
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
SLADKÉ JEDLÁ |
Katarína B. (kava4) ID 47637 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Lievance so škoricou[ recept č. 26909 zo dňa 13.5.2010 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 225 ml mlieka, 20 g droždia, 80 g práškového cukru, 50 g mäkkého masla, 2 vajcia, 250 g odtučneného tvarohu, ostrúhaná kôra z 1 citróna, 250 g hladkej múky, soľ, maslo alebo rastlinný olej na opekanie, škoricový cukor na posypanie. POSTUP PRÍPRAVY Zohrejeme mlieko, v hrnčeku rozdrobíme droždie, nasypeme naň 1 PL cukru a zalejeme asi tretinou teplého mlieka. Prikryté necháme 15 minút kysnúť. Maslo vymiešame s ostatným cukrom do peny, postupne primiešame vajcia, tvaroh a kôru z citróna. Zmiešame múku so štipkou soli a primiešame ostatné mlieko a kvások. Dobre vymiesime a necháme prikryté 30 minút kysnúť. Maslo rozpustíme na zohriatej panvici a lyžicou vkladáme cesto. Lievance opekáme na miernom ohni dozlatista. Položíme ich na kuchynské utierky, aby odsali prebytočný tuk, a udržiavame ich teplé v rúre zohriatej na 80 stupňov C. Pred podávaním posypeme škoricovým cukrom. |