. .. .. .. .. .. .
. .

Vencek z odpalovaneho cesta plneny penou z udeneho lososa - RECEPT 26805

Adriana S. (adrika280) ID 34442
.
Oblasť: ANGLICKO
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 3.2.2008
Naposledy: 29.7.2018 9:04
Aktualizácia: 27.3.2011 14:50
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 8
RODINNÉ FOTOGRAFIE 308
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 131
NÁVODY 0

CHUŤOVKY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)


Vencek z odpalovaneho cesta plneny penou z udeneho lososa


[ recept č. 26805 zo dňa  ]


Vencek z odpalovaneho cesta plneny  penou z udeneho lososa


POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 100 ml vody, 100 ml mlieka, 50 g cery , 1/4 KL soli, 150 g polohrubej muky, 3 vajcia********** Pena: 300 g udeneho lososa, 100 g pomazankoveho masla, 1 PL posekaneho kopru, 100 ml masoveho vyvaru, 20 g zelatiny, sol, biele mlete korenie, plech a trochu tuku a muky na plech

POSTUP PRÍPRAVY

Tento receptik slubujem mojej drahej sestricke uz veeeeelmi davno. Mala som ho robit uz na sklonku minuleho roka, ked sme boli doma na dovolenke, ale ta hat akosi nevysiel cas... Takze draha, konecne pridavam receptus a plnim svoj dlh voci tebe:)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


do hrnca dame mlieko s vodou, sol, ceru a privedieme do varu. Ked zacne vriet prisypeme muku a rychlo miesame, aby sa nam nevytvorili hrcky. Mozete trochu aj stiahnut zo sporaka a tak rozmiesat a hned vratit na sporak , aby sa zacalo odpalovat.


ked je cesto pekne podpalovane (nelepi sa a vznikne vlastne kompaktna masa) prelozime do misky aby trochu schladlo. Obcas premiesame


medzitym si pripravime plech. Vymazeme tukom, vysypeme mukou. Na pripraveny plech som si tanierikom a pomocou noza naznacila kruh (aky velky velky vencek chcete mat. Moj tanierik ma priemer 18 cm)


do mierne vychladeneho cesta ( nemala som ho uplne studene, ale take vlazne) po jednom pomocou mixera zapracujeme vajcia. Nezabudnite si uz zapnut ruru, musi byt dobre vyhriata na 200 stupnov


cesto nesmie byt ani prilis huste, ale ani riedke. Asi tak nejako. Ak by ste mali prilis velke vajicka, tak staci aj dve, aby ste nemali prislis riedke cesto. Ja som mala vajcia strednej velkosti. Plati to samozrejme aj naopak. Ak su prilis malinke, tak treba dat o jedno vajko viac


cesto pomocou cukrarenskeho vrecka nanesieme na plech na predznaceny kruh. Cesto som obtocila dvakrat okolo toho kruhu, mozno som mohla aj trikrat, lebo dost vela cesta sa mi zvysilo. Urobila som aj male venceky a cast som dala do muffinkovej formy. Mozno som mala urobit vacssi vencek:)


na vencek som este prirobila take male dobky, ale tak ja blondina:) to, ze som si mala na tie dobky vymenit nastavec na mensie ( hustejsiu spicku), tak to ma napadlo, az ked sa vencek piekol. Boli by krajsie, vyraznejsie


pecieme v dobre vyhriatej rure na 200 stupnoch 10 minut a potom stiahneme ruru na 170 stupnov este dalsich 10-15 minut ( ja som piekla 12 minut). V zidnom pripade neotvarajte ruru!!!!!!!!!!!!!!!! Venceky by klesli a boli by z nich placky


este teple (hned ako viete chytit do ruky) ostrym nozom prerezeme a nechame vychladnut


tak a kym venceky sa chladia, ideme na penu: lososa,pomazankove maslo a posekany kopor osolime, okorenime bielym korenim a dobre rozmixujeme. V 100 ml vyvaru pripravime zelatinu podla navodu


pridame rozpustene zelatinu a opat dobre premixujeme


nakoniec zlahka vmiesame tuhu vyslahanu slahacku


pomocou cukrarenskeho vrecka nanesieme penu na spodnu cast venceka. Ja som naniesla trikrat dookola venceka


pohlad zblizka


tak tu je nanesena pena a vencek caka na prikrytie:)


prilozime vrchnu cast venceka a odlozime do chladnicky aspon na 1 hodinku schladit, pred podavanim mozeme dozdobit vetvickami kopru


pohlad zblizka


naplnila som aj venceky penou


vencek zblizka


na zaver jedna romanticka:)



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Turecke ruzickove zemlicky plnene feta syrom | Vencek z odpalovaneho cesta plneny penou z udeneho lososa | Venceky z odpalovaneho cesta pecene v muffinkovej forme:) >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Želka G. (dzaja26) ID 80145 (17.5.2010, 17:58)
Zaujímavá náplň (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) jedla som so syrovou, tiež dobré (L) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (21.5.2010, 22:34)
(L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
zuzana v. (zuziqa) ID 21362 (10.5.2010, 16:43)
No tak to sa ti podarilo na 100%. Vyzera nádherne.Na taky veniec ani ja nemám :-D :-D. Ja robím iný štýl moje by určite nechutili,ale aspoň by na oko dobrý dojem urobili (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (12.5.2010, 22:12)
No vidis moja mila, ja zas taky neviem aky vies ty :-( Kazdy vieme nieco ine, ale ked to dame vsetko dokopy, tak sme celkom sikovne baby, no nie? (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Irena W. (irmuska) ID 105511 (10.5.2010, 13:05)
mňam Adrika, kde chodíš na tie dobroty, teraz som slintala nad tými z mafiňáku (Y) (Y) (Y) (clamp) |:o)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (12.5.2010, 22:11)
Irenka kam? No predsa na internet, sledujem vsetky recepty vo vsetkych casopisoch, nieco od znamych a vlastne tak, ako kazda ina dievcina. A opat mi pribudla do mojej kniznice nova kucharska kniha 700 rychlych receptov, takze mate sa naco tesit :) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
PS: len keby bolo viac casu a zial zaludok mame iba jeden (hello) (hello) (hello) (hello) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Helena B. (hela2) ID 37749 (10.5.2010, 7:28)
Adrika, tak toto musí byť super pochúťka (Y) (Y) (Y) určite vyskúšam :-)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (12.5.2010, 22:05)
Helka dufam, ze bude chutit. Je to take ine,nezvycajne (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Katarína Š. (buřtik) ID 81173 (9.5.2010, 22:15)
:-$ :-$ :-$Asi sa skusim pobit s tym odpalovanym cestom.Vyzera to uuuuzasne (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (hello)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (12.5.2010, 22:04)
Katka, treba skusit, nie je to nic narocne. Da sa plnit aj na sladko , aj na slano. (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Ivona S. (Clairinka) ID 63368 (9.5.2010, 22:03)
Opat Adrikin recept a fotecky ako z katalogu :-o (Y) (clamp) |:o), chutovo to muselo byt uzasne (Y) (flower) ja robievam venceky z odpalovaneho cesta tiez ale s klasickou vanilkovou plnkou, s lososom som este nikdy nejedla ,-) no mozno skusim :-)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (12.5.2010, 22:03)
Ivonka, nie z katalogu iba z obycajnej kucharskej knihy. Ja som tiez prvykrat robila s touto plnkou. Raz som robila so slanymi plnkami , ale uz velmi davno, ale to boli take skor jednohubky. To odpalovane cesto je take univerzalne, ze da sa aj na sladko aj na slano (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (9.5.2010, 21:20)
jéééééééééééj to je nádhera,len na to :-o :-o :-o nenechala by som sa veru dlho ponúkať (H)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (9.5.2010, 21:51)
Martuska ved ani my sme dlho necakali (smich) Bolo to super (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) Tesim sa, ze sa ti receptik paci (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (9.5.2010, 21:15)
nadhera ,Adrika |:o) |:o) (P) (P) (P) (P)a este k tomu taka mnamina (pl) (pl) (pl) (pl)dnes taketo venceky robili aj na TV Paprika,ale plnili ich takym cokoladovym kremom..no,nachutila som sa uz vtedy,a teraz si ma dotukla este aj ty ,-) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (9.5.2010, 21:50)
Matka dakujem za krasny komentarik (L) Mne sa zvysilo este dost cesta, tak som robila aj venceky do muffinkovej formy a plnila ich parizskou slahackou. Bolo to fakt vyborne (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Veronika G. (veronika45) ID 20591 (9.5.2010, 20:15)
waaaw, aj ja chcem.... mnam (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (9.5.2010, 20:26)
Chytaj, kusok ti posielam (witch) , rychlo otvaraj okno (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (9.5.2010, 20:14)
hmmm Adrika, ja som v živote ešte odpalované cesto nerobila :-$ :-$ hanba mi .. bolo by už na čase to napraviť ,-) ,-) - no raz sa snáď do toho pustím (Y) (Y) (Y) Adrika, krásne ich máš ... fakt (clamp) (clamp) (clamp) (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (9.5.2010, 20:25)
Matka, nie je to tazke. Aj ja som dlho mala pred nim respekt , az som zacala robit venceky z odpalovaneho cesta, ked som bola este doma. Toto je novy recept a nevyslo to najhorsie. Dakujem za pochvalu (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (9.5.2010, 19:27)
Aďka, keď sa konečne niekedy odhodlám na odpaľované cesto, tak vyskúšam, pretože toto vyzerá byť ako perfektný receptuš na oslavy (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (9.5.2010, 20:23)
Ivka, snad sa ti podri niekedy skusit . Je to trochu ine, take nezvycajne (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (9.5.2010, 19:27)
To je nádherný venček. :-o :-o :-o A tá fotečka (P) (Y) (Y) (Y)... (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (9.5.2010, 20:22)
dakujem Zlatka, si mila (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Marta K. (supermarta) ID 62155, mimibazar.sk/supermarta (9.5.2010, 19:06)
Adrika, museli byt velmi dobre tie tvoje venceky, losos je losos..... (hello) (hello) (hello) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (9.5.2010, 20:21)
Ano Martuska, je to trochu ine, take nezvycajne . Vhodne aj na nejaku oslavu. Urcite taky vencek pekne ozdobi slavnostny stol (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (9.5.2010, 17:35)
ahoooooooj, tak konečne som sa ho dočkala |:o) |:o) |:o) |:o) venček je krásny a o chuti nepochybujem (zajic) (zajic) (zajic) krásne nafotené, no čo ešte dodať *-) ty šikulka (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (9.5.2010, 20:19)
No krasny ako krasny... Keby si ho robila ty, tak vtedy by bol bezpochyb krasny. No, ale tak snazila som sa, ale ja nie som az taka sikulka ako ty. Jednak som slubila tebe a jednak je to velmi zaujimavy recept a budem rada, ak niekoho inspirujem a recept tak splni ucel (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
alije k. (alka36) ID 79302 (9.5.2010, 16:43)
Adrika ,krasny vencek si upiekla (clamp) (clamp) (clamp) a uzasny fotopostup (flower) ako vzdy ,-) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (9.5.2010, 20:16)
Alka dakujem velmi pekne (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (9.5.2010, 16:37)
ake peknucke. vlastne, ako vzdy :-$ ,-) juj,taku mam chut na nieco dobre, neposles jeden maly vencek? :-p
btw, pekny den matiek a zvysok vikendu
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (9.5.2010, 20:15)
Janik uz ti posielam expres-rades (witch) Rychlo otvaraj okno. A co uz zarezavas na statnice? (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (L) (L) (L) Jej a dakujem ako vzdy (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (9.5.2010, 21:03)
,-) skoda,ze nikdy nic nedoleti :-$ no...statnice...tie som si odlozila na august,..nejak sa nam toho (nepriazniveho) doma nazbieralo prilis vela a v ramci zachovania zdravych nervov som to zvazila takto. takze este idem dokoncovat diplomovku :-S
ale nevadi, nestriela sa z toho a zdravie je predsa prednejsie ako skola :-$
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu