
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Elena Š. (*ela*) ID 4972 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 36 návštěvníkov) Pečené papriky s cesnakom - delikatesa[ recept č. 2434 zo dňa 3.10.2007 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY * papriky (hrubostenné) * cesnak * soľ * vínny ocot * olivový olej POSTUP PRÍPRAVY Toto je ďalšia bulharská špecialita, vhodná ako šalát, príloha k mäsu či ako menšie samostatné jedlo s chlebom alebo pečivom. Je to piplačka, ale výsledok je nezabudnuteľný a stojí za to! OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() 1. Na plech s papierom na pečenie poukladáme umyté a osušené papriky a dáme ich do vyhriatej rúry piecť pri 200 st. C na cca 25-30 minút, kým sa nespália trošku do čierna. ![]() 2. Menej do čierna ako na fotke. Pootáčame ich ... ![]() 3. ... a vrátime naspäť do rúry na ďalších 20-25 minút. ![]() 4. Po druhom vybratí z rúry vyzerajú papriky takto. ![]() 5. Preložíme ich do hrnca ... ![]() 6. ... a prikryjeme pokrievkou, aby sa sparili. ![]() 7. Keď sú papriky vychladnuté alebo len mierne teplé, ošúpeme ich a zbavíme stopky a semienok. Pozor na šúpanie, treba odstrániť len tenučkú šupku, čo sa od papriky oddelila pri pečení. ![]() 8. Takto očistené papriky môžeme uskladniť v uzavretej nádobe v chladničke určite aspoň 2-3 dni, ak ich ovšem všetky hneď nezjeme. :-) ![]() 9. Papriky natrháme alebo nakrájame po dĺžke na pásiky, ... ![]() 10. ... pridáme soľ, ... ![]() 11. ... vínny ocot, ... ![]() 12. ... extra panenský olivový olej, ... ![]() 13. ...prelisovaný cesnak a všetko spolu premiešame. ![]() 14. Papáme s chlebom alebo pečivom. Mňames! OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
![]() | Zuzana M. (zumma) ID 214481 (30.10.2014, 23:59) |
,,, tak toto určite vyskúšam, vyzerá to super jedlé ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | MAJA B. (barny) ID 2295 (14.1.2014, 14:24) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | iveta k. (ivetka35) ID 16235, mimibazar.sk/ivetka35 (19.12.2013, 12:48) |
mňam, je to super chutné ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | eleonora s. (noricek) ID 199768 (28.10.2012, 10:46) |
robievam ,je to úžasna mňamka ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Bibiána H. (Bibi36) ID 60221 (28.10.2012, 10:43) |
![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Alena Š. (Lenka7) ID 22451, mimibazar.sk/lenka7 (11.10.2012, 15:11) |
![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Anna J. (andula098) ID 73898 (16.8.2011, 15:41) |
no vyskúšam tie papriky ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Elena Š. (*ela*) ID 4972 (22.8.2011, 22:21) |
Skús, určite neoľutuješ. Teda, ľutovať budeš možno len (určite) počas šúpania. ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Jaroslav S. (jariks) ID 35050 (23.4.2008, 23:31) |
Už teraz cítim tu božskú chuť na jazyku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Veronika B. (Onika) ID 15310 (23.4.2008, 20:51) |
Tak takto to robime aj my. Ale bez cesnaku a so sladkokyslym nalevom. Svokra tie papriky aj zavara ale sa jej nejak posledne roky nedaria tak ich dava do mraznicky a my si potom vzdy naberieme zasoby. ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Elena Š. (*ela*) ID 4972 (23.4.2008, 22:13) |
Môj tatino ich tiež zavára. Pamätám si, že sme ich nazvali "Nedeľné papriky". Keď som bola malá, tak som ich chcela jesť každý deň, ale zavarených pohárov toľko nebolo. ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |