končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
POLIEVKY |
Martina O. (jody) ID 139136 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Opekaná polievka[ recept č. 25569 zo dňa 6.4.2010 ] POTREBNÉ PRÍSADY • zemiaky • mrkva • brokolica • hrášok • cesnak • olej • krupica • ovsené vločky • soľ, vegeta • červená paprika • petržlenová vňať • rasca celá POSTUP PRÍPRAVY Všetku zeleninu (okrem hrachu) nakrájame na plátky. V hrnci nasucho opečieme krupicu a ovsené vločky (tak za hrsť z oboch). Pozor, nech to nespálite! Je to rýchlo hotové, stále miešame. Keď zmes zmení farbu, presypeme ju do kovovej misky a necháme chladnúť. Medzitým v tom istom hrnci na oleji opekáme všetku zeleninu, po chvíli pridáme cesnak, opekáme, rascu a stále opekáme. Posolíme, opekáme. Šprcneme trochu studenej vody, len toľko, aby to nepriháralo, za hrsť petržlenovej vňate, lyžicu papriky, podlejeme horúcou vodou a necháme cca 15 minút variť. Nakoniec rozmiešame vychladnutú opečenú zmes múky a vločiek so studenou vodou a vlejeme do polievky. Povaríme cca 5 min. Dobrú chuť. |