
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
Marcela A. (mylove) ID 127626 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) RYCHLY ZAPEKANY BAKLAZAN[ recept č. 23972 zo dňa 26.2.2010 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY stredne velky baklazan, mozzarella, cerstva bazalka (nemusi byt), 1 konzerva nakrajanych paradajok, trosku cukru, cierne korenie, citronova stava, olej (pouzivam zeleny), cesnak. POSTUP PRÍPRAVY Uplne uzasna lahka vecera, alebo obed. Pecenie aj s pripravou trva cca 15-20 minut max. - otvorit paradajkovu konzervu a dat ju do sucheho mensieho hrnca s troskou cukru, dat pomaly varit - aby sa zacala vyparovat tekutina z paradajok, obcas premiesat, aby sa stava nepripalila - pokym sa robi paradajkova stava umyt cely baklazan, dat prec baklazanovu stopku a nakrajat baklazan pozdlzne na cca 5mm hrube platky - zapnut ruru na najvyssi stupen - vo vacsej miske zmiesat citronovu stavu s olejom (cca 1 velku lyzicu), ciernym korenim podla chuti, nadrobno nasekanym cesnakom (podla chuti) a zacal v tejto marinade rychlo namacat baklazanove platky - namarinovane baklazanove platky dat hned na suchy pekac a ked ste skoncila, tak zvysok marinady vyliat rovnomerne na baklazan (baklazan nesmie v marinade plavat, ale kazdy kusok ma mat na sebe trochu citronovo-olejovej stavy, aby velmi nevyschol pri peceni) - pekac dat do rury - ak sa uz tekutina takmer vyparila s paradajkovej stavy, tak ju odstavit a vmiesat do nej trosku olivoveho oleja (aby bola krasne vlacna), cierne korenie a umyte natrhane bazalkove listky - nakrajat mozzarellu na 5-8mm hrube platky - ked je baklazan uz upeceny (to sa musite naucit odhadnut....zacne trosku hnednut po krajoch a priesvitniet v strede) tak vybrat pekac s rury - povyberat baklazanove platky (sirokym nozom sa dobre vyberaju) na velky tanier, potom na ten isty pekac polozit najsirsie platy upeceneho baklazanu na spodok a striedavo na ne polozit mozzarellu, pokym nevytvorite vyssiu vezicku (kopu) - dat pekac naspat do rury na par minut, pokial sa mozzarella nezacne topit (mne sa to nechcelo robit, takze na foto vidite mozzarellu topenu na baklazane v mikrovlnke - nie idealne, ale bola som velmi hladna :-))) - vybrat von z rury, premiestnit na tanier a nakopit na toto vsetko zredukovanu paradajkovu stavu PAR KRAT PO ROBENI TOHOTO RECEPTU VAM TO BUDE TRVAT PAR MINUT - JE TO FAKT RYCHLOVKA - A HLAVNE MNAM MNAM CHUTNA :-))))))))) Dobru chut x |
Peter D. (diffie) ID 191801 (11.3.2011, 8:26) |
Zapekany baklazan je specialitka. My ho robime s kuracim masom a syrovou omackou. Nas recept je tu http://www.kajman.net/maesove-recepty/55-melanzane-con-pollo-zapekany-baklazan-s-kuracim-masom |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Martina P. (Mata406) ID 48300 (26.2.2010, 20:32) |
baklažán milujem /síce doma si ho jem občas sama - lebo osadenstvo nevie čo je dobré, záleží kam ho skryjem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Marcela A. (mylove) ID 127626 (26.2.2010, 21:27) |
U nas je to takisto, to len ja a mama vieme co je dobre ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |