Martina P. (Mata406) ID 48300 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov)
Jednoduché morčacie stehno na hubách a zelenine
[ recept č. 24837 zo dňa 20.3.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
* caa 1 kg mor.stehien /dá sa použiť i brav.maso/ * 1 cibuľa * 2 strúčiky cesnaku * bylinkové korenie * vegeta * ml.zázvor * 3 trojuholníky smot.syra * 1 balík mraz zelenina * 2 hrste sušených hríbov *
POSTUP PRÍPRAVY
- skor na inšpiráciu ... morčacie stehná majú veľmi chutné masko - používam hlavne namiesto brav.masa ... dosť často sú opomínané hlavne kvoli tým kostičkám čo majú - tak ja si ich pripravujem veeľmi jednoducho
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
- zo stehienok / ja som mala takéto 2 kusy/ dám dolu kožu a ochutím vegetou a bylinkovým korením |
![]() |
- na troške oleja prudko opečiem z oboch strán, aby sa nám uzatvorili póry a masko zostalo šťavnaté |
![]() |
- podlejem vodou, zakryjem pokrievkou a nechám dusiť |
![]() |
- keď je asi na polovicu hotové - pridám cibuľu na plátky, nakrájaný cesnak a hríby, ktoré som mala predtým namočené vo vode - i s tou vodou |
![]() |
- keď už do maska ide ľahko vidlička, vykostím ho - povyťahujem z neho tie drobné kostičky a nakrájam |
![]() |
- vrátim do hrnca s výpekom |
![]() |
- pridám zeleninu /ja som mala hrášok, mrkvičku a fazuľové lúsky/ a dodusím nech je zelenina chrumkavá - keď treba podlejem vodou, koľko chcem šťavy |
![]() |
- ešte samozrejme ochutím - podľa chuti vegetou a asi 1 ML ml.zázvoru/zarovno/ |
![]() |
- nakoniec v šťavičke nechám rozpustiť 3 trojuholníky syra, ktorý nám to zahustí a zároveň pridá jemnú chuť .... takto syrom zahusťujem veľmi rada - bez múky, solamylu, je to chutné ... a hotovka - absolútne super je k tomu vhodná príloha - kari ryža |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Ivana F. (Piso) ID 9933 (2.6.2010, 14:37) |
Už som robila aj z morčacieho stehna, výborné lepšie ako z pŕs, u nás veľmi oblúbené a veľmi často. Ešte raz ďakujeme za inšpiráciu. Odporčam vyskúšať.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martina P. (Mata406) ID 48300 (2.6.2010, 18:23) |
Ahoj Ivanka - tak som naozaj potešená, že sa tak ujal i u Vás tento jednoduchý receptík - ja osobne to mám tiež radšej z toho stehna ako z pŕs, je to také trošku šťavnatejšie masko Ďakujem za správičku  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martina P. (Mata406) ID 48300 (24.5.2010, 14:57) |
Ďakujem Michaelka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Ivana F. (Piso) ID 9933 (6.4.2010, 19:13) |
Myslela som výborné a nie výrobné.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Ivana F. (Piso) ID 9933 (6.4.2010, 19:13) |
Mäsko bolo výrobné, všetkým veľmi chutilo. Robila som z morčačích pŕs ale určite vyskúšam aj zo stehna. Odporúčam vyskúšať. ďakujeme za inšpiráciu.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martina P. (Mata406) ID 48300 (6.4.2010, 20:49) |
Ďakujem Ivanka veľmi ma teší, že chutilo - veru s prskami to musela byť super - je to ozaj také jednoduché a vďačné papaníčko  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Monika Š. (moniqueR) ID 105322, mimibazar.sk/moniquer (21.3.2010, 13:46) |
Nerobila som ešte zo stehna, len prsia morčacie... je stehno jemnejšie, Maťka? Lebo máme radi rôzne dusené maská  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martina P. (Mata406) ID 48300 (21.3.2010, 13:53) |
morčacie je vo všeobecnosti trošku suchšie masko, preto i tieto stehienka radšej dusím / a najskor opečiem, aby zostalo šťavnaté/ a keď ich pečiem tiež najskor opečiem na panvici, nech zostane všetko v nich a nepustí šťavičku - používam ho ako náhradu brav. masa, pretože je ľahšie .... i keď musím povedať, že určite sa dlhšie varí ako bravčové - ale je chutné - tiež sa dá urobiť na mnoooho sposobov - toto je moc jednoduchý receptík i na prípravu keď sa kúpia stehienka s kosťou - lebo za surova to vyťahovať je des  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Monika M. (Michalikova) ID 76425, mimibazar.sk/michalikova (20.3.2010, 21:13) |
Maťka aj ja rada,zamieňam bravčové mäsko za morčacie hlavne kvôli Samkovi . no a toto vyzerá super mňááám zeleninkové mäsko a ten syrček na záver vyskúšam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martina P. (Mata406) ID 48300 (21.3.2010, 7:26) |
presne i ja som si tak zvykla mám rada i brav. - ale teraz už ozaj pomenej ho kupujem a toto je super náhrada a rozhodne ľahšie stráviteľná a tento receptík je úúúplne jednoduchý - mojej rodinke tak tiež chutí pripravené Ďakujem Monika  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Gabriela T. (nogate) ID 22107 (20.3.2010, 19:54) |
Maťka, morčacinku my veru ľúbime ... a hlavne domácu, inú ani nepapáme toto muse byť fajnotka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martina P. (Mata406) ID 48300 (20.3.2010, 20:30) |
u nás tiež morčacina ide - toto je také vskutku moooc jednoduché papaníčko, čo stíham robiť popri upratovaní ale chutnučké bolo Ďakujem Gabika  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Darina B. (danda3) ID 104195 (20.3.2010, 17:43) |
Ja som morčacie nerobila, ani nepamätám, veru by bolo treba trošku zmeny, keďže stále varím z kuraciny, a všimla som si, že máš viac receptov z morčacieho, budem sa musieť poobzerať po obchode a vyskúšať niečo nové...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martina P. (Mata406) ID 48300 (20.3.2010, 18:13) |
Tiež mám rada kuracinu - len potrebujem občas zmenu a tieto stehná /hlavne tými nahrádzam brav. maso/ - sú chutné a pritom oveľa ľahšie na trávenie ako práve to brav., ktoré kupujem už ozaj máličko /hoci príležitostne si ukuchtíme i normál klasiku, aby nám ľúto nebolo Morčacie masko akékoľvek som si obľúbila a rodinke chutí tiež, takže som rada  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Mária M. (likavka) ID 53375 (20.3.2010, 15:05) |
zaujimave mam na druhu nedelu obedik vdaka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martina P. (Mata406) ID 48300 (20.3.2010, 15:13) |
Ahoj Marika - je to i veeľmi jednoduché a zároveň chutné - veľa ľudí odraďujú práve tie kostičky - ale tu sa to v podstate varí samo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Mária M. (likavka) ID 53375 (20.3.2010, 15:31) |
u nas dostat vykosterne morčacie stehna,sušenych hubov mame dost,tak sa tešim.Skoda že nemam rezervu v mrazaku.Ale čo vydržime...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Martina P. (Mata406) ID 48300 (20.3.2010, 18:14) |
vidíš - to musím mrk - - možno som doteraz natrafila iba takto, pozriem i ja - to bude jednoduchšie potom  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |