
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Miriam Š. (happyMia) ID 26271 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 43 návštěvníkov) Gratinované zemiaky[ recept č. 24130 zo dňa 1.3.2010 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY Zemiaky, 0,4 dl smotana (33%, prípadne 10%) , 1 PL masla, syr, soľ, korenie, príp. mušk. oriešok POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky postrúhame na tenunké plátky na strúhadle, ktoré sa používa na krájanie uhoriek na uhork. šalát. Osolíme ich a premiešame, aby sa soľ dostala všade.. Zapekaciu misu vytrieme maslom, vložíme nastrúhané plátky zemiakov, a celé to zelejeme po okraj smotanou, ktorú sme osolili, okorenili. Navrch postrúhame syr a prikryjeme alobalom a dáme piecť cca 1 hodinu na 220´C. Krátko pred dokončením odokryť alobal, a nechať syr pripiecť. Tieto zemiačky môžeme jesť buď samostatne, alebo ako prílohu k mäsu... Tento recept som si priniesla z Rakúska (Grattin Kartoffel) , tam sme to často robievali, k tomu šalátik a večera bola hotová ... Ak by sme chceli tieto zemiačky trošku obmeniť, môžeme k smotane pridať aj 2-3 stručky roztlačeneho cesnaku. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() postrúhané osolené zemiaky ![]() zaliate osolenou, okorenenou smotanou ![]() + postrúhame syr ![]() hotovo - to je vôňa :-p OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (18.10.2013, 16:11) |
![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Stanka L. (stankapk) ID 153885 (5.3.2011, 18:22) |
Dnes sme varili - výborné ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (23.2.2011, 15:23) |
dakujem za inspiraciu, uz sa pecu ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Helena G. (popoluska340) ID 56630 (7.11.2010, 13:00) |
Dievcata dnes mam obedim hotovy,ale zajtra vyskusam,take veci ja milujem,zemiaky na vsakovaky sposob. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Silvia K. (silvi83) ID 65443 (6.11.2010, 12:14) |
Konečne som našla receptík, dlho, dlho som hladala vhodný.. Poznám to z Nemecka, tam to robili šéf v reštike tak, že najprv v smotane povaril nastrúhanú zeleninku (on používal mrazenú zmes pod sviečkovú), a tak to zalial zemiaky. Milovala som to, a teraz to môžem urobiť konečne aj doma. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Stanka K. (Stanulienka) ID 2402 (6.11.2010, 11:25) |
Neskutočná dobrota... ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Miroslava B. (mbroska) ID 49837, mimibazar.sk/mbroska (14.5.2010, 21:24) |
Ťažká, ťažká dobrota...mňam!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Martina Č. (cmata) ID 1163 (21.4.2010, 14:25) |
no mňáááám ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Jarmila P. (jatea) ID 106659 (upravené 24.5.2011, 8:53) |
Dnes som ich robila a sú vynikajúce. Ďakujem za recept ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=696108 |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Darina B. (danda3) ID 104195 (2.3.2010, 21:28) |
Vynikajúce zemiačky!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Jarmila P. (jatea) ID 106659 (2.3.2010, 11:29) |
Mirka, tak ako sú niektorí závislí na čokoláde (nehovorím, že ja nie som), tak som závislá aj na pečených zemiakoch ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |