Veronika B. (Onika) ID 15310 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)
Kacica
[ recept č. 2543 zo dňa 19.10.2007 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Recept na pripravu kacice
POSTUP PRÍPRAVY
Moj muz kupil kacicu. A kedze ja ju moc nemusim tak ani recepty nejak nemam. Pomozte, co s nou. |
| lenka t. (plienočka) ID 13045, mimibazar.sk/plienocka (22.10.2007, 22:30) |
nič, osoliť a bachnúť piecť |
ODPOVEDAŤ |
Anna R. (Anci1i) ID 16868 (19.10.2007, 8:10) |
Ja robím kačicu tak, že ju celú oderiem z kože, túto pokrájam na kocky, dám naspodok hlbšieho hrnca (z toho budú oškvarky), kačicu rozporcujem na kúsky, poukladám na kocky kože, posolím, dám trochu vody a dusím domäkka. Je vynikajúca, šťavnatá a vytopí sa dosť masti z koží a sadla. Podávam k nej červenú kapustu a lokše. |
ODPOVEDAŤ |
| | Denisa J. (Damia) ID 3904 (19.10.2007, 11:44) |
díky...akurát som rozmyšľala ako cez víkend to moje káčatko upečiem |
ODPOVEDAŤ |
| | Veronika B. (Onika) ID 15310 (19.10.2007, 8:26) |
Anna, dakujem. Takto nejako sme to robili aj doma ked som bola mala. Potom sme prestali lebo nam vzdy bolo blbo z masti. Vsak ked sme pazravy |
ODPOVEDAŤ |
| | | Marcela K. (amalka1) ID 1612, mimibazar.sk/marcelak (19.10.2007, 12:50) |
že odrať z kože baby, veď tá je na tej kačke najlepšia treba ju len poriadne vyčistiť zo zbytkov peria, večer riadne nasoliť, uložiť do chladu, ráno prepláchnuť, znova nasoliť, šupnúť do pekáča, podliať troškou vody a pomaličky trpezlivo piecť...nič viac, mňaaam k tomu udusenú červenú kapustu na sladko-kyslo a knedľu |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Vanda P. (VandaTT) ID 2109, mimibazar.sk/vandatt (19.10.2007, 13:58) |
ja tak isto, ale nasolenu ju nechavam cely den. No a pri peceni dam do vnutra cele jablko, pohlti neziaduce pachy. |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Jana P. (janie) ID 2934, mimibazar.sk/janie (19.10.2007, 13:19) |
ja robím rovnako, akurát ju ešte natriem červenou sladkou paprikou a posypem rascou. A robím k nej lokše. |
ODPOVEDAŤ |