Janik G. (janicekBJ) ID 61360 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov)
(Relatívne) zdravé a neuveriteľne chutné mini-pizze
[ recept č. 24972 zo dňa 23.3.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
350g celozrnnej múky *** 30g droždia (3/4 kocky) *** 1 CL cukru *** 2,5 dl cmaru (alebo kefiru) *** necelý 1dl mlieka *** 1/2CL soli *** 20g zmäknutého masla *** 10g pšeničných otrúb (nemusia byť) ****** obloha podla chuti
POSTUP PRÍPRAVY
Vynikajuuuuce jemne, chrumkave, syte mini-pizze, ktore sa naozaj oplati vyskusat.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Celozrnnu muku si cez vacsie sitko preosejeme do misky. To, co ostane na sitku vratime k muke. Do stredu urobime jamku a rozmrvime do nej drozdie. Zasypeme ho krystal. cukrom a zalejeme vlaznym mliekom (cca 1dl). Na teplom mieste nechame prikryte kysnut asi pol hodinky.
TIP: zvysnu stvrtinu drozdia zabalime do alobalu a do mikrot.vrecka a dame do mrazaku. dobre je napisat si,kolko ho tam mame,lebo mne sa tak zbieraju, tretinky, polovicky a tak. pred pouzitim nechame volne rozmrazit, najlepsie v pohariku alebo na tanieriku, obcas sa stane,ze sa roztecie. no a pouzijem ako cerstve. prip.ked sa vam stane,ze stratite prehlad o mnozstve, drozdova pomazanka to isti ,-) |
![]() |
Kvasok mame vykysnuty. Pridame k nemu zmaknute maslo, cmar alebo kefir (alebo acidko), sol a kludne aj nejake bylinky (ja som dala asi pol CL provensalskych). vymiesime vlacne cesto. |
![]() |
Miesime, miesime,miesime az kym sa cesto neodlepuje od krajov misky. Vymiesene cesto prikryjeme a nechame kysnut,kym nezvacsi objem na dvojnasobok. cca hodinku. (fotka je otrasne nekvalitna,ale fotila som lavou rukou a naslepo :-) |
![]() |
asi po hodine kysnutia... (kedze som sucasne piekla aj kolac, cesto mi naozaj vykyslo ako malo. vacsinou sa mi nechce tak dlho cakat :-/ ) |
![]() |
Cesto vyklopime na pomucenu dosku. jemne ho vysulkame na velky sulanec (nehrat sa s nim, na 3 dotyky a dost)
Rozdelime si ho na 6-12 casti, podla toho ake velke chceme pizze mat. mne vyslo 7 ks, nie 6 ako som si vyznacila. |
![]() |
placky nemusime valkat. len ich rukmi jemne upackame na doske (hrubka cca 5mm) a prenesieme na olejom vymasteny plech,prip. na papier na pecenie.
Cast placiek som potierala paradajkovo-cesnakovo-oreganovou omackou, cast len olivovym olejom, do ktoreho som pretlacila cesnak a dala trosku oregana (tie s olejom mne osobne chutili trosku viac) |
![]() |
a oblozime ako mame radi. my sme mali salamu, listovy (gulickovy) spenat, olivy, nivu a tvrdy syr. Pizze nechame este chvilu podkysnut.(asi 10 min.) |
![]() |
V rure vyhriatej na 180-200 stupnov pecieme 20-30 min. treba odsledovat.
Ja som v elektrickej rure piekla 20 min. pri 180 stupnoch a na 5 min. som teplotu zvysila na 200 a prepla ruru na dolny ohrev,aby boli zdola poriadne chrumkave. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Klaudia R. (kladika) ID 65067 (21.6.2010, 20:52) |
Janicek, ahoj- akurat sme dovecerali minipizze podla tvojho receptu, su vynikajuce- take kolaciky, recept na cesto si zapisujem, je super- a este aj celozrnne, to je super ja som robila s paradajkami, paprikou, baklazanom- ten mi teraz straaasne ide- a syrom, no su vynikajuce super receptik pekny vecer prajeme  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (21.6.2010, 21:23) |
same dobre spravy z vasho kraja to mam radost,ze chutilo. a s tym celozrnnym aspon clovek nema pocit,ze pre seba nic nerobi len si dopraje,ze? skvelu letnu kombinaciu si vymyslelana oblohu pekny vecer aj k vam |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Klaudia R. (kladika) ID 65067 (22.6.2010, 14:44) |
ja baklazanovu pizzu milujem zo vsetkych najviac, len u nas je malokedy v pizzeriach- vlastne ani neviem ci som ju tu niekedy mala, vzdy si ju davam v Italy len tento rok si ju budem musiet pripravovat sama doma, lebo uz radsej nepojdem nikam za hranice a zvlast nie tam kde je take teplo ...ja ked jem celozrnne, tak jednak mi to aj viac chuti, a aj mi to lepsie travi- jeden cas som jedavala len a len celozrnne, raz dokonca halusky- ale tie nechcel nikto jest, dokonca ani ja tak teraz tak miesam tie muky tak papa |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Martina P. (Mata406) ID 48300 (2.6.2010, 19:01) |
Janinka, tak to sú vskutku stráááne chutnučké mini-pizze , práve som ich dopiekla - na želanie . Sranda bola, že pizzu som im sľúbila ešte včera a do receptíku nepozrela, čo tam ide - tak namiesto cmaru/kefíru som bola nútená použiť biely jogurt . /Lucku som poslala síce do obchodu a čo priniesla namiesto kefíru ? - jogurt /- tak som to vzdala a urobila s tým čo mám - ešte, že nepriniesla ovocný no a ďalšia vec .. jeemine to máš aké sítko, že Ti tá múka išla preosiať ? .. ja som už po 5 min bola zúfalá a v miske 100g múky - tak som ešte chvíľu osievala a napokon dosypala špaldovú hladkú - no ale vobec to nevadilo, je teraz ozaj max zdravá a váážne mooc chutná - resp. chutné a tu moje . http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=703963 Ďakujem Ti za úžasný receptík  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (2.6.2010, 20:48) |
juj,tesim sa, ze si vyskusala kefir, jogurt, acidko...to je podla mna v peceni jedno, je to kyslomliecne a ked sa vydarilo,tak je to parada s tym preosievanim, nepreosievam to cez klasicke sitko na muku,ale take sitko s vacsimi ockami no ale super,ze vsetko nakoniec vyslo ako malo a ze ste si pochutnali. dnes som napiekla horu fasirok,takze bude aj na zajtra a potom uz snad konecne napeciem nasim tieto pizze,lebo im o nich basnim uz davno  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Silvia M. (sylweliee) ID 48666, mimibazar.sk/sylweliee (1.6.2010, 18:54) |
..toto vyzera fantasticky.. ako to, ze som to objavila az teraz??? teeeeda.. uz aj tlacim a zajtra peciem..  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (1.6.2010, 19:53) |
Silvika, tak verim,ze bude chutit aspon tak ako nam urcite daj vediet |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Kristina B. (kikababi) ID 52531, mimibazar.sk/kikababi (31.5.2010, 21:12) |
Dakujem za F A N T A S T I C K Ý recept, to cesto nemá chybu je úžasné U nás sa už pizza robí, len podla tohto receptu aj včera sme si pochutnali na nej super super super  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (1.6.2010, 18:02) |
Kristinka, ja dakujem za mily komentar, som velmi rada,ze pizze chutili. aj ja sa na ne coskoro chystam,aby ochutnali aj nasi doma. nikdy by som neverila,ze celozrnne cesto moze byt tak jemnucke  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (9.5.2010, 8:39) |
tak nech chuti aspon tak ako nam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana M. (januska131) ID 11223 (7.5.2010, 19:03) |
zajtra vyskusam,snad sa podaria  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (7.5.2010, 19:52) |
Januska, urcite sa podaria. Len treba dobre vymiesit cesto a nechat ho dost dlho kysnut, lebo ako kazde celozrnne cesto, potrebuje trosku viac casu. ale ten vysledok stoji za to. urcite daj vediet, ako vysli  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Jana M. (januska131) ID 11223 (9.5.2010, 0:46) |
podarili sa mnamkove to bolo dakujem za super tip  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (9.5.2010, 8:38) |
tak to ma velmi tesi  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Zuzana F. (zfilip) ID 96956 (26.3.2010, 8:34) |
Včera som ich robila - boli fakt vynikajúúúúce. Riadne som sa natrápila kým som vymiesila cesto, ale vysledok rozhodne stál za to  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (26.3.2010, 10:54) |
super, Zuzka, som rada,ze si vyskusala a este radsej,ze chutili. mne sa to cesto miesilo celkom dobre,akurat to trvalo trosku dlhsie, kym bolo vymiesene (ale ja som z tych,co ani klasicke cesto nemiesia nejak extra dlho ),ale ako pises,stalo to za to dakujem teda za vyskusanie a za mily komentar  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (23.3.2010, 20:36) |
Ty si sa dnes ale cinila  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (23.3.2010, 22:12) |
len bohuzial tym nespravnym smerom. a teraz musim dobiehat,co som cez den zameskala... nocne pisanie...to je moje  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (24.3.2010, 15:33) |
nohej,to poznam.Ked mam nieco urobit,radsej robim vsetko ine ,len nech hento nemusim  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Klaudia R. (kladika) ID 65067 (23.3.2010, 20:04) |
waw super napad vyskusam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (23.3.2010, 20:23) |
skus, urcite vam bude chutit. slubujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Gabriela T. (nogate) ID 22107 (23.3.2010, 20:00) |
jéj krásne sú, také jednohubky cestíčko vyzerá fajné, vyskúšame Janiku  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (23.3.2010, 20:25) |
hihi,no... take desathubky mozno. ale kludne aj mensie, detom sa budu take mini urcite pacit a to cesto... ako som uz pisala, sama som bola prekvapena,ze je take jemnulinke a lahucke, vobec nie hutne ani tvrde. ale vela zalezi aj od rury, to urcite. kazdopadne, stoji za vyskusanie  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (23.3.2010, 19:46) |
fajny receptik, na pizzu ich nikdy nie je dost esteze sme uz po veceri inak koneeeeeeec  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (23.3.2010, 20:26) |
my sme obedovali o stvrtej,takze vcera sa uz asi nekona....aj ked... chodim tu okolo tych troch kuskov,co zostali a neviem,neviem, ci este jeden mini nepadne za obet uvidim, kedy sa vyberiem spat. este by to chcelo aj kolac ochutnat,ci uz dobre stuhol  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Martina P. (Mata406) ID 48300 (23.3.2010, 18:18) |
jeej to je milené - to sa bude aj mojim babám určite páááčiť - ešte , že som najedená lebo by som zasa skončila na niečom kalorickom  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (23.3.2010, 18:27) |
Mati, urcite vyskusaj, budes prekvapena,ake su jemnucke a chutne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Martina P. (Mata406) ID 48300 (23.3.2010, 20:46) |
to si píš, že vyskúšam - baby takéto ľúbia, tak si myslím, že by nemal byť problém  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (23.3.2010, 22:29) |
akurat som si dala len taku kostovku, kusocek len tak na studeno a aj tak je to fajnucke. ako oblozeny chlebik ja som tak nadsena z toho cesta,ako sa mi podarilo. asi uz budem zakazdym poctivo miesit a donutim sa pockat,kym poriadne vykysne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (23.3.2010, 17:41) |
dakujem, Mati  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Monika Š. (moniqueR) ID 105322, mimibazar.sk/moniquer (23.3.2010, 17:38) |
Takéto mini kočky pizzové som raz chcela i ja robiť, ale šupsla som to na celý plech nakoniec Super zdravšia forma cestíčka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (23.3.2010, 17:40) |
aj ja som si chvilu myslela,ze to upeciem ako klasika velku pizzu,lebo neviem robit viac veci naraz a piekla som aj kolac,ale tak zatala som sa a oplatilo sa. aspon bolo viac chrumkavych krajov a inak,to cesto ma velmi prekvapilo,lebo na to,ze je tam len celozrnna muka,je jemnulinke, nadychane... ani z obycajnej muky sa mi take nepodarilo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Monika Š. (moniqueR) ID 105322, mimibazar.sk/moniquer (23.3.2010, 17:50) |
Tak to je super zrejme to miesenie stálo za to a odvďačilo sa Ti ja tiež už zvyknem, ale kombinovať bielu s celozrnnou, kvôli malému, vtedy to má aj nižší glykemický index a môže zjesť o trošku viac A akú si mala, Janik, múku? Ražnú, pšeničnú, hladkú, strednú, atď.?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (23.3.2010, 18:01) |
no jo, dokonca som sa dnes posnazila aj poriadne vymiesit pouzila som celozrnnu strednu special, taku v bielo-fialovom obale, s obrazkom mlyna, tu kupujem vzdy.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |