. .. .. .. .. .. .
. .

Jahodový zákusok s makom - RECEPT 24554

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 60137 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |


Jahodový zákusok s makom


[ recept č. 24554 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 100g Hery, 120g práškového cukru, 1 vanilínový cukor, 1 škoricový cukor, 4 vajcia, 100g mletého maku, 70g hladkej múky, Krém: 300g čerstvých jahôd, 250ml smotany na šľahanie, 4 lyžice práškového cukru, 1 vanilínový cukor, 500ml kyslej smotany, 20g mletej želatíny, 1 lyžica citrónovej šťavy Na ozdobenie: 200g čerstvých jahôd, 1 balíček červeného tortového želé....

POSTUP PRÍPRAVY

Mäkkú Heru vymiešame s 30g práš. cukru, vanilínovým a škoricovým cukrom do penista. Postupne pridáme žĺtky. Bielky vyšľaháme s 90g práš. cukru dotuha. Sneh po častiach zľahka vmiešame do žĺtkovej peny. Nakoniec do masy zapracujeme zmes pomletého maku a múky. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a dáme na 25 minút piecť do vyhriatej rúry. ( elektrická rúra: 185 C, teplovzdušná: 165 C, plynová: 3 )

Citrónovú šťavu zmiešame s 50ml vody a vsypeme do nej meltú želatínu. Necháme ju asi 1 min. napučať a potom ju rozpustíme vo vodnom kúpeli. Kyslú smotanu ochutíme vanilínovým a práškovým cukrom, pridáme vyšľahanú smotanu, pokrajáné jahody a primiešame rozpustenú želatínu.

Jahodov krém natrieme na vychladnutý plát a zákusok dáme na 2-3 hodiny do chladničky. Na stuhnutý krém rozložíme na plátky pokrajané jahody a zalejeme ich vlažným tortovým želé pripraveným podľa návodu na obale (prášok rozpustíme vo vode, povaríme a necháme vychladnút). Zákusok krájame, až keď želatína stuhne.
Dobrú chuť :))
<< Čokosrdce | Jahodový zákusok s makom | Pizza bez čakania podľa: Gabika F. >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu