Ivana Č. (likerik) ID 39884 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)
zemiakove placky plnene košovskou specialitou
[ recept č. 24963 zo dňa 23.3.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
toto je dalsi nas oblubeny recept. Moje deti to volaju. DEDKO BABKA.
POSTUP PRÍPRAVY
xxx
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
masko v placke |
![]() |
zabalene |
![]() |
košovska specialita ma nazov podla speciality v Kosovskej pivnece(to bola restauracia), ktora uz bohuzial je zlahnuta zo zemou, koli vrtom v bani. Kos je mala dedinka blizko mojho domova a este ako mala som na tuto specialitu velmi rada chodila. Tot original recept: Bravcove maso, slej, sol, horcica, cierne korenie, kysle uhorky na jemno nastruhane, sol. Masko nakrajame na sliziky, ale nie moc dlhe. Na oleji oprazime, o nechame dusit. Mozeme pridat aj feferonku, kto ma rad pikantne. Nepodlevat vodou. Maso si pusti same stavu a pridame sj uhorky. osolime, okorenime. Ked je maso makke a voda uz trosku odparena, pridame poldla chuti horcicu, zalezi kolko mame masa, ale tak 2-3 PL. este chvilu nechame prejs varom a hotovo. Takto mi to nadiktovala moja kamakratka, ktora tam pracovala ako kucharka. |
![]() |
Cesto na babky klasika. Len musi byt prosku tuhsie, lebo musi drzat pokope, ked budeme obracat velke babky. Ja ho robim takto. Pol zemiakov si zomeliem na mixeri, druhu najemno narybajzlujem za struhadle. su potom chutnejsie a citit aj zemiak. Pridam cidulku najemno tiez nakrajanu, cesnak, majoram, sol, vegetu, cierne korenie, nasekanu petrzlenovu vnat, a aj trosku rasce, samozrejme vajicko. Zahustit polohrubou mukou. ja si spravim jednu malu placku ci drzi pokope a podla toho dosypujem muku. Nech nie su moc mukove. A finale! Do plaky vlozime masko, prelozime na polovicu a podavame. Ja to milujem so zavaranym karfiolom a kyslou uhorkou, DOBRU CHUT!!!!!!!! |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Erika S. (Erika121160) ID 132795 (12.5.2012, 20:11) |
...ale čaro Košovskej pivnice je nenávratne preč...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Ivana Č. (likerik) ID 39884 (14.5.2012, 20:34) |
TAK TO HEJ  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Jana G. (jaja99) ID 111479 (12.5.2012, 19:56) |
Košovská špecialita sa stále dá jesť v Koši. Je tam podnik v ktorom to na objednávku spravia a robí to človek, ktorý šéfoval v košovskej pivnici.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Lenka M. (lenqa2608) ID 144212 (5.5.2011, 17:49) |
V nedelu idem robit tuto dobrotu, dufam, ze sa podari, mame to strasne radi. dakujem za inspiraciu!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Ludovít H. (kozliček) ID 86114 (4.4.2010, 15:27) |
Je to dobrý a nie náročný recept.Skoro príde čas aj na repete!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Ivana Č. (likerik) ID 39884 (6.4.2010, 10:49) |
no ja si to tiez myslim. Ja som na tomto recepte vyrasla  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Ján Č. (JanoCico) ID 39499 (29.3.2010, 17:12) |
Ivka ta tvoja kosovska specialitka je super ,vcera som ju robila na obed vsetci sme si pochutili ja robievam na takyto sposob prievidzku specialitu len tam davam aj pecienku.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Ivana Č. (likerik) ID 39884 (30.3.2010, 15:20) |
no u nas by pecienka nepresla. Aspon nie u dedi  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Ján Č. (JanoCico) ID 39499 (30.3.2010, 16:51) |
No ved chalani vyberaju z toho pecienku oni to nelubia  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva B. (evikuk) ID 136451 (25.3.2010, 13:54) |
Ivka dík moc za recept. Košovskú pivnicu aj košovskú som poznala, ale recept nie a nie zohnať. Skúšala som, ale nebolo to ono. Ešte raz dík moc, moc!!!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Ivana Č. (likerik) ID 39884 (25.3.2010, 9:55) |
Moc sa ospravedlnujem, ale nebolo casu vlozit recept. Utekala som do prace. Vcera som bola cely den, tak az dnes ho dodatocne vkladam.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva A. (Eviana) ID 114156 (24.3.2010, 15:55) |
Ďakujem za recept, určite vyskúšam...vyzerá to veeelmi lákavo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (23.3.2010, 22:05) |
myslim,ze som v "co dnes varite" zahliadla,ze Ivka isla do prace, preto nenapisala recept  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Mária M. (maja155) ID 101196 (23.3.2010, 21:49) |
Napíšem Vám môj recept na košovskú: Suroviny - 1 kg bravčové stehno, 2 dcl oleja, 1 stredná cibuľa, 2 PL horčice, 1 KL rasce, MČK podľa chuti, mletá sladká paprika, feferónka, soľ. Postup - na oleji popražíme na jemno pokrájanú cibuľu, pridáme mäso pokrájané na malé rezančeky , orestujeme a pridáme ostatné suroviny. Kedže košovská špecialita sa vyznačuje hlavne svojou rázne pikantnou chuťou, dávame viac feferónky, no samozrejme každý podľa svjho zváženia. Klasická košovská špecialita podávaná v niekdajšej košovskej pivnici sa podávala s chlebom. Dúfam, že som vám niečo poradila, tak hor sa žienky do toho......  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Erika L. (NKA) ID 108477 (23.3.2010, 20:39) |
A možno to je tá špecialita,kto čo dá  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marika S. (finka) ID 64179 (23.3.2010, 20:04) |
tá špecialita asi ušla z taniera aj z postupu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (23.3.2010, 15:34) |
tak to je fakt bohova špecialita keby boli napísane aspon suroviny ale ani ...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva A. (Eviana) ID 114156 (23.3.2010, 15:02) |
No nech nakúkam ako nakúkam do tej placky nevidím... k čomu ma to má inšpirovať? Placky zvládnem ale veď sem capni recept aj na košovskú špecialitu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |