. .. .. .. .. .. .
. .

Brémsky veľkonočný chlebík - RECEPT 24970

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 105322 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)


Brémsky veľkonočný chlebík


[ recept č. 24970 zo dňa  ]


Brémsky veľkonočný chlebík


POTREBNÉ PRÍSADY

370g polohrubej múky, 35g droždia, 50g cukru, 125ml mlieka, 200g masla, 1/2 vanilk. cukru, štipka soli, 1/2 ML kardamómu, 350g hrozienok, 75g olúpaných posekaných mandlí, 60g posekaného citronátu, šťava a kôra z 1 citróna

POSTUP PRÍPRAVY

Tento chlebík je v knihe Pečieme s pôžitkom, je od nemeckých autorov, preto i ten názov, zrejme pochádza z tejto oblasti Nemecka :-)
Uviedla som suroviny, ako sú v knihe, ale samozrejme, že som si ich ja prispôsobila podľa toho, čo som mala doma :-)
Vyskúšala som ho a môžem povedať, že je to ďalší z chlebíkov, ktoré chutia a to nielen na Veľkú noc :-)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Múku preosejeme do misy, uprostred vyhĺbime jamku, rozdrobíme do nej droždie a s troškou mlieka a cukru zarobíme kvások... ja som si nebola istá droždím, tak som si kvások pre istotu urobila zvlášť... pridáme rozpustené maslo, zvyšné mlieko, cukor, soľ a cesto vymiesime...
Pripravíme si ostatné veci, ktoré pridáme do cesta-mandle, citron, hrozienka-umyť v horúcej vode a posekaný citronat... v mojom prípade mandľové lupienky, kand. ananas... kardamom som nedávala
Zapracujeme do cesta a necháme kysnút asi 3/4 hodinku...
Vykysnuté cesto buď dáme do hranatej formy...
Alebo sformujeme ako chlebík na plechu... necháme ešte 1/4 hodinku podkysnúť...
Dáme piecť na 190 stupňov asi 45-55 minút na spodnú mriežku... v polovičke pečenia som prikryla chlebík alobalom... hrozienka je dobre povtláčať pred pečením do cesta, lebo ak prihoria, vtáčatká majú potravu :-))
Vychladnutý chlebík pocukrujeme, nakrájame a chutnáme :-) ja som ho už musela krájať teplý :-))


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Chlebíková pizza | Brémsky veľkonočný chlebík | (Relatívne) zdravé a neuveriteľne chutné mini-pizze >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Andrea S. (andreyyka) ID 69365 (24.3.2010, 15:47)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (velikonoce2) (velikonoce2) (velikonoce2) (velikonoce2) (velikonoce2)
ODPOVEDAŤ
Monika Š. (moniqueR) ID 105322, mimibazar.sk/moniquer (26.3.2010, 23:13)
Ďakujem (L) (velikonoce)
ODPOVEDAŤ
Irena W. (irmuska) ID 105511 (24.3.2010, 12:37)
Monika, ten vyzerá priam úžasne takže ho spravím namiesto tradičného mazanca (Y) (clamp) |:o) a ďakujem za pripomenutie, že mám tiež doma túto knihu, aspoň nakuknem, čo tam je za veľkonočné tipy ,-) (hello)
ODPOVEDAŤ
Monika Š. (moniqueR) ID 105322, mimibazar.sk/moniquer (24.3.2010, 17:11)
Irenka, tak to je super, môžeš vyskúšať teda i Ty niečo a inšpirovať (Y) Moja mamina mala túto knihu, tak som ju vytiahla :-) chutí nám veru tento chlebík, má dobrú chuť, maslo, mandle, hrozienka tomu dávajú šmrnc (zajic) (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (23.3.2010, 20:42)
kráásny chlebíček Monika (clamp) (clamp) /nedostala som sa skor k PC, tak až teraz si dovolím komentovať a jednoducho musím, lebo je naozaj ukážkový |:o) |:o) |:o) - škoda, že len ja musím bez tých dobrot tam čo tam máš vo vnútri :´( :´( vždy piecť, moje baby mi to všetko vyberajú (child12) (child12)
ODPOVEDAŤ
Monika Š. (moniqueR) ID 105322, mimibazar.sk/moniquer (23.3.2010, 22:17)
Ďakujem, Martinka (L) Juj, a prečo že žabky nechcú tie kadejaké drobností, veď tie práve dávajú všetkému ešte lepšie čaro chuti :-$ Tak potom len pomlieť všetko a je vybavené ,-) |:o) (Y) (hello)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (24.3.2010, 16:13)
no vidíš :´( - nijako ich to nedonútim zjesť... spravidla dávam iba hrozienka /a pritom musli tyčinky ľúbia, tam im sušené ovocie a spol nevadí :^)/ ... ale v takýchto chlebíkoch mi to všetko vyberajú (child12) (child12)
ODPOVEDAŤ
Monika Š. (moniqueR) ID 105322, mimibazar.sk/moniquer (24.3.2010, 17:13)
Dorotky malé ,-) ale ony prídu časom na to, čo je dobre i v takomto prípade :-) (Y) veď i nám sa chute počas života menia (jidlo) (hello) (F)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (24.3.2010, 17:17)
to je pravda ,-) ,-) - ja fakt iba dúfam, že sa im to časom zapáči |:o) |:o) ... apropo: ja keď sa tak spatne pozriem na seba sa musím zasmiať, lebo len minulý rok som ja ochutnala 1x žltý melón - dovtedy ani náhodou - páchol mi :-D :-D a teraz ho milujem a netuším, prečo som ho neochutnala skor ... len dúfam, že nebudem s ich chuťami čakať tak dlho :^) ,-) ,-) ,-)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (23.3.2010, 20:12)
ani sa nečudujem, že si ho už teplý musela krájať, hneď by som si dala (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Monika Š. (moniqueR) ID 105322, mimibazar.sk/moniquer (23.3.2010, 22:15)
Nedalo sa už vydržať veru ,-) lebo pokým sa piekol, vôňa sa už šírila všade, tak som musela pokrájať, aby rýchlejšie vychladol :-) (zajic) (L)
ODPOVEDAŤ
Gabriela T. (nogate) ID 22107 (23.3.2010, 20:03)
(Y) (Y) Monika, ten je naozaj veľmi krásny, mňam dala by som si (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Monika Š. (moniqueR) ID 105322, mimibazar.sk/moniquer (26.3.2010, 23:14)
Ďakujem, Gabika (L) Je veru chutnučký (zajic) :-) (velikonoce) (velikonoce17)
ODPOVEDAŤ
martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (23.3.2010, 17:41)
krasny a urcite aj chutny chlebicek (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Monika Š. (moniqueR) ID 105322, mimibazar.sk/moniquer (23.3.2010, 17:59)
Ďakujem, Maťka (L) (F) má lahodnú chuť, určite i od toho masielka (zajic) (hello) (F)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu