
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
MÚČNIKY, POHÁRE |
Nina S. (Nsmeja) ID 60137 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | Jahodový zákusok s makom[ recept č. 24554 zo dňa 13.3.2010 ] POTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 100g Hery, 120g práškového cukru, 1 vanilínový cukor, 1 škoricový cukor, 4 vajcia, 100g mletého maku, 70g hladkej múky, Krém: 300g čerstvých jahôd, 250ml smotany na šľahanie, 4 lyžice práškového cukru, 1 vanilínový cukor, 500ml kyslej smotany, 20g mletej želatíny, 1 lyžica citrónovej šťavy Na ozdobenie: 200g čerstvých jahôd, 1 balíček červeného tortového želé.... POSTUP PRÍPRAVY Mäkkú Heru vymiešame s 30g práš. cukru, vanilínovým a škoricovým cukrom do penista. Postupne pridáme žĺtky. Bielky vyšľaháme s 90g práš. cukru dotuha. Sneh po častiach zľahka vmiešame do žĺtkovej peny. Nakoniec do masy zapracujeme zmes pomletého maku a múky. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a dáme na 25 minút piecť do vyhriatej rúry. ( elektrická rúra: 185 C, teplovzdušná: 165 C, plynová: 3 ) Citrónovú šťavu zmiešame s 50ml vody a vsypeme do nej meltú želatínu. Necháme ju asi 1 min. napučať a potom ju rozpustíme vo vodnom kúpeli. Kyslú smotanu ochutíme vanilínovým a práškovým cukrom, pridáme vyšľahanú smotanu, pokrajáné jahody a primiešame rozpustenú želatínu. Jahodov krém natrieme na vychladnutý plát a zákusok dáme na 2-3 hodiny do chladničky. Na stuhnutý krém rozložíme na plátky pokrajané jahody a zalejeme ich vlažným tortovým želé pripraveným podľa návodu na obale (prášok rozpustíme vo vode, povaríme a necháme vychladnút). Zákusok krájame, až keď želatína stuhne. Dobrú chuť :)) |