. .. .. .. .. .. .
. .

Slaný koláč - RECEPT 2670

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

PIZZA

ID 1893 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)


Slaný koláč


[ recept č. 2670 zo dňa  ]


Slaný koláč


POTREBNÉ PRÍSADY

Na cesto: 250 g hladkej múky, 1 vajce, 2-2,5 dcl zakysanky, 50 g margarínu na pečenie, 1 KL soli, 2 KL kypriaceho prášku. Na oblohu: paradajky (čerstvé, pasírované, pretlak + kečup), fazuľka (uvarená alebo konzervovaná), cibuľa, mrazená zelenina, oravská slaninka, trošku klobásky

POSTUP PRÍPRAVY

Zaradila som tento recept do kategórie Pizza, ale nie je to pizza, cesto je nekysnuté, aj chutí inak ako typické chlebové-pizzové cesto. Je krehkejšie, koláčové. A nie je v oblohe mozzarella.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Všetky suroviny na cesto dáme do misy a vymiesime hladké cesto.
Vymiesené cesto necháme 20 minúť odpočinúť... potom ho vyklopíme na dobre pomúčenú dosku (cesto sa lepí) a vytvarujeme do bochníčka, ktorý možno preniesť na plech vyložený papierom na pečenie a roztlačíme na placku - hrúbka cca 1cm.
Tu je prvá vrstva oblohy - pasírované paradajky, kečup + uvarená fazuľka. Výborná je aj konzervovaná fazuľka v paradajkovom náleve, do ktorej ešte pridáme pretlak.
Na fazuľku príde vrstva zeleninky.. akákoľvek mrazená, množstvo podľa vášho gusta.
Na to prídu tieto dobroty: cibuľa, slaninka a trošku klobásky (nemusí byť, ale manželíček ľúbi). Cesnak pretlačený, kto chce, môže si pridať po upečení.. ale nám nakoniec nechýbal.
Takto to vyzerá na plechu pred upečením... rúru si dobre vyhrejeme až na 200´C.. a upečieme.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Carodejkine prsty | Slaný koláč | Bábovka pre celú rodinu >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
martinka k. (debilo) ID 19347 (31.10.2007, 10:30)
(clamp)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu