končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
CHUŤOVKY |
Dáška T. (ramgad) ID 47426 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | Caletka[ recept č. 24154 zo dňa 2.3.2010 ] PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Mám prosbu, chcela by som poprosiť skúsené gazdinky o recept na "Caletku". Moja babka ju robievala vždy na Veľkú Noc,vyzerala ako vianočka, bola nasladlá, ale nie sladká a jedla sa k pečenému mäsu. Nejako sme si recept nezachovali a teraz, len spomíname, aká bola dobrá. |
Tatianka K. (manon) ID 74281 (25.3.2010, 16:18) | |
Ahoj, neviem, či to je presne to čo si hľadala, našla som tento recept na nete, sama som ho neskúšala. Mám otca z východu, takže viem o čom ide. Tak tu je: Potrebujeme: 625 g pšeničnej múky (hladká a polohrubá 1:1), 300 g mletého cukru, 300 g lúpaných mandlí alebo vlašských orechov, 100 g kandizovaného ovocia (dyňa, pomarančová kôra podľa chuti), 1 lyžicu mletej škorice, 2 celé vajcia, 1 šálku teplej vody, 30 g droždia, 150 g rozpusteného masla Ako na to: Zo surovín vypracujeme cesto, ktoré tvarujeme do tvaru malých chlebov a pečieme na vymastenom plechu. Pred pečením ich potrieme rozšľahaným vajíčkom. Tak hádam som pomohla :D |
|
ODPOVEDAŤ |