. .. .. .. .. .. .
. .

Veľkonočné mäso s bylinkami a citrónom so zelenou omáčkou - RECEPT 25451

Iveta Š. (miminnka) ID 130186
Oblasť: Nová Dubnica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 30.12.2009
Naposledy: 14.2.2018 19:18
Aktualizácia: 28.12.2010 15:35
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 24
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 18
NÁVODY 0

BRAVČOVÉ MÄSO

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)


Veľkonočné mäso s bylinkami a citrónom so zelenou omáčkou


[ recept č. 25451 zo dňa  ]


Veľkonočné mäso s bylinkami a citrónom so zelenou omáčkou


POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg vykosteného bravčového karé, 2 citróny, 2 PL tymiánu, 2 PL rozmarínu, soľ, olej Omáčka: 100 g špenátu (dávam mrazený), 3 PL posekaných byliniek, 150 g majonézy

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso jeme veľmi málo, tento recept ale robím každú veľkú noc, je to taká svieža jarná a veľmi dobrá chuť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Zmiešame šťavu z citrónov, rozmarín a tymián - ja miešam v mikroténovom vrecku, vložím mäso, zo sáčku vytlačím vzduch a zviažem - mäso je obalené zo všetkých strán ako keby bolo len v nejakej nádobke namočený spodok mäsa. Necháme marinovať celú noc. Na druhý deň v pekáči rozpálime olej, mäso vyberieme, osušíme, osolíme a zo všetkých strán prudko opečieme. Zaliať 250 ml vody a marinádou. Na mäso môžme uložiť plátky citróna. Zakryté piecť asi pri 180°C hodinu, potom odokryté dopiecť.


Na omáčku zmiešame rozmrazený špenát, bylinky (petržl. vňať, kôpor, pažítka, žerucha...) s majonézou. Podávame s mäsom a varenými zemiakmi zmiešanými s maslom (úplne stačia varené zemiaky aby neprebili chuť mäsa). Mäso ešte polejeme šťavou z pekáča, čo som ja na foto zabudla. Je to veľmi chutné, jedia to aj deti.



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Sójové kocky v "červenej omáčke" | Veľkonočné mäso s bylinkami a citrónom so zelenou omáčkou | Veľkonočný veniec >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Želka G. (dzaja26) ID 80145 (8.4.2010, 19:18)
Toto je určite mňami, však Ivet (L) (L) (L) (L) vyskúšam toto mäsko (hello)
ODPOVEDAŤ
Eva M. (katynka23) ID 87946 (5.4.2010, 16:01)
(Y) (Y) (Y)vyzerá to mňam,mňam,mňam (clamp) (clamp) (clamp) (velikonoce)
ODPOVEDAŤ
Iveta Š. (miminnka) ID 130186 (6.4.2010, 19:51)
(L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (4.4.2010, 21:20)
to moze byt vyborne,a aj krasne jarne (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Iveta Š. (miminnka) ID 130186 (6.4.2010, 19:51)
Výborné to Maťka je, ďakujem (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu