končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Eva A. (Eviana) ID 114156 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Kuracie soté s cukinou, šampiňónmi a paradajkami[ recept č. 26628 zo dňa 4.5.2010 ] POTREBNÉ PRÍSADY Prsia z jedneho kurčaťa – cca 300-400 g, 2 malé cukinky (milujem tie z Lidla, mávajú ich fakt mladučké, jemné a čerstvé), 2 paradajky, 200-250 g šampiňónov, 2 cibule, kyslá smotana, smotana na varenie, soľ, solčanka, mleté korenie, adžiga, 1 lyžica obyčajnej horčice, 4 lyžice oleja (alebo 2 lyžice oleja, kúsok masla ako ja dnes) POSTUP PRÍPRAVY Prišla som dnes z práce...a ťažká dilema, čo dnes variť...presnejšie čo uvariť svojim chlapom k zajtrajšiemu obedu. Prehrabala som chladničku a našla som suroviny na toto jedlo...takže ako na to: OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI Pripravíme si suroviny. Nakrájame si suroviny – všetko približne na rovnako veľké kúsky. Mäsko si jemne posolíme, ochutíme adžigou (alternatíva gyros korenie, alebo grilovacie korenie), mletým korením a solčankou, pridáme 2 lyžice oleja a všetko spolu zmiešame. Na panvicu dáme rozpáliť kúsok masla, pridáme doň mäsko a rýchlo posmažíme, len aby sa zatiahlo do biela. Hneď vyberieme a odložíme si nabok, neskôr ho ešte použijeme. ...len tak jemne aby sa zatiahlo - stačí cca 2-3 minútky. Do výpeku nasypeme cibuľu... a šampiňóny... Prikryjeme a podusíme cca 5 minút. Potom pridáme nakrájanú ošúpanú paradajku a cukinu. Posmažíme cca 2-3 minútky – ja nesmažím dlho, pretože mám rada keď je zelenina chrumkavá. V šálke si zmiešame kyslú smotanu, lyžicu múky, cca 1 dl mlieka – rozhabarkujeme do hladka a vlejeme do zmesi. Všetko spolu zmiešame a necháme prevrieť. Podľa potreby dochutíme solčankou. Na záver zjemníme smotanou na varenie, necháme prevrieť a odstavíme z ohňa. Ja som dnes k tomu spravila cestoviny - pretože sú dobré aj prihrievané - vzhľadom k tomu, že to má byť zajtrajší obed pre mojich chlapov. Výborne to chutí aj s opekanými zemiakmi, ryžou, či dokonca knedľou. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Darina R. (dadulka19) ID 8655, mimibazar.sk/dadulka19 (5.5.2010, 8:58) | |
určite veľká mňamka | |
ODPOVEDAŤ |
Eva A. (Eviana) ID 114156 (5.5.2010, 12:47) | ||
Je to naozaj chutné jedlo...aj to včerajšie varenie mi vyšlo...som pred chvíľočkou doobedovala Darinka, ďakujem za uznanie |
||
ODPOVEDAŤ |
martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (4.5.2010, 21:47) | |
juuj,ak fajnotka,a krasne naservirovana | |
ODPOVEDAŤ |
Eva A. (Eviana) ID 114156 (4.5.2010, 22:17) | ||
Ďakujem za uznanie Martinka | ||
ODPOVEDAŤ |
Martina P. (Mata406) ID 48300 (4.5.2010, 21:07) | |
Evi, vieš, že i ja stále na tie cukinky stále tam chodím ? .. a chrúmem ich iba tak - surové - inak super kombinácia, neviem, či by mi práve tú cukinku nedali bokom, ale ostatné super , smotanové jedlá asi všetkých druhov milujú | |
ODPOVEDAŤ |
Eva A. (Eviana) ID 114156 (4.5.2010, 22:20) | ||
Maťka... tiež milujem cukinu chrúmať aj surovú a je fakt, že aspoň tu u nás v Šamoríne ich nikde tak chutné mladučké nemajú, len v tom Lidli. Moje dieťa je už síce veľký chlap, ale tiež nie je milovníkom cukiny, ale je zaujímavé, že keď ju zakomponujem do omáčky s mäskom a inými surovinami, zje ju aj prsty si oblíže aj teraz večer si dal za plný tanier a ani si ju tam nevšimol...ale vieš...vždy je možnosť našej starej dobre finty - spraviť cukinovú dobrotku krémovu - rozmixovanú | ||
ODPOVEDAŤ |
Slavka H. (Archaa) ID 84161 (4.5.2010, 20:28) | |
Evi musi to byt fajne | |
ODPOVEDAŤ |
Eva A. (Eviana) ID 114156 (4.5.2010, 22:21) | ||
Slavka...je to naozaj fajne, jemne a ta zeleninka chrumkava v tom, jedna radosť. Ďakujem za potlesk | ||
ODPOVEDAŤ |
Andrea U. (zojuskau) ID 149494, mimibazar.sk/zojuskau (6.5.2010, 14:42) | |||
Chystám sa to uvariť už sa na to teším mňam | |||
ODPOVEDAŤ |