Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)
Jablkové zapečené lupienky
[ recept č. 24961 zo dňa 23.3.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
kyslé jablká * maslo * citrón * hnedý cukor * celozrnná múka * lyžička škorice * mleté orechy
POSTUP PRÍPRAVY
Fajnovučká voňavá jablková zdravá chuťovečka :-)... Vôňu zacítia aj susedia, tak hor sa do toho :-)
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
1. Budete potrebovať kyslé jabĺčka, hnedý trstinový cukor, celozrnnú múku, a ostatné pakšamentíky uvedené v recepte. Kuk hore dievčence. |
|
2. Jabĺčka nakrájajte aj so šupkou, |
|
3. Jabĺčka umyte, nechajte stiecť, |
|
4. Jabĺčka posypte trochou hnedého cukru, |
|
5. vyžmýkajte jeden citrón, premiešajte, nechajte ich chvíľku odstáť. |
|
6. Do vymasteného pekáča nahádžte jablkové štvrťky, |
|
7. a zatiaľ si urobte drobenku z masla, cukru, celozrnnej múky a škorice. |
|
8. Pridajte mleté orechy a premiešajte. Zmes by mala byť sypká a drobivá. |
|
9. Jablká prikryte drobenkou a upečte. Nakoľko si nepamätám, ako dlho som to piekla, určite tých 20-30 minút, pokiaľ jabĺčka nepustili šťavu a cukor neskaramelizoval. |
|
10. Hotovo. Brúúú chuť na zdravé mlsanie. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
| hana h. (hankazk) ID 90615 (17.11.2013, 12:58) |
|
ODPOVEDAŤ |
| Marika S. (finka) ID 64179 (23.3.2010, 20:01) |
Júúúúúúha, to vyzerá fajnovo Vyskúšame, ďakujem |
ODPOVEDAŤ |
| andrea o. (hillary) ID 61659 (23.3.2010, 19:43) |
Marcelka robím podobne a tá vôňa jedna báseň ja ešte pridávam materinu dúšku alebo levanduľu kvet |
ODPOVEDAŤ |
| | Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633, mimibazar.sk/emka (24.3.2010, 10:30) |
Ajoj Andrejka... levanduľový kvet načo? Kvôli vôni alebo aróme? Netuším |
ODPOVEDAŤ |
| | | andrea o. (hillary) ID 61659 (24.3.2010, 17:52) |
Marcelka ja to tam dávam len kvôli vôni ja viem že jabĺčka a škorica sú čo sa týka vône neprekonatelné ale ja si tam šupnem aj ten levandulkin kvietok |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633, mimibazar.sk/emka (25.3.2010, 10:12) |
Andrejka, levanduľa priamo z Provensálska? |
ODPOVEDAŤ |
| | | | | andrea o. (hillary) ID 61659 (25.3.2010, 15:37) |
...nie nie Marcelka z môjho balkónika ale ten tip čo rastie v Provensálsku ...vlastne aj tá myšlienka hodiť kvietky do ovocia je odtiaľ |
ODPOVEDAŤ |
| Martina P. (Mata406) ID 48300 (23.3.2010, 14:55) |
výborná mňamina |
ODPOVEDAŤ |
| Monika Š. (moniqueR) ID 105322, mimibazar.sk/moniquer (23.3.2010, 14:51) |
Marcelka, tak takéto zdravé mlsanie by som hneď teraz prijala, bo kafé na stole mám a chuť na niečo sladkééé Apropo, taký krájač na jabĺčka, ale umelý sme i my mali kedysi, ale niekam zmizol Ako malá som si rada jabĺčka tak krájala |
ODPOVEDAŤ |
| | Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633, mimibazar.sk/emka (23.3.2010, 15:05) |
Monika, bo aj ja kafíčko na stole mám už asi desiate, sákriš ... čo mám robiť, keď kafíčko milujem.... každý má asi nejakú drogu |
ODPOVEDAŤ |
| anka m. (ANKA M.) ID 132725 (23.3.2010, 14:13) |
Fíha Marcelka zas niečo zdravé, ešte ma zaujal ten krájač kde sa také niečo dá kúpiť? |
ODPOVEDAŤ |
| | Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633, mimibazar.sk/emka (23.3.2010, 14:15) |
Ahoj Anička, tento krájač má hádam sto rokov , kúpila som ho dávno dávno v Ikei, ale už som videla podobné v domácich potrebách... Urob kuk, určite podobný zoženieš, je to výborná pomôcka, ak máš veľa jabĺk. Krájač je vynikajúci aj na hrušky, je veľmi ostrý už x rokov a jemne krája ovocie, aj keď je veľmi šťavnaté... papa |
ODPOVEDAŤ |