. .. .. .. .. .. .
. .

Tarhoňa-ako na ňu? - RECEPT 2475

Lucia H. (Luc2) ID 5741
.
mimibazar.sk/luc2
Oblasť: Považská Bystrica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 25.8.2006
Naposledy: 1.2.2016 16:06
Aktualizácia: 9.2.2015 11:14
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 101
RODINNÉ FOTOGRAFIE 3
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 1
RECEPTY 572
NÁVODY 0

RYŽA A CESTOVINY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)


Tarhoňa-ako na ňu?


[ recept č. 2475 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

Maminy, poraďte mi ako robíte tarhoňu? Ja si ju pamätám ešte z čias školských jedální, takú sfarbenú do hneda a mala super chuť. Ja ju žiaľ varím len ako cestovinu v osolenej vode. Za všetky rady, díky.:o)))

POSTUP PRÍPRAVY

:o)
<< Vynikajúci hroznový koláčik | Tarhoňa-ako na ňu? | Syrová roláda na sviatočný stôl >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Klára V. (samose) ID 254446 (17.3.2013, 10:55)
(Y) (Y)výborne ste poradili, dnes to skúsim aj ja (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Andrea K. (sova 11) ID 20402 (10.11.2007, 19:31)
Moja mama robi tarhonu podobne ako ryzu. Na oleji oprazi tarhonu do hnedkava , posoli a zaleje vodou a dusi pod pklickou do makka.
ODPOVEDAŤ
monka o. (sestrička) ID 24072 (12.10.2007, 22:17)
(pusa) (kytara) (hadka) (jazyk) (radost)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (12.10.2007, 9:41)
Dievčatá, včera som tarhoňu robila a konečne sa to podobalo na to, čo som hľadala. Opražila som ju na troche oleja, zaliala vodou ako ste radili a pridala som aj bujón. Mňam (PL) Ešte raz díky!! (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Darina R. (dadulka19) ID 8655, mimibazar.sk/dadulka19 (12.10.2007, 9:45)
Si šikulka (clamp) a cítila si sa ako v škole?
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (12.10.2007, 9:52)
;-) ;-) ;-) no comment (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Darina R. (dadulka19) ID 8655, mimibazar.sk/dadulka19 (12.10.2007, 9:38)
tarhoňu robím tiež,že najprv opražím cibuľku,potom na to tarhoňu,ked zhnedne zalejem vodou a varím,kým sa voda nevyparí (PL)..moja malá takú tarhoňu miluje,jedáva ju samotnú a objednala si ju aj na zajtrajší obed.... (X) (C) (C) (C)
ODPOVEDAŤ
Erika Dirdová (serafina) ID 16771 (12.10.2007, 12:58)
aj...Ja takto robím..ako Ty..ešte aj ..slov.ryžu..tiež ...tak isto..robievam..!...a ..je veľmi (jidlo)
ODPOVEDAŤ
Stanka G. (xsara) ID 20528 (11.10.2007, 21:39)
Ja tarhoňu pripravujem tak, že surovú opražím na oleji až kým nezačne hnednúť a tak zalejem vodou. Osolím a dám do toho jednu celú cibuľu. Vody dávam vždy tak 2-3 cm nad povrch tarhone a varím do zmäknutia. Tak isto pripravujem ryžu.
ODPOVEDAŤ
hana d. (darius) ID 9529, mimibazar.sk/darius (12.10.2007, 12:46)
s týmto nemám problem robím to tak isto....ale skour ma zaujím a slovenská ryža stale ju mám rozvarenu...porad ako???
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (12.10.2007, 13:47)
Hanka, záleží aj od firmy. SKús kúpiť tú istú firmu ako kupuješ aj tarhoňu, možno sa Ti nerozvarí. (PL)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (9.10.2007, 9:13)
Ďakujem ešte raz, aj tým čo ste mi písali do odkazov. (L) Lucia
ODPOVEDAŤ
Ľubica R. (porfin) ID 23018 (9.10.2007, 7:46)
Tarhoňu -suchú-najprv opražím na malom množstve oleja, /ak chceš aj nadrobno nasekanú sibuľku/ ˇ- musíš stále miešať- a ak trocha zhnedne, osolíš, zaleješ vodou asi 1-2 cm, nad tarhoňu a pod pokličkou dodusíš.

Možno je aj iný spôsob ale takto to robím ja. (hello)
ODPOVEDAŤ
Eva S. (kao) ID 1893, mimibazar.sk/kao (8.10.2007, 21:26)
Ja Lucii ďakujem za otázku a ostatným maminkám za odpovede.. tiež som chcela vedieť, ako sa robí tarhoňa-príloha. ;-)
ODPOVEDAŤ
Majka S. (skyvka) ID 4227, mimibazar.sk/skyvka (8.10.2007, 20:43)
Robi sa presne tak ako ryza. Oprazis na troske oleja, tak aby si zacitila, ze pod vareskou ti beha kazde zrno zvlast. Ja este sparim nakrajanu cibulu a zmiesam s oprazenou tarhonou, osolim, zalejem vodou asi 1 cm nad tarhonou a dusim 20min.
ODPOVEDAŤ
hana d. (darius) ID 9529, mimibazar.sk/darius (12.10.2007, 12:47)
A ako robíš slovensku ryžu stale sa mi rozvarí. vdaka.
ODPOVEDAŤ
Marcela K. (amalka1) ID 1612, mimibazar.sk/marcelak (8.10.2007, 23:36)
presne tak, ako ryžu
ODPOVEDAŤ
Michaela Z. (michy) ID 20515 (8.10.2007, 20:30)
Ja ju tak isto oprazim na oleji do zlato-hneda, potom zalejem vodou, osolim, okorenim a pridam pretlaceny cesnak. Je to nieco uzasne. Dobru chut :-)
ODPOVEDAŤ
Perla R. (ladyrs) ID 11748, mimibazar.sk/ladyrs (8.10.2007, 20:11)
Ja si okrem soli a čierneho korenia pridávam aj majoránku. Nie veľa, len štipku.
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (8.10.2007, 18:01)
žienky, ďakujem (Y) |:o)
ODPOVEDAŤ
Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (8.10.2007, 17:36)
ja si vezmem pohár tarhone a oprazim ju do hneda na tuku - nie vela!!! len trosku tuku...taku 1 lyzicu az dve oleja...potom podlejem hrncekom a pol vriacej vody a osolím.... sup pod pokrievku na 20 min.... (hello)
ODPOVEDAŤ
Katarína V. (katkav) ID 176, mimibazar.sk/katkav (8.10.2007, 17:36)
Ahoj Luci. Dúfam, že ti trošku pomôžem. U nás doma tarhoňu milujú ešte viac ako ryžu, takže ju robím pomerne často :-) Na oleji si speníš cibuľu až do zlatista. Potom pridáš tarhoňu, chvíľu ju opekáš a pri tom premiešavaš.Opekaním chytí peknú farbu .To môžeš robiť na prudkom ohni. Napokon ju zaleješ raz takým množstvom horúcej vody. / ja dávam rozpustený slepačí bujón, má to lepšiu chuť /.Premiešaš, posolíš, po prípade okoreníš , dáš na úplne slabý oheň a prikryješ vrchnákom. Počas varenia ju občas zľahka premiešaj a ochutnaj :-) :-) :-) :-) Prajem dobrú chuť (jidlo) (jidlo)
ODPOVEDAŤ
hana d. (darius) ID 9529, mimibazar.sk/darius (12.10.2007, 12:49)
ahoj ja ta poprosim o radu ako robíš slovensku ryžu?? ta sa mi stle rozvarí.
S tarhonou nemám problem.
ODPOVEDAŤ
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (8.10.2007, 17:31)
Moj manzelik tarhonu miluje.......no ja ju stale neviem.uz som sto krat stala pri babke ked ju robi,ale mne to nejako este nejde. *-)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (8.10.2007, 17:34)
ľubka a ako ju robí?
ODPOVEDAŤ
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (9.10.2007, 10:42)
Idem na Slovensko na dalsi tyzden......urcite bude k obedu,tak to zistim a napisem :-)
ODPOVEDAŤ
Martina Z. (mata198511) ID 20128 (8.10.2007, 17:19)
Vyskúšaj a uvidíš
:-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (8.10.2007, 17:22)
práve dnes som to skúšala aj opražiť, ale tú slovenskú ryžu , však to by malo byť jedno. Ale dala som tam dosť vody. Nabudúce skúsim takým pomerom ako robím ryžu a uvidím, či to bude lepšie. (PL) Naozaj mi to v tej škole chutilo. Síce je to pekných pár rokov ,ale tú chuť si ešte teraz dokážem predstaviť. (jidlo)
ODPOVEDAŤ
erika d. (ekira) ID 16224 (8.10.2007, 17:27)
pametam si este ked som chodila na prax zo skoly,ze tarhonu davali na pekac a potom do truby ...zvysok neviem uz je to par rokov dozadu ;-)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (8.10.2007, 17:29)
Vidíš Erika, veď niekto robí aj ryžu v trúbe, tak je možné, že aj tarhoňa sa dá. Len ako? a na koľkO? *-)
ODPOVEDAŤ
Darina R. (dadulka19) ID 8655, mimibazar.sk/dadulka19 (12.10.2007, 9:43)
Luci,ano,dá sa robiť aj v trúbe,presne ako ryža.Na šporáku len opražíš cibuľku a tarhoňu,zaleješ vodou a šups s tým do trúby.Robievam tak,ked pečiem aj niečo iné v trúbe,len kvoli ryži sa mi neoplatí vykurovať kuchyňu trúbou... (jidlo)
ODPOVEDAŤ
erika d. (ekira) ID 16224 (8.10.2007, 17:44)
tak som vytiahla technologiu pre 2 a 3 rocnik sou :-) a nasla som tam ze tarhonu oprazis zalejes vodou a da sa do horucej truby zakryta pocas dusenia sa nema miesat podla mna tak na 15 minut a potom kukni ci je uz hotova (H)
ODPOVEDAŤ
katarina h. (katka01) ID 18377 (12.10.2007, 15:57)
Parada, v tej trube sa mi to paci. Mame doma strasnu zimu, aspon sme sa zohriali v kuchyni. Teraz trocha pozehlim v spalni a vykurim zas tam. :-)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (8.10.2007, 17:14)
Baby, díky (L) Ale ja mám taký pocit, že ona bola trošinku taká tvrdšia a chrumkavejšia v tej škole *-)
ODPOVEDAŤ
erika d. (ekira) ID 16224 (8.10.2007, 17:15)
tak asi bola este surova :-D ;-)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (8.10.2007, 17:19)
(smich) (smich)
ODPOVEDAŤ
Martina Z. (mata198511) ID 20128 (8.10.2007, 17:13)
Ahojky, my ju tiež zvykneme takto opražiť, je potom fajnučká (L)
ODPOVEDAŤ
erika d. (ekira) ID 16224 (8.10.2007, 17:11)
ja robim tarhonu tak ze ju oprazim na troske oleja do zlatohneda,zalejem vriacou vodou a zakryte dusim na malom ohni.vodu davam tak ako pri vareni ryze...1 pohar tarhone =2 pohare vody :-)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu