. .. .. .. .. .. .
. .

***BUREK-PITE balkanska domaca pochutka*** - RECEPT 24600

alije k. (alka36) ID 79302
.
Oblasť: Martin
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 28.1.2009
Naposledy: 20.2.2017 17:36
Aktualizácia: 27.4.2012 0:44
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 3
RODINNÉ FOTOGRAFIE 98
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 63
NÁVODY 0

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)


***BUREK-PITE balkanska domaca pochutka***


[ recept č. 24600 zo dňa  ]


***BUREK-PITE balkanska domaca pochutka***


POTREBNÉ PRÍSADY

***CESTO*** 500g hladkej muky special***300-320ml teplej vody***2 K.L. soli ***POROVA PLNKA***2-3 pory***2 pochutkove smotany***2 vjicka***sol ***SPENATOVA PLNKA***500g cerstveho spenatu***2vajicka***150g balkanskeho syra***sol ***NA POTIERANIE***125g masla***1dcl oleja

POSTUP PRÍPRAVY

Toto je balkanska domaca specialita,ktora sa robi na rozne sposoby. Ja robievam domace valkane cesto.Tieto plnky su u nas najoblubenejsie.Robievaju sa este z mleteho masa, kapustova a pod.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Z muky,soli a teplej vody si zamiesime cesticko.Ked sa nam suroviny pekne spoja,cesto este 5min na doske spracuvavame. Vznikne nam pekne pruzne leskle cesticko,ktore potrieme troskou oleja a zabalime do folie.Nechame odpocinut 2hodiny
Zatial, kym cesticko odpociva ,pripravime si plnku.Ak si vyberete porovu, tak por si nakrajame na kusky
Do hrnca dame trosku oleja a por podusime na miernom ohni asi 15minut. Nechame vychladnut.
Do vychladnuteho poru pridame 2 pochutkove smotany a 2 vajicka .Osolime podla chuti a vsetko spolu premiesame
Rozpustime si maslo.Ja rozpustam na miernom ohni a ked ma uz peknu zlato-hnedu farbu a nadherne vonia,pridam olej a otstavim z ohna.
Ak si vyberete spenatovu plnku,tak spenatove listy umyjeme
Nakrajame nadrobno,pridame syr,vajicka a sol. Vsetko spolu premiesame
Hotova plnka
Oddychnute cesticko je krasne elasticke,dobre sa snim pracuje
Z cesta si urobime takehoto hadika,ktoreho rozdelime na 16 casti. Burek sa sklada z 3 casti. Spodna cast je zo 6 guliek. Druha cast je z 5 guliek a vrchna tiez z 5 guliek
Z kazdej casti si vyformujeme gulky
taketo gulky
A takto si ich poukladame na pomucenu dosku
Prikryjeme foliou,aby nam pocas pripravy nevyschli
A zaciname s valkanim spodnej casti na ktoru potrebujeme 6 guliek.Gulku ponorime do muky, takto ju obalime v muke
polozime na pomucenu dosku
a rozvalkame na velkost asi priemer 20cm
Vyvalkame si 6 placiek
Zacneme potierat placky s pripravenym maslom.Potrieme placku,ktora bude naspodu. Na nu polozime druhu placku,prstami jemne popritlacame,potrieme maslom a prikryjeme tretou plackou a takto vrstvime ukladame naseba-vrchna sa uz NEPOTIERA
takto kladieme naseba a prstami jemne popritlacame
takto natierame
tu je 6 placiek nachystanych na valkanie spodneho platu.Takymto istym sposobom si pripravime aj placky na druhy a vrchny plat,ale tie len s 5 gulkami
na pomucenej doske si vyvalkame spodny plat ,ktory bude trochu vacssi ako je plech.Plech si vymazeme maslom
Plat dame na vymazany plech
Pofrkame maslom
Na to dame druhy plat vo velkosti plechu,ktory je z 5 guliek
na to plnku,podla toho ktoru sme si vybrali.Toto je porova,ktoru pofrkame maslom
Treti plat ja najvacssi.Je tak asi o 30cm vacssi ako plech
Plat polozime na plnku tak,aby kraje boli zaroven plechu a stred je vlnity.Stred jemne prstami podla potreby formujeme-nadvyhujeme.
Vrchny a spodny plat takto jemne stacame-spajame kraje
Cele to pofrkame maslom.Kraje maslovackou natreme a vlozime to vyhriatej rury. pecieme na 200st priblizne 45min dozlatava
upecene do zlatava
Prikryjeme FOLIOU a utierkou a nechame postat aspon 20min
Tu su hotove aj s porovou aj spenatovou plnkou. Ja robievam naraz aspon na dva plechy. Je to narocnejsia pochutka na pripravu,ale kto sa rad pohra s cestom ako ja :) moze si potom pochutit. Je to vyborne


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< ***ORIESKOVY SEN-torta*** | ***BUREK-PITE balkanska domaca pochutka*** | ***COKOLADOVA TORTA*** >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
gerekova n. (gerekova22) ID 219870 (6.12.2012, 21:38)
(Y) (Y) (Y) (Y) mnam vyzera to vyborne
ODPOVEDAŤ
tina P. (sarahtinna) ID 34063, mimibazar.sk/sarahtinna (20.5.2010, 10:15)
:-) :-) :-) :-) same mnamky mate v receptoch (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Marianna S. (Marijanna) ID 49716 (18.4.2010, 15:00)
Svaka cast za kore :) ja kupujem,este som nekusala robit,ale tu pitu zeljnicu zboznujem so spenatom mnamota :) a mate vela dobrych receptov take-gravce na tavce :) :) :) :) :) Prebranac nepridas??? ja ho mam ale nie s foto postupom a nemas nahodou recept bol v relacii debeli a srecni,ale nemam ani casopis ani som nenasla na nete,vola svekrino oko,nepeceni orechy,kokos smokve mozno sa niekde najde hmmm je suprovy,bola by som vdacna paaaaaaaaaa (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
alije k. (alka36) ID 79302 (18.4.2010, 16:08)
Kym som sa nenaucila robit Pite z takehoto cesta ,tak som robila z kysnuteho ,tahaneho aj z kupovaneho -kore, ale taketo je najlepsie :-) Gravce tavce robievam :-) manzel zboznuje :-) ked budem robit nafotim postup :-) a na ostatne dobrotky nemam recepty, tie nepoznam , ale popytam sa ,-) Ja robievam skor take balkansko-turecke jedla ,kedze sme tureckej narodnosti :-) Najviac zboznujeme pecene papriky a z nich vselijake dobrotky (pl) ked bude sezona paprik ,urcite pridam receptiky ,-) Paaaa (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Marianna S. (Marijanna) ID 49716 (18.4.2010, 20:59)
hmm pecene papriky a plnene syrom mnami :) ved balkanska kuchyna je plna dobrot a sarma a pita a lepinje a tulumbe a urmasice a sto inych super kolacov (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Zdenek M. (gabka tereza) ID 119065 (26.3.2010, 14:04)
Dlho hľadany recept, ďakujem, mimochodom všetky Vaše recepty vyzerajú veľmi chutne a určite také aj sú, iste vyskúšam každý.
ODPOVEDAŤ
alije k. (alka36) ID 79302 (26.3.2010, 19:01)
Jeeej dakujem (radost) (radost) (radost) velmi ma tesi, ze sa Vam pacia moje recepty |:o) |:o) |:o) a budem rada ,ak niektory vyskusate (clamp) (hello)
ODPOVEDAŤ
Estera Š. (esti7) ID 16522 (15.3.2010, 22:34)
(Y) (zajic) Mňamky Alka, tak nenormálne slintám, a vidíš tú dobu? To cestíčko poznám, robievam z neho tortilly a je úžasnééé na prácu aj mňamkovo. Zajtra receptík určite vyskúšam :-), vyzerá to krásne |:o) a chuťou sa nechám milo prekvapiť :-$. (clamp) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
alije k. (alka36) ID 79302 (16.3.2010, 11:07)
Esti som rada :-) :-) :-) , ze si sa odhodlala vyskusat burek :-) :-) :-) a , ze Ta neodradilo to valkanie ,-) Ano to cesticko je ako na tvoje tortily,takze ho dobre poznas :-) Budem rada , ak das vediet ,ako sa Ti burek vydaril a hlavne ci Ti chutil, ked Ti takeeeeeee slinky narobil :-p :-p :-p (hello) (hello) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Estera Š. (esti7) ID 16522 (23.3.2010, 8:23)
(F)Ahoj Alka, ja sa rada hrám v kuchyni ,-). A keď je cestíčko správne, nevadí, že mi to zoberie kopec času.Teda kopček...Nepoznáš náhodou ešte nejakú napr. paradajky+mozzarela plnku? :-D. Len ma tak napadlo. Mäskovú ani nie, radšej niečo zeleninkovské. (L) A krásne (velikonoce13) (velikonoce12) (velikonoce14) sviatky celej rodinke. (hello)
ODPOVEDAŤ
alije k. (alka36) ID 79302 (23.3.2010, 11:29)
(F) Ahoj Esti :-) Ja sa tiez rada hram v kuchyni ,-) stravim v nej vela casu , ale nevdi mi to +o( Do bureku robievam este kapustovu plnku- kapustu nakrajaj na rezance, alebo nastruhaj -ako na salat a podus v hrnci na troche oleja. Mozes podliat vodou, aby pekne zmakla. Daj trosku soli, vegety-ak pouzivas a trosku cierneho korenia. Podus ,kym sa voda nevypari ,nechaj vychladnut a mozes naplnit do bureku. Moja mamina robi este tekvicovu plnku- opytam sa jej, ako ju robi. Tu v macedonsku robia aj z uvarenej bielej fazule, ale to moje deti nemusia 8-| 8-| No a paradajky a mozzarela :-p ved vyskusaj a daj vediet. Podla mna sa moze urobit hocijaka plnka :-p :-p Skoro som zabudla ,-) robim este cisto tvarohovu plnku- 500g tvarohu-najlepsi je z Lidlu v krabicke jemne hrudkovany 2,5 tuku Pilos, 1 pochutkova smotana ,2 vajicka a sol podla chuti. Ak ma este nejaka napadne, napisem Ti :-) Dakujem, za zelanie k sviatkom, ale ja som moslimka, takze Velku noc nemame Ale Vam Zelam krasne sviatky (hello) (hello) (L)
ODPOVEDAŤ
Marianna S. (Marijanna) ID 49716 (18.4.2010, 21:15)
ja robim tekvicovu(bundava) nastruham na hrubsie ako jablka ked sa struhaju ocistenu tekvicu. Pridam sol,vegetu,vajce a plnim,ale ja robim rolky ne ako kolac-vid moje recepty a taktiez je dobra tekvicova na sladko,tam pridam cukor a vanilku je vynikajuca :) a aj jablkova plnka je super,len to potom este zalievam sirupom ako na baklavu. Dam nastruhane jabka,cukor,skoricu je vela dobrych plniek len treba skusit :) :) :) anajnovsie u nas fici pizza baurek-do tych kor-tak sa vola cesto dam nakrajanu na drobno sunku ,nastruhany syr,kecup,korenie pizza a zviniem je to basta:!
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (14.3.2010, 17:13)
Ahoj,Alije,zas máš perfektný receptík,normálne sa mi slinky zbiehajú. (Y) (Y) (Y) (F) (F) (L) a musím ťa pochváliť,máš čistý pravopis,aj ked väčšinu roka si mimo
Slovenska,čo sa o mnohých tu žijúcich nedá povedať. (L) (L) (L) (flower),pozdravujem pekné dcérky. (L) (L)
ODPOVEDAŤ
alije k. (alka36) ID 79302 (14.3.2010, 18:12)
Jeeej Melania :-) :-) :-) dakujem pekne za pochvalu za pravopis (radost) (radost) (radost) no a burek je mnami mnam :-p :-p dcerkam odovzdam pozdrav :-) :-) si zlata dakujem (flower) (flower) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Gabriela T. (nogate) ID 22107 (14.3.2010, 17:04)
(Y) (Y) To je určite poriadna dobrota, samé fajn ingrediencie (L)
ODPOVEDAŤ
alije k. (alka36) ID 79302 (14.3.2010, 18:08)
Gabika je to veru dobrotka :-p :-p (hello) (hello) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Andrea K. (anca66) ID 16418 (14.3.2010, 16:12)
(Y) to musí byť dobrota (zajic) A postup je tak geniálne, polopatisticky popísaný - len žiaľ, z toho neochutnám :´( Tak už sa len odhodlať a vaľkať ,-)
ODPOVEDAŤ
alije k. (alka36) ID 79302 (14.3.2010, 20:55)
Andrejka som rada ,ze sa Ti paci postup :-) :-) snazila som sa ,-) ,-) dost podrobne ho popisat a dufam,ze sa jedneho dna odhodlas na to valkanie a pochutis si (pl) (pl) (pl) (hello) (hello) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva N. (leskot) ID 98318 (14.3.2010, 15:36)
:-o pánečku, toto je fakt zaujímavé ..... Alka, predokladám, že po upečení sa cesto pekne lístkuje ..... mňam (L) (L) (L) .... rada by som to ochutnala *-) .................. (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
alije k. (alka36) ID 79302 (14.3.2010, 16:08)
Ano Evka cesto sa pekne listkuje,lebo kazda vrstva je potreta masielkom. Plnku si mozes dat lubovolnu.Dufam,ze ta neodradi trochu zdlhavejsia priprava (H), ale stoji to za to je to vyborne (pl) (pl) (pl) pa (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (14.3.2010, 14:31)
teda Alka - to musí byť super (clamp) (clamp) (clamp) skvelý postup, na toto som nikdy nemala odvahu vyskúšať, *-) - ale s týmto obrázkovým postupom (Y) (Y) (Y) určite hej (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
alije k. (alka36) ID 79302 (14.3.2010, 16:00)
Matka ,ked budes mat cas a chut sa pohrat s cestickom,tak vyskusaj :-) :-) snazila som sa pofotit kazdy krok,dufam,ze je to pochopitelne. Manzel zboznuje burek aj moj syn,tak ho robievam aspon 2krat do mesiaca :-) :-) :-) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu