Ludmila M. (ludkagut) ID 9249 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)
Somloi haluska
[ recept č. 24864 zo dňa 20.3.2010 ] PRO INSPIRACI
POTREBNÉ PRÍSADY
3 korpusy : biely, orechovy, kakaovy \r\nvanilkovy krem :5 dl mlieka, 4 zltka, 150 g cukru, 80g hl. muky, polovica vanilky, citronova kora\r\nsirup, 250 ml vody, 200 g cukru, 100ml rumu \r\nnapln, 80 g hrubo mletých orechov, 80 g hrozienok (naložíme deň vopred do 100 ml rumu,1-2 lžice kakaa na posypanie vrchného plátu\r\nčokoládova poleva:150 g čokolády, 250 g cukru, 150 ml vody \r\nsahaca
POSTUP PRÍPRAVY
racept mam z netu, robila som uz vela krat a vzdy mal velky uspech, v chladnicke by mal vydrzat tyzden, ale u nas bolo maximum 4 dnie v original recepte bolo pisane hotove korpusy, tak som robila, klasiku, moje piskotove cesto
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
korpus, 5vajec, 280 g cukru, vanilkovy cukor, 350g hl. muky, kypriaci prasok, 2 dcl horucej vody(prevarenej),2dcl oleja
slahame zltky s cukrom do peny |
![]() |
postupne pridavame po malych mnozstvach vodu( trva to cca 10 min.) |
![]() |
do vyslahaneho pridame olej, dalej uz neslahat, primiesame metlickou muku s PDP |
![]() |
jemne zaslahat sneh z bielkov |
![]() |
nechcelo sa mi robit 3 korpusy, tak som cesto rozdelila na 2 casti, do jednej som pridala zomlete orechy cca 50g a do druhej 2-3 pl kakaa |
![]() |
uvarime sirup a nechame vychladnut |
![]() |
mlieko ,vanilku, cukor a citronovu koru dame prihrievat, opatrne aby sa to nezrazilo, ja som pouzila susenu koru cca 1 KL, ak pouzijete koru treba ju po vychladnuti vybrat, do vychladnuteho pridat zltka a mukua znovu dat varit, kasu nechat vychladnut |
![]() |
korpusy som rozrezala na 3, korpus sa poleje sirupom, potrie van, kremom, posypat nahrubo posekanymi orechmi a hrozienkami namocenymi v rume, postupne vrstvime a prekladame orechovy a kakaovy korpus, vrchnu vrstvu iba posypeme kakaom.
ja som to davala do misy, ale moze sa dat len na alobal a zabalit, nechat v chladnicke aspon 12 hodin |
![]() |
x |
![]() |
polievkovou lyzicou vykrajujeme halusky, ktore podavame poliate cokoladovou polevou( zabudla som fotit, ta moja je velmi riedka, robila som ju velmi rychlo a len od oka, ked ju urobite podla receptu, vyzera uplne inak) a slahackou |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |