Martina P. (Mata406) ID 48300 |
 |
Oblasť: Hlohovec |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 4.6.2008 |
Naposledy: 22.12.2024 11:16 |
Aktualizácia: 27.11.2016 11:34 |
|
|
|
 | Martina V. (Marion7) ID 188661 (17.11.2024, 18:01) |
Vyzerá fantasticky esteticky aj veľmi chutne táto vaša roláda, aj to zloženie krému sa mi páči na 1. pohľad, rada pečiem rolády, už som ich vyskúšala viacero druhov, tak sa teším na túto vašu... Ďakujem za parádny receptík!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Kristína T. (jašidielko) ID 56687 (3.5.2012, 11:59) |
martinka, neviem kde som spravila chybu, ale asi v tom, ze som ju mohla este chvilu nechat v rure, i ked uz navrchu bola ruzova, pri rolovani mi praskala a bola neskutocne krehka ako pavucinka ( aj ked som ju nechala uplne vychladnut), nevyzera vobec tak vabne ako tvoja, ale chuti vyborne, pochopitelne na tento receptik nezanevriem, pretoze je super, tak snad sa mi nabuduce podari lepsie, tieto dva kusky boli najestetickejsie http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=860546 |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Mgr. Martina Š. (maťula) ID 6172, mimibazar.sk/matula (13.5.2010, 21:20) |
Další verím, že nie len do zbierky bude tento recept |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martina P. (Mata406) ID 48300 (14.5.2010, 10:55) |
Ďakujem Mati  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
MIROSLAVA K. (MIKLIMA) ID 26711 (30.4.2010, 21:33) |
Ahoj Maťka.Dnes mi ostali bielky,tak som spravila tuto roláda.Musím priznať,že som nevydržala pokým poriadne stuhne a kusok som si dala.Je výborná,rozplývasa na jazyku každému ju vrelo odporučam.Doteraz som bielky vyhadzovala odteraz nebudem.Veľmi dakujem za super receptík.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martina P. (Mata406) ID 48300 (1.5.2010, 18:46) |
jeeej Mirka - veľmi veľmi sa teším Ďakujem za super správičku  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (26.4.2010, 17:01) |
fajnucko to vyzera a aj ked bielkove veci nemam moc v laske, kludne by som ochutnala ale jedna vec ma prekvapuje, ako je mozne,ze sa ti bielky z mraznicky nechceli vyslahat mne sa vyslahali vzdy a este lepsie ako cerstve. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martina P. (Mata406) ID 48300 (26.4.2010, 17:07) |
no - vidíš , tak som dopadla ... čo ja viem, čo som urobila zle ? .. nabudúce ešte raz dám tomu šancu ... som bola zhrozená, koľko som ich zasa nazbierala a zasa som musela odložiť Tvoj koláčik - a to som si všetko na neho už pripravila .. no neva, tak či tak mi neutečie a viacej sa na neho teším ....... inak ja tiež nejak nemusím bielkové koláče - iba s orechami, tie zbožňujem .. ale toto bola jedna s kombinácií, kde sa to stratilo .. a nakoniec i fajné ... a už ho ani niet - ho dnes dorazil na raňajky a ďakujeem a ako bolo na chate ...? .. neskončila si v lese ?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (26.4.2010, 17:23) |
ale ved stane sa aj tym najlepsim ja som vzdy slahala hned ako sa roztopili (este som do nich pichala nozom,aby sa roztopili rychlejsie), takze boli sakra-studene a slahli sa perfektne. neboj nic, ide leto, vela ovocia, budes mat sancu ten kolac vyskusat,lebo z cerstvych broskyn je lepsi ako z konzervy juj,bielkove s orechami,to hej. od mala som zboznovala klasicke cukrarnove laskonky, to bola moja srdcovka,ale teraz nestoja za nic. musim si niekedy urobit doma haha,muz este dietuje? na chate bolo uzasne, fakt najlepsi vikend aky som za posledne mesiace zazila. super to padlo, trosku vypustit z hlavy starosti a uzit si kamosov a krasne pocasie  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Martina P. (Mata406) ID 48300 (26.4.2010, 18:52) |
veď ja im dám ešte šancu - lebo potom ich už ozaj ... haa a mne sa vôbec nechce čakať do leta - ďaleko je ešte a mám ešte koopec zaváraných - musím spotrebovať ... teda Ti poviem, na laskonky som teda ešte odvahu nenabrala - raz snáď - zatiaľ u nás funguje 1 cukráreň kde ich majú také správne ako kedysi /tak ma to nesúri zatiaľ / .. a večer prišiel z práce - nos v chladničke - ale si predstav NEOCHUTNAL - že až ráno .. vydržal a to ju už potom dorazil celú - aj pochvala bola tak som rada, že si si oddýchla - niekedy to človek potrebuje -  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Gabriela V. (Graziela) ID 59728 (25.4.2010, 21:49) |
krasna roladka sa ti vydarila, Martinka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martina P. (Mata406) ID 48300 (26.4.2010, 16:57) |
Ďakujem Gabika  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Darina B. (danda3) ID 104195 (25.4.2010, 18:48) |
Toto mi pripomenulo snehové venčeky, ale toto je oveľa jednoduchšie, ale chuťovo určite výborné, viem si to živo predstaviť, teraz si tie chute budem len predstavovať... , ozaj roláda sa Ti dala pekne skrútiť, pozerám, že bez polámania, lebo to bielkové cesto býva dosť krehké. Ale vyskúšam, keď budem mať bielka, papa.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martina P. (Mata406) ID 48300 (25.4.2010, 18:59) |
- práve ja tie venčeky, pusinky a pod. vôbec nerobím /malé neľúbia/.... tá roláda ma napadla ako som listovala časopis .. som bola v koncoch, čo vymyslím rýchlo - tak ten korpus som robila podľa neho .. tam ho ešte preklopili a až potom rolovali - čo som považovala za zbytočné - inak vážne sa nepolámala - to som bola tiež zvedavá ako sa s tým bude pracovať - ale myslím, že to spôsobila tá vlhká utierka, ktorou sa ten upečený korpus prikryl - akoby zmakol a zostal tvárny ... ale celková kombinácia bola a hlavne to bolo rýchlo hotové, lebo som dnes nemienila stráviť v kuchyni pol dňa  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (25.4.2010, 18:38) |
nooooooooooooooooooooo,bielkova rolada,hmmmmm isto dobrotka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martina P. (Mata406) ID 48300 (25.4.2010, 18:53) |
Ďakujem Ľubka - už jej takmer niet - po rozhodnutí, že pečiem iba 1x do týždňa padla už takmer za vlasť / i bez manžela, ktorý je dnes v práci /  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | alije k. (alka36) ID 79302 (25.4.2010, 15:53) |
dalsia chutna rolada od teba Matka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martina P. (Mata406) ID 48300 (25.4.2010, 15:59) |
Vďaka Alka - bola som donútená - ale ten Tvoj krém je vskutku delikátny - fakt - aj v tejto roláde je super  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Iveta S. (yvett) ID 11052 (25.4.2010, 15:48) |
improvizácia dopadla na jednotku  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martina P. (Mata406) ID 48300 (25.4.2010, 15:52) |
Ďakujem Ivetka - deti povedali, že také môže byť stále  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zdenka A. (azdenka) ID 26949 (25.4.2010, 15:09) |
Rýchle a dobré  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martina P. (Mata406) ID 48300 (25.4.2010, 15:41) |
presne tak Zdeni - vôbec sa mi nechcelo tráviť v kuchyni pol dňa s tvorením koláčika - tak rýchlovka Ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | marianna t. (S&L&M&M) ID 49214, mimibazar.sk/slmm (25.4.2010, 15:05) |
mnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam,toto urcite vyskusam a ked mi zostanu zltka tak tie sa nemozu dat do kremu? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martina P. (Mata406) ID 48300 (25.4.2010, 15:40) |
Ďakujem Marianka - noo a so žĺtkami by som zvolila asi radšej iný krém, lebo keby si ich dala do toho pudingu - tak myslím, že to pekelne zhustne .. neviem, či by sa to dalo aj rozmiešať ............. skôr by som to riešila takto : - 6 žĺtkov + 150g kr.cukor vyšlahať nad parou, nechať vychladnúť. Povychladnutí primiešať 250g maslo vymiešané s asi 2 PL kakao / alebo by som zamiešala do hotového krému rozpustenú vychladnutú čokoládu - asi 150g, namiesto kakaa/ .. i tak sa dá  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | marianna t. (S&L&M&M) ID 49214, mimibazar.sk/slmm (25.4.2010, 15:51) |
a ako dlho to mam miesat nad parou vies ja zas nie som nejaka super pekarka,cukrarka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Martina P. (Mata406) ID 48300 (25.4.2010, 15:57) |
no časovo Ti to neviem ohraničiť - ale takto : - ja to normálne šľahám metličkou /ručne/ do rozpustenia cukru /bude horúci - normálne skúsiš prstom a opáli Ťa / - a krém Ti aj zhustne aj nadobudne na obsahu .. to budeš vidieť, toho sa nemusíš báť, je to bežný krém, ktorý sa dáva i do plniek na torty - a keď Ti to vychladne - už postupuješ tak ako som napísala vyššie  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martina P. (Mata406) ID 48300 (25.4.2010, 14:11) |
Vďaka Mati  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |