. .. .. .. .. .. .
. .

zemiakove placky plnene košovskou specialitou - RECEPT 24963

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

BRAVČOVÉ MÄSO

ID 39884 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)


zemiakove placky plnene košovskou specialitou


[ recept č. 24963 zo dňa  ]


zemiakove placky plnene košovskou specialitou


POTREBNÉ PRÍSADY

toto je dalsi nas oblubeny recept. Moje deti to volaju. DEDKO BABKA.

POSTUP PRÍPRAVY

xxx

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

masko v placke
zabalene
košovska specialita ma nazov podla speciality v Kosovskej pivnece(to bola restauracia), ktora uz bohuzial je zlahnuta zo zemou, koli vrtom v bani. Kos je mala dedinka blizko mojho domova a este ako mala som na tuto specialitu velmi rada chodila. Tot original recept: Bravcove maso, slej, sol, horcica, cierne korenie, kysle uhorky na jemno nastruhane, sol. Masko nakrajame na sliziky, ale nie moc dlhe. Na oleji oprazime, o nechame dusit. Mozeme pridat aj feferonku, kto ma rad pikantne. Nepodlevat vodou. Maso si pusti same stavu a pridame sj uhorky. osolime, okorenime. Ked je maso makke a voda uz trosku odparena, pridame poldla chuti horcicu, zalezi kolko mame masa, ale tak 2-3 PL. este chvilu nechame prejs varom a hotovo. Takto mi to nadiktovala moja kamakratka, ktora tam pracovala ako kucharka.
Cesto na babky klasika. Len musi byt prosku tuhsie, lebo musi drzat pokope, ked budeme obracat velke babky. Ja ho robim takto. Pol zemiakov si zomeliem na mixeri, druhu najemno narybajzlujem za struhadle. su potom chutnejsie a citit aj zemiak. Pridam cidulku najemno tiez nakrajanu, cesnak, majoram, sol, vegetu, cierne korenie, nasekanu petrzlenovu vnat, a aj trosku rasce, samozrejme vajicko. Zahustit polohrubou mukou. ja si spravim jednu malu placku ci drzi pokope a podla toho dosypujem muku. Nech nie su moc mukove. A finale! Do plaky vlozime masko, prelozime na polovicu a podavame. Ja to milujem so zavaranym karfiolom a kyslou uhorkou, DOBRU CHUT!!!!!!!!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Jablkové zapečené lupienky | zemiakove placky plnene košovskou specialitou | Lečové rezance >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Stanislava H. (stanka264) ID 216341 (14.5.2012, 21:07)
(Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Erika S. (Erika121160) ID 132795 (12.5.2012, 20:11)
...ale čaro Košovskej pivnice je nenávratne preč... :´(
ODPOVEDAŤnahlásiť
Ivana Č. (likerik) ID 39884 (14.5.2012, 20:34)
TAK TO HEJ :-(
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana G. (jaja99) ID 111479 (12.5.2012, 19:56)
Košovská špecialita sa stále dá jesť v Koši. Je tam podnik v ktorom to na objednávku spravia a robí to človek, ktorý šéfoval v košovskej pivnici. (clamp) (D) (sampus)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Denisa H. (deniska0205) ID 210594 (11.4.2012, 10:12)
(flower)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva K. (evik evik) ID 62536 (8.5.2011, 9:09)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (pl) (pl) (pl)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lenka M. (lenqa2608) ID 144212 (5.5.2011, 17:49)
V nedelu idem robit tuto dobrotu, dufam, ze sa podari, mame to strasne radi. dakujem za inspiraciu! (L) (jidlo)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Ludovít H. (kozliček) ID 86114 (4.4.2010, 15:27)
Je to dobrý a nie náročný recept.Skoro príde čas aj na repete! (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Ivana Č. (likerik) ID 39884 (6.4.2010, 10:49)
no ja si to tiez myslim. Ja som na tomto recepte vyrasla :-D (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Ján Č. (JanoCico) ID 39499 (29.3.2010, 17:12)
(Y)Ivka ta tvoja kosovska specialitka je super ,vcera som ju robila na obed vsetci sme si pochutili (Y)ja robievam na takyto sposob prievidzku specialitu len tam davam aj pecienku. (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Ivana Č. (likerik) ID 39884 (30.3.2010, 15:20)
no u nas by pecienka nepresla. Aspon nie u dedi +o(
ODPOVEDAŤnahlásiť
Ján Č. (JanoCico) ID 39499 (30.3.2010, 16:51)
No ved chalani vyberaju z toho pecienku oni to nelubia :-S
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva B. (evikuk) ID 136451 (25.3.2010, 13:54)
Ivka dík moc za recept. Košovskú pivnicu aj košovskú som poznala, ale recept nie a nie zohnať. Skúšala som, ale nebolo to ono. Ešte raz dík moc, moc!!! (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Ivana Č. (likerik) ID 39884 (25.3.2010, 9:55)
Moc sa ospravedlnujem, ale nebolo casu vlozit recept. Utekala som do prace. Vcera som bola cely den, tak az dnes ho dodatocne vkladam. 8-|
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva A. (Eviana) ID 114156 (24.3.2010, 15:55)
Ďakujem za recept, určite vyskúšam...vyzerá to veeelmi lákavo (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Andrea S. (andreyyka) ID 69365 (24.3.2010, 15:50)
(pl) (pl) (pl) (pl) (pl) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (23.3.2010, 22:05)
:^) myslim,ze som v "co dnes varite" zahliadla,ze Ivka isla do prace, preto nenapisala recept :-$
ODPOVEDAŤnahlásiť
Mária M. (maja155) ID 101196 (23.3.2010, 21:49)
Napíšem Vám môj recept na košovskú:
Suroviny - 1 kg bravčové stehno, 2 dcl oleja, 1 stredná cibuľa, 2 PL horčice, 1 KL rasce, MČK podľa chuti, mletá sladká paprika, feferónka, soľ.
Postup - na oleji popražíme na jemno pokrájanú cibuľu, pridáme mäso pokrájané na malé rezančeky , orestujeme a pridáme ostatné suroviny.
Kedže košovská špecialita sa vyznačuje hlavne svojou rázne pikantnou chuťou, dávame viac feferónky, no samozrejme každý podľa svjho zváženia.
Klasická košovská špecialita podávaná v niekdajšej košovskej pivnici sa podávala s chlebom.
Dúfam, že som vám niečo poradila, tak hor sa žienky do toho......
(dance) (dance) (dance)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Erika L. (NKA) ID 108477 (23.3.2010, 20:39)
A možno to je tá špecialita,kto čo dá *-) (tudledudle)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Marika S. (finka) ID 64179 (23.3.2010, 20:04)
,-) ,-) ,-) ,-) tá špecialita asi ušla z taniera aj z postupu ,-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (23.3.2010, 15:34)
tak to je fakt bohova špecialita :-o keby boli napísane aspon suroviny ale ani ... +o(
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva A. (Eviana) ID 114156 (23.3.2010, 15:02)
No nech nakúkam ako nakúkam do tej placky nevidím... k čomu ma to má inšpirovať? Placky zvládnem ale veď sem capni recept aj na košovskú špecialitu :-$
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu