Timea S. (Timica) ID 100396 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)
Krídelka ala Renč
[ recept č. 26873 zo dňa 11.5.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
1 alebo 2 balenia kridelok\r\nRyža podla potreby (aby pokryla cely povrch plechu)\r\n1-2 cibule ( podla chuti)\r\n\r\nKoreniny na "pac"\r\n2 cesnaky\r\n4-5 PL oleja \r\nsladka paprika\r\nkorenie\r\nestragon\r\nbazalka\r\ntimián\r\nsol\r\nvegeta\r\n\r\nPrisady na Sauce:\r\n1 stručik cesnaku(ja davam 2)\r\n6 PL vody\r\nsol\r\nkorenie\r\npaprika\r\npolka masla\r\n1 PL cukru\r\n6 PL kečupu\r\nPikantna omacka ( hocijaka, pripadne paliva paprika v prasku)
POSTUP PRÍPRAVY
Začneme s tym , ze si kridelka dame do misky a pridame koreniny na "pac" vsetko spolu premiesame a dame odstat do chladnicky, aspom na 1-2 hodky, nech to chyti ten spravny šmak :) medzicasom si mozeme vybrat pekac na ktory dame ryzu aby nebolo vidiet dno, na ryzu poukladame na kolieska alebo srdiecka, proste ake tvary len chcete cibulu, mozeme odlozit niekam aby nam to nezavadzalo.Ideme si pripravit SAUCE, tazke vezmeme masielko ktore rozpustime v hrnci , kludne aj v mensom nebude toho vela, pridame pretlaceny cesnak, a uz len vsetky koreniny a vody a kecup.DOLEZITE!!!!!!!!!!!!!!! do "pacu" a aj SAUCU mozete pridat akekolvek ine koreniny, ja dam vzdy dam toho ovela viac, lebo milujem gyros korenie, oregano, to sa nemoze pokazit nicim, absolutne, do saucu kludne aj iny uz kupeny sauce na chut :) vsetko je dovolene ...\r\nKridelka si vyberieme z chladnicky a poukladame na kolieska ryzy, kludne aj natesno, to nie je dolezite, a potom na kridelka pride SAUCE, ja ho roztieram pierkom aby sa dostal vsade.Viem, ze ste asi vydeseni, ze preco je ryza na pekaci a ako sa vlastne urobi, aj ja som bola ale staci ju len podliat vodou, aby bola pod vodou, voda a SAUCE krasne zafarbia ryzu, bude skvela.Moja kamaratka je velky kritik, proste na ryzu je velmi velky frflos a ked to jedla prvykrat bola ticho a potom mi povedala, ze je to jedna z najlepsich ryz ake jedla.Az mi bolo do placu, ale uz odbocujem ...Je lepsie ak sa to robi tak, ze prikryjete plech druhym plechom, a peciete na 180 C priblizne 1 hodinu a potom vyberiem a podlejeme opat vodou a zakryjeme este na takych 20 minut a potom odrkyjeme a uz len dopekame do chrumkava.Ked to budete robit s alobalom bude to trvat dlshie, cize 120 piect, podliat, piect asi este 25 minut a potom dopekat mozno aj 30 minut.To uz kazdy bude vidiet :) Su naozaj neskutocne, nemam k nim co dodat a ta ryza, no užasneee :)) Dobru chut a ak sa vam podari kludne poslite foto budem len rada :) |
Jana O. (janicka6) ID 108918 (7.12.2010, 15:24) |
moze sa to robit aj zo stehien? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Timea S. (Timica) ID 100396 (31.12.2010, 17:47) |
nie som si ista, lebo tie su ovela hrubsie, ono ide o to aby boli kridelka dobre chrumkave, ale mozes skusit  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Lenka D. (lenocka1321) ID 121039 (13.5.2010, 21:34) |
jeeeej to vyzera dobre, zajtra to vyskusam spravit Ale mam dotaz, ked to budem mat zakryte alobalom mam to piect 2 hodiny, potom podliat, piect 25 minut a potom zapiect?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Timea S. (Timica) ID 100396 (14.5.2010, 10:25) |
Ahoj, Zakryjes si to alobalom a po takej hodinke a pol alebo tak si to podlejes este raz nie je az tak dolezite kedy lebo ta voda sa tak ci tak vypari.A zapekat mozes po tych 1:40, na takych 30-40 minut, ale kazda truba je ina, moja robi inak ako maminina cize podla toho, to budes vydiet ked je masko hotove a potom uz len zapiect vela stastia |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Timea S. (Timica) ID 100396 (12.5.2010, 22:32) |
Dakujeeem mna to baviiim , ked to pomoze niekomu k tomu aby sa to podarilo nie je o com  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (12.5.2010, 11:49) |
fúha vyzerá to výborne A máš môj obdiv aj za napísanie receptu.... Ja som na to lenivec  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |