dzaja26) ID 80145 (13.5.2010, 22:52) |
Krááásna, naozaj vydarená no a čo by už parížska plnka s banánmi pokazila - mňam fajnotka si š i k u l k a  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Andrea Č. (Lenina77) ID 73144 (14.5.2010, 18:17) |
ďakujem , ja mám rada tento krém, lebo je ľahký, nie ako tie maslové  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Darina H. (guginko) ID 65763, mimibazar.sk/guginko (13.5.2010, 22:42) |
Krásne ti to vyšlo , ja som si tiež takéto cesto vymyslela, ale na plechu http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=16425&user=65763, len som nemala toľko času sa s tým vyhrať, aby to bolo ako šachovnica... , máš to veľmi pekné  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Andrea Č. (Lenina77) ID 73144 (13.5.2010, 21:36) |
ďakujem Vám všetkým |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Kristína T. (jašidielko) ID 56687 (13.5.2010, 20:13) |
veru...konecne torta, co nevyzera ako prsia alebo podobne somariny:o) velmi ocenujem, krasna mozajka...a urcite prudko jedla:o)  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Katarína K. (katana) ID 41442 (13.5.2010, 18:23) |
je to super, perfektné, pekne to vyzerá..  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marta K. (supermarta) ID 62155, mimibazar.sk/supermarta (13.5.2010, 18:09) |
Zaujimave a sucasne velmi pekne!!!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | melania l. (lararuby) ID 130989 (13.5.2010, 17:47) |
Veľmi jedlá,konečne torta bez punčovinového maglajzu.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Želka G. (dzaja26) ID 80145 (13.5.2010, 22:58) |
no, Meli - ale dobrý punčový maglajz je výborný ani ja nemám rada tie ostro ružové presladené punčáky............. ale taký domáci punč z nakrájanej piškóty, orechov, rumu, lekváru ríbezľového, kakaa, kávy..a zmiešaný tak, že zostanú žlté kúsky piškóty, ten veru nemá chybu - tak ale nie každý to má rád alebo ešte nejedol dobrý punčák  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |