. .. .. .. .. .. .
. .

Cvikla- recept na nálev - RECEPT 25886

jana j. (Janushinka) ID 30839
Oblasť: Košice
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 23.12.2007
Naposledy: 23.6.2020 22:02
Aktualizácia: 30.9.2018 19:02
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 9
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 145
NÁVODY 0

ZAVÁRANINY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov)


Cvikla- recept na nálev


[ recept č. 25886 zo dňa  ]


Cvikla- recept na nálev


POTREBNÉ PRÍSADY

na 5kg uvarenej cvikly potrebujeme: 1 liter vody, 150ml octu, 120g kryštálového cukru, 1ČL soli, 1ČL rasce, 1ČL feniklu a surový strúhaný chren podľa chuti

POSTUP PRÍPRAVY

Uvarenú cviklu si postrúhame na strúhadle (my sme doma vždy strúhali na tom najjemnejšom) a zmiešame ju s vychladnutým nálevom. Na nálev zmiešame všetky suroviny okrem chrenu, necháme prevrieť a vychladnúť. Nakoniec pridáme postrúhaný chren, toľko koľko máte radi. Cviklu môžeme hneď jesť alebo ju dáme zasterilizovať do pohárov.
Ešte taká rada, ak robíte túto cviklu na jeseň, dajte kľudne o 2/3 menej vody, pretože cvikla sama je ešte veľmi vodnatá, tak aby ste nemali veľa vody nakoniec....
<< Zapekané bravčové karé | Cvikla- recept na nálev | Naša vajíčková nátierka >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Natalia N. (nataly2013) ID 330059 (7.8.2018, 12:54)
Cvikla už pomaly dozrieva … idem pomaly chystať na zavárania.
Dá sa aj kocky krájať ako tu: http://www.foodfest.sk/zavarana-cvikla/
Alebo radšej nemám?? :)
ODPOVEDAŤ
Maria Š. (mickey) ID 6457, mimibazar.sk/mickey (25.5.2013, 9:39)
musim pochvalit,robila som prvykrat a je to vyborne,akurat som nedala fenikel,kedze ho nepouzivam
ODPOVEDAŤ
jana j. (Janushinka) ID 30839 (27.5.2013, 20:07)
super, som rada, že chutilo, aj bez feniklu, ak ho nepoužívate, tak by vám možno až tak nesadol, aj keď zas neide ho tam veľa :-$
ODPOVEDAŤ
Daniela F. (fedakana) ID 169888 (9.7.2012, 13:47)
(dest) (*) (^) 8o| :-S
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (14.4.2010, 16:02)
(Y) aj u nas sa takto robi cvikla. tu na kocky nemam rada, takto je ovela,ovela lepsia. a s chrenom....ajaaaj,no uzas (Y)
ODPOVEDAŤ
jana j. (Janushinka) ID 30839 (14.4.2010, 16:06)
presne! a v škole nám robili vždy len kocky a také divné to bolo a bez chuti navyše.. teda aspoň pre mňa :-D a áno, kopu chrenu, že štípe až neviem kde :-D
ODPOVEDAŤ
Iveta K. (ivetka001) ID 90150 (14.4.2010, 16:00)
Janka, presne takúto cviklu robím aj ja, len s tým rozdielom, že tam ešte pridávam uvarenú cukrovú repu. Cvikla má potom jemnejšiu chuť. (pl) (pl) (pl) (pl) (pl) (pl) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y) (Y) (Y) (F)
ODPOVEDAŤ
jana j. (Janushinka) ID 30839 (14.4.2010, 16:05)
cukrovú repu? to som ešte nepočula ,-) ale čo rodina, to asi iný recept... môže byť zaujímavé.. :-$ mne to chutí aj takto, má taký fajný šmrnc ,-) :-D
ODPOVEDAŤ
Iveta K. (ivetka001) ID 90150 (14.4.2010, 16:53)
No, Janka, ja tú cukrovú repu dávam len vtedy, keď sa mi ju podarí zohnať :-|
(L) (L) (L) |:o)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu