Miroslava B. (mbroska) ID 49837 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)
PENNE S TUNIAKOM A ZELENOU FAZUĽKOU "KIRIBATI"
[ recept č. 26482 zo dňa 30.4.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Cestoviny Penne, konzervovaný tuniak v olivovom oleji, zelená fazuľka mrazená al. čerstvá, pór, mladá cibuľka, cesnak,paradajky, reďkovky, citrón, olivový olej, soľ, vegeta, mčk.
POSTUP PRÍPRAVY
Uvaríme si cestoviny " al dente" - nemusia byť penne, ale sú na toto jedlo najvhodnejšie:-). Na panvici si rozohrejeme olivový olej krátko zarestujeme pór a cibuľku - cca 3 - 4 min. Nie úplne do mäkka. Pridáme zelenú fazuľku a restujeme.Medzitým si nakrájame paradajky a reďkovky - tie idú do cestovín čerstvé. Keď sa nám zdá zeleninka hotová ( ako máme radi, ja radšej chrumkavejšiu), pridáme tuniaka aj s olejom a na plátky nakrájaný cesnak - len prehrejeme. Zeleninu pridáme k cestovinám, dochutíme citrónom, soľou, vegetou, mčk a premiešame. Papáme teplé, ale kľudne aj studené. Množstvo si určujeme sami, ja som použila polovicu balenia penne, pol bal. fazuľky, dve paradajky, jednu vééľkú reďkovku, 3 cesnaky, 2 konzervy tuniaka - malé 80 gramové. A mala som plnú veľkú misu cestovín pre 4 osoby:-). Dobrú chuť!!
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Všetko čo potrebujeme, zabudla som cesnak. |
![]() |
na olivovom oleji krátko orestujeme pór a cibuľku. |
![]() |
Pridáme zelenú fazuľku a restujeme. |
![]() |
nakrájeme si paradajky, reďkovku a cesnak na plátky. |
![]() |
na záver k fazuľke pridáme tuniaka aj s olejom a cesnak. len prehrejeme - stačí minútku. |
![]() |
Všetku zeleninku aj s tuniakom pridáme k pripraveným uvareným cestovinám. Dochutíme šťavou z citróna, soľou, mčk, vegetou. |
![]() |
Servírujeme: - ) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |