
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Ludmila M. (ludkagut) ID 9249 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Somloi haluska[ recept č. 24864 zo dňa 20.3.2010 ] PRO INSPIRACI ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 3 korpusy : biely, orechovy, kakaovy \r\nvanilkovy krem :5 dl mlieka, 4 zltka, 150 g cukru, 80g hl. muky, polovica vanilky, citronova kora\r\nsirup, 250 ml vody, 200 g cukru, 100ml rumu \r\nnapln, 80 g hrubo mletých orechov, 80 g hrozienok (naložíme deň vopred do 100 ml rumu,1-2 lžice kakaa na posypanie vrchného plátu\r\nčokoládova poleva:150 g čokolády, 250 g cukru, 150 ml vody \r\nsahaca POSTUP PRÍPRAVY racept mam z netu, robila som uz vela krat a vzdy mal velky uspech, v chladnicke by mal vydrzat tyzden, ale u nas bolo maximum 4 dnie v original recepte bolo pisane hotove korpusy, tak som robila, klasiku, moje piskotove cesto OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() korpus, 5vajec, 280 g cukru, vanilkovy cukor, 350g hl. muky, kypriaci prasok, 2 dcl horucej vody(prevarenej),2dcl oleja slahame zltky s cukrom do peny ![]() postupne pridavame po malych mnozstvach vodu( trva to cca 10 min.) ![]() do vyslahaneho pridame olej, dalej uz neslahat, primiesame metlickou muku s PDP ![]() jemne zaslahat sneh z bielkov ![]() nechcelo sa mi robit 3 korpusy, tak som cesto rozdelila na 2 casti, do jednej som pridala zomlete orechy cca 50g a do druhej 2-3 pl kakaa ![]() uvarime sirup a nechame vychladnut ![]() mlieko ,vanilku, cukor a citronovu koru dame prihrievat, opatrne aby sa to nezrazilo, ja som pouzila susenu koru cca 1 KL, ak pouzijete koru treba ju po vychladnuti vybrat, do vychladnuteho pridat zltka a mukua znovu dat varit, kasu nechat vychladnut ![]() korpusy som rozrezala na 3, korpus sa poleje sirupom, potrie van, kremom, posypat nahrubo posekanymi orechmi a hrozienkami namocenymi v rume, postupne vrstvime a prekladame orechovy a kakaovy korpus, vrchnu vrstvu iba posypeme kakaom. ja som to davala do misy, ale moze sa dat len na alobal a zabalit, nechat v chladnicke aspon 12 hodin ![]() x ![]() polievkovou lyzicou vykrajujeme halusky, ktore podavame poliate cokoladovou polevou( zabudla som fotit, ta moja je velmi riedka, robila som ju velmi rychlo a len od oka, ked ju urobite podla receptu, vyzera uplne inak) a slahackou OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
![]() | Slávka S. (drac1ca1) ID 105526 (21.3.2010, 12:04) |
Zbožňujem tento dezert, skúsim ho doma spraviť aspoň ušetrím peniažky ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |