Ivana Č. (likerik) ID 39884 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov)
Francuzsky kremes
[ recept č. 24339 zo dňa 7.3.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Listkove cesto. 3 zlate klasy, 3PL cukru, 2 vanilkove cukre,7 dcl mlieka, 5 zltkov, 5 bielkov a 5 PL cukru, 2-3 slahacky, varova cokolada
POSTUP PRÍPRAVY
Listkove cesto rozdelit na 2 casti a upiect dva platy na plechu, ktory sme pred tym potreli vodou. Upecieme v horucej rure. Uvarime si krem: 7 dcl mlieka, 3 zlate klasy, 3 PL cukru, 5 zltkou a 2 vanil. cukre, uvarime hustu kasu. Z 5 bielkov a 5 PL cukru vyslahat sneh, ktory hned vmiesame do horucej kase. Masu natrieme na jeden z platov, dalsiu vrstvu dame vyslahane slahac. smotany. Rozpustenu var. cokoladu natrieme na 2 plat a nechame stuhnut. po stuhnuti ja si tento plat hned krajam na pozadovane kocky, aby sa pri krajani navytlacala slahacka
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
mlieko, zlate klasy, vanil. cukor |
![]() |
vyslahany sneh primiesat |
![]() |
slahacky v mojom pripade 3 a mne chuti s vanilkovym cukrom. Na kazdu slah. jeden vanilkovy |
![]() |
natierame, natierame |
![]() |
rozpustime vo vodnom kupeli varovu cokoladu |
![]() |
druhy plat natrieme cokoladou, nechame stuhnut. Potom nakrajame na pozadovane kocky a ukladame na slahacku. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
NINA R. (ARABSKY KON) ID 102653 (19.10.2011, 9:18) |
Prave skusam.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Ivana Č. (likerik) ID 39884 (24.10.2011, 23:18) |
no ako? aj sa podaril???  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Gabriela T. (nogate) ID 22107 (7.3.2010, 21:28) |
Aj my tak robievame  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |