Želka G. (dzaja26) ID 80145 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)
Mortadela / nie morccadela /
[ recept č. 23959 zo dňa 26.2.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
1 kg mäsového bôčika /alebo bôčik + pliecko/, 4 - 5 vajíčok, soľ, ml.č.korenie, vegeta, zelený petržlen,\r\n2 strúčiky cesnaku, 1 cibuľa, 2 PL strúhanky, ml.č.paprika\r\nmôže byť muškátový oriešok - ja nedávam
POSTUP PRÍPRAVY
xxxx
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
Mäso zomelieme, pridáme ostatné suroviny, okrem ml.č.papriky. Cez noc necháme v chladničke odležať.
Potom dáme do sáčka na tlačenku alebo do mikroténového sáčka. Vložíme do hrnca so studenou vodou
a privedieme do varu. Pomaly varíme cca 1,5 - 2 hodiny. Uvarenú mortadelu vyberieme, po čiastočnom vychladnutí odstránime vrecko a posypeme ml.č.paprikou pomocou sitka. |
|
Podávame ako súčasť obloženej misy alebo len tak s chlebom a zeleninou, či horčicou.
DOBRÚ CHUŤ! |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Eva B. (moiraa) ID 27993 (13.9.2010, 18:27) |
Janik, velmi rada a kedykolvek nabuduce |
ODPOVEDAŤ |
Eva B. (moiraa) ID 27993 (11.9.2010, 11:31) |
Včera som túto dobrotu robila na oslavu manželových narodenín. A možno troška oneskorená informácia pre ostatné dievčence, ale predsa, verím, že niektorú z Vás inšpirujem Na recepte som nič nemenila, len som k pomletému mäsku ešte okrem ostatných ingrediencií pridala 4 ks uvarených vajec a dve červené papriky-kápie, ktoré som nakrájala na drobné kocky. Varila som v tlakovom hrnci 60 minút. Želka, vďaka za super receptík. |
ODPOVEDAŤ |
| | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (11.9.2010, 17:27) |
a ja dakujem za radu a odkaz |
ODPOVEDAŤ |
| kristína s. (nigina) ID 32120 (20.5.2010, 11:53) |
Jejda, toto vyzerá skvelo! Kde mám hľadať sáčok na tlačenku? Papiernictvo alebo drogéria,alebo kde? nejak mám ciťák, že v takom sakli by to malo byť lepšie ako v bežnom mikroténe. Potom to asi netreba tak špeci zaväzovať, či..? Keď sa mi to podarí, podám raport prípadne i Vďaka za bezva inšpiráciu |
ODPOVEDAŤ |
| | Jana R. (Jankaamacko) ID 101321 (11.9.2010, 12:18) |
Kristínka, sáčky bežne dostať kúpiť v drogérii, a sú širšie na tlačenku, alebo také okrúhle tenšie(akože tvarom) na salám. Stoja pár centíkov. |
ODPOVEDAŤ |
| Helena B. (hela2) ID 37749 (20.5.2010, 11:43) |
Túto dobrotu som už dávno nerobila. Je to výborné papaníčko . Želka ďakujem za pripomenutie |
ODPOVEDAŤ |
| Adriana S. (adrika280) ID 34442 (17.3.2010, 21:58) |
Odskusane a musim potvrdit, ze je to vyborny receptik. Posmakli sme si poriadne foto: http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=660353 |
ODPOVEDAŤ |
| Lucia B. (pantheraa) ID 141908 (16.3.2010, 15:49) |
|
ODPOVEDAŤ |
Irena W. (irmuska) ID 105511 (26.2.2010, 20:23) |
Tak táto /u nás veľkonočná/ maškrta sa tu objavila v pravý čas. |
ODPOVEDAŤ |
| Iveta S. (yvett) ID 11052 (26.2.2010, 19:31) |
dobrá inšpirácia |
ODPOVEDAŤ |
| Slavka H. (Archaa) ID 84161 (26.2.2010, 15:51) |
no uz som sa bala ze nebudem moct tuto dobrotku vyskusat na velku noc z morcaciny Super,ze si ho znova pridala,Zelka |
ODPOVEDAŤ |
| Marta K. (supermarta) ID 62155, mimibazar.sk/supermarta (26.2.2010, 14:34) |
To robievam hlavne ked potrebujem nakrajat nieco na misu.Odporucam!!! |
ODPOVEDAŤ |
| Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (26.2.2010, 14:02) |
No super toto pripravím na oslavu.... .... |
ODPOVEDAŤ |
| Veronika G. (veronika45) ID 20591 (26.2.2010, 13:54) |
toto vyskusam.... vypada to dobre, asi aj ako studene aj ako teple.... na ranajky, na obed na veceru... super.... |
ODPOVEDAŤ |
| | Želka G. (dzaja26) ID 80145 (26.2.2010, 13:58) |
Veronika teplé asi nie, no aspoň u nás to jeme len studené |
ODPOVEDAŤ |
| Želka G. (dzaja26) ID 80145 (26.2.2010, 13:53) |
Áno, Monika ja som si recept len obnovila na stránke |
ODPOVEDAŤ |
| | Monika Š. (moniqueR) ID 105322, mimibazar.sk/moniquer (26.2.2010, 13:54) |
Len obnovuj, Želka |
ODPOVEDAŤ |
| Monika Š. (moniqueR) ID 105322, mimibazar.sk/moniquer (26.2.2010, 13:48) |
Želka, ako som Ti už raz napísala, je to niečo, čo si z detstva pamatám a je to naozaj lahôdka |
ODPOVEDAŤ |
| Katarína M. (katkam) ID 62614, mimibazar.sk/katkam (26.2.2010, 13:05) |
toto poznám, moja mamina to robievala a je to strašne ale strašne dobré |
ODPOVEDAŤ |
| | Želka G. (dzaja26) ID 80145 (26.2.2010, 13:54) |
Aj moja to robievala, veru je to veľmi starý recept |
ODPOVEDAŤ |
| Darina R. (dadulka19) ID 8655, mimibazar.sk/dadulka19 (26.2.2010, 12:39) |
tak toto isto vyskúšam ,ďakujem za receptík |
ODPOVEDAŤ |
| | Želka G. (dzaja26) ID 80145 (26.2.2010, 13:54) |
Nebudeš sklamaná Dadulka |
ODPOVEDAŤ |
| Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (26.2.2010, 12:31) |
Zelka,alebo baby,ktore uz recept skusali, myslite,ze by to slo varit aj v tlakovom hrnci? resp. ako dlho by to mohlo trvat? |
ODPOVEDAŤ |
| | Želka G. (dzaja26) ID 80145 (26.2.2010, 13:56) |
Neviem Janik, robila som to iba takto klasicky asi 1,5 hod stačí variť. Možno niekto iný bude vedieť ako na to v tlakovom hrnci |
ODPOVEDAŤ |
| | | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (26.2.2010, 14:12) |
no uvidime. ked nikto neporadi,skusim klasicky. (a sup preradit recept do kategorie maso, teraz je v mucnikoch) |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Želka G. (dzaja26) ID 80145 (26.2.2010, 14:16) |
Joj, vďaka |
ODPOVEDAŤ |