. .. .. .. .. .. .
. .

Dekoračné čokoládové lístky (k Schwarzwaldskej roláde) - RECEPT 26098

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 135731 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)


Dekoračné čokoládové lístky (k Schwarzwaldskej roláde)


[ recept č. 26098 zo dňa  ]


Dekoračné čokoládové lístky (k Schwarzwaldskej roláde)


POTREBNÉ PRÍSADY

200 g kvalitnej čokolády, najlepšie aspoň 70 %, 20 celých neporušených bobkových lístkov alebo lepšie čerstvých lístkov z ruží

POSTUP PRÍPRAVY

Tieto dekoračné čokoládové lístky som vyrábala kvôli úžasnej Schwarzwaldskej roláde, ale pokojne sa dajú použiť na dekoráciu hocijakého dezertu.
Postup nižšie.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Najprv si pripravíme lístky. PRvýkrát som použila bobkové lístky, lenže nebola som s nimi spokojná. Zle sa mi z nich odlupovali hotové čokolístky, lámali sa a čokolístky sa nedali odlepiť jedným ťahom a bez toho aby sa poškodili. Druhýkrát som použila čerstvé ružové lístky a pracovalo sa s nimi veľmi dobre.
Pripravíme si čokoládu. Rozpustenie čokolády je celá veda. Ak chceme aby sa s ňou dobre pracovalo, treba ju správne temperovať, čo znamená preháňať teplotu hore dole ,-) čiže: Čo najkvalitnejšiu čokoládu nalámeme do ohňovzdornej misy a nad parou rozpustíme. Ešte skôr ako sa rozpustí všetka čokoláda misku zložíme z pary a za stáleho miešania mimo pary ju necháme schladiť na cca 35 C. To, že je čokoláda už schladená zistíme priložením lyžičky s čokoládou na dolnú peru. Ak zacítime chlad, má čokoláda správnu teplotu. Pri rozpúšťaní teploty musíme dávať pozor na to, aby sme ju príliš neohriali, zničili by sme ju...pret ju odstavujeme skôr ako sa úplne rozpustí, zvyšky čokolády sa rozpustia vplyvom okolitej rozpustenej čokolády.
Keď čokoládová poleva vychladne na cca 35 C, pomocou štetca natierame tenkú vrstvu čokolády na lístky. Ak je už poleva príliš hustá a nedá sa s ňou pracovať, opäť ju opatrne ohrejeme a potom za stáleho miešania ochladíme.
Po nanesení prvej vrstvy čokolády necháme lístky pri IZBOVEJ TEPLOTE úplne stuhnúť. Trvá to aj pol dňa, ale treba byť trpezlivý... V žiadnom prípade nevložiť do chladničky či mrazáku na urýchlenie tuhnutia. A prečo? Lebo keď čokoláda tuhne pri izbovej teplote, na záver je stabilná, neroztápa sa v rukách, dobre sa s ňou pracuje. Naopak - čokoláda z chladničky či mrazáku je termolabilná, v rukách sa hneď topí a zle sa s ňou robí. Takto pripravené lístočky sa veľmi zle odlepujú, keďže v teplých rukách sa čokoláda hneď roztápa.
Keď stuhne prvá vrstva čokolády, naniesieme druhú, hrubšiu (1 mm) vrstvu. Necháme úplne stuhnúť.
Takto opatrne odlepujeme zelené lístky od čokolády.
Detail na hotové čokolístky.
ešte jeden pohľad na čokolístky


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< pikantná vajcová nátierka | Dekoračné čokoládové lístky (k Schwarzwaldskej roláde) | Beťárská polievka(kapustnica trochu jinak) >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 22 (zobrazuje sa 1-20)1, 2 ďalšie >>
Lenka M. (matlen) ID 50510 (7.4.2011, 12:52)
úžasnééééé (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Katka L. (katka62) ID 42579 (7.4.2011, 12:28)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Bozena M. (bombiska) ID 79911 (6.4.2011, 22:41)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) SUPER NÁPAD (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
martina a. (fatinka) ID 97732 (6.4.2011, 20:14)
tak toto je super napad perfektny urcite vyskusam! |:o) |:o) |:o) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Martina M. (kikusa4444) ID 36295, mimibazar.sk/kikusa4444 (8.6.2010, 19:05)
Andrejka, myslíš že by to šlo aj s mliečnou Milkou ? :^)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Martina M. (kikusa4444) ID 36295, mimibazar.sk/kikusa4444 (5.6.2010, 15:19)
ďakujem pekne za super recept, dneska som ich robila a su kraaasne :) (Y)
dokoca som ich odlepila od listov uz po dvoch hodinach a nic to s nimi neurobilo
este raz dik :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Andrea D. (Adusha22) ID 135731 (5.6.2010, 15:24)
jeej, tak to je super, som rada, ze sa podarili (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Marta K. (supermarta) ID 62155, mimibazar.sk/supermarta (4.6.2010, 13:56)
Super napadik (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Miriam Š. (ratatouille) ID 118785 (19.5.2010, 8:29)
Úúúžasný nápad, fakt. Určite to niekedy vyskúšam. Ďakujem za tip (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana G. (jaginka11) ID 117577 (16.5.2010, 18:28)
Nááádhernééé |:o) |:o) (L) |:o) |:o). Netušila som, že to takto ide :-$ . Ďakujem za super nápad (Y) (Y) (flower) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Želka G. (dzaja26) ID 80145 (30.4.2010, 13:39)
(clamp) s u p e r lístočky |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)krásne vydarené (D) (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zuzana G. (anaza) ID 68076, mimibazar.sk/anaza (21.4.2010, 14:23)
(Y) (Y) (Y)skvele urcite vyskusam (hello) (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia J. (lucisek) ID 6057, mimibazar.sk/lucisek (21.4.2010, 14:16)
Da sa to robit aj s inymi pevnejsimi listkami - presne ako kocky napisali, najlepsie su listky, ktore su sice pevne, ale aj pruzne.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta S. (yvett) ID 11052 (21.4.2010, 12:52)
perfektný postup (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Darina H. (guginko) ID 65763, mimibazar.sk/guginko (21.4.2010, 12:52)
Super návod (Y), tiež som to takto robila, keď som potrebovala lístočky na tortu (^) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 102843 (21.4.2010, 11:24)
super vyskusam..dakujem (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Kristína P. (Kitty26) ID 3488 (21.4.2010, 9:52)
(clamp) Používam na zdobenie tortičiek (L) krásne.
ODPOVEDAŤnahlásiť
viera p. (straposko) ID 50849, mimibazar.sk/straposko (21.4.2010, 9:25)
(Y) (Y) (Y)super ale nie na moje nervy (smich) (smich)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Miroslava F. (mackopf) ID 5745 (21.4.2010, 8:21)
(Y) (Y) super
ODPOVEDAŤnahlásiť
Viera U. (Vierau) ID 24587, mimibazar.sk/vierau (21.4.2010, 7:59)
úžasný receptík, určite vyskúšam (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
alije k. (alka36) ID 79302 (20.4.2010, 23:33)
si Sikulka |:o) |:o) |:o) coko-listocky sa Ti paradne vydarili (F) (F) (F) (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Celkom: 22 (zobrazuje sa 1-20)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu