melania l. (lararuby) ID 130989 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)
CERVENA KAPUSTA KU KACKE*****
[ recept č. 24764 zo dňa 19.3.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Menšia hlávka červenej kapusty,bravčová masť,soľ,rasca,cukor,ocot,suché biele víno alebo voda
POSTUP PRÍPRAVY
Kapustu rozkrojíme na štvrtky,vykrojíme hlúbik a pokrájame na rezance.Do rajnice dáme masť,necháme rozpáliť,pridáme kapustu a osolíme.Na plameni chvíľu restujeme,podlejeme vínom-vodou,pridáme rascu a dusíme.Kedže my nemáme radi blatovú rozvarenú,striehneme,aby sa to nestalo.Ak je treba,občas pokrstíme -vínom alebo vodou.Ku koncu dochutíme cukrom a octom ako máme radi. Ja ju robievam len ku kačici alebo husi,hodí sa k ťažšiemu mäsu.
DOBRU CHUT
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
![]()
udusená kapustička
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Iveta K. (ivetka001) ID 90150 (21.3.2010, 16:31) |
Melanka, ďakujem za recept, mne sa červená kapusta akosi nedarí, tak sa jej vyhýbam. Ale tvoj receptík vyskúšam .  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | melania l. (lararuby) ID 130989 (29.3.2010, 17:30) |
Spočiatku aj mňa odradzala,ked som niekde videla takú blatovú rozvarenú,ale troška praxe a ide to,tak neboj,voda krátky,neutopíš.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jarmila P. (jatea) ID 106659 (19.3.2010, 8:28) |
Robievam tiež takto, ale na masti ešte orestujem aj cibuľu. Kapustička je výborná . Ale víno som nedávala, nabudúce určite skúsim  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Ivana M. (ivula*) ID 14871 (19.3.2010, 12:07) |
Jarka, aj ja pridávam aj cibuľku, ale nakoniec podlievam červeným vínom. To dodá kapuste výbornú chuť. Vyskúšaj  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Jarmila P. (jatea) ID 106659 (19.3.2010, 17:29) |
Určite vyskúšam s vínkom. Takúto kapustu si robím aj k pečenému bravčovému  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  | Ivana M. (ivula*) ID 14871 (24.3.2010, 14:46) |
aj ja, ku pečenej krkovičke, mňam... ale potom zbohom línia Krásny deň!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  |  | Jarmila P. (jatea) ID 106659 (25.3.2010, 8:42) |
Veru, zbohom línia , ale keď je to také . Našťastie to robím len zriedka |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | melania l. (lararuby) ID 130989 (21.3.2010, 16:35) |
Ja skoro všetko bez cibule-varenej,dusenej,lebo polovička neznáša.Cervenú robím len k pečenej kačke-husi,ináč len bielu kvasenú,mám ju aj v receptoch.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |